Beveiliging voor Canon-producten

Door de toenemende populariteit van het internet en wireless LAN-technologie, is ondertussen een uitgebreid assortiment elektronische apparaten in staat verbinding te maken met een netwerk, waardoor diverse functies op afstand kunnen worden bediend.

Door verbinding te maken met een netwerk bestaat het gevaar dat derden ongeautoriseerd toegang krijgen tot hardware, wat kan leiden tot serieuze beveiligingsproblemen, zoals ongeautoriseerd gebruik van het apparaat.

Om het risico tot een minimum te beperken, moeten de juiste instellingen op de apparaten zijn geactiveerd en mag de apparatuur uitsluitend in een beveiligde omgeving worden gebruikt.

Canon raadt gebruikers aan de volgende veiligheidsmaatregelen te nemen zodat zij hun Canon-producten met een gerust hart kunnen gebruiken:

1. Maak een beheerders-id en -wachtwoord

Maak een beheerders-id en -wachtwoord om de beveiliging van uw Canon-product te verbeteren. Beheerders kunnen toegang tot een multifunctionele printer beperken en bepalen welke functies beschikbaar zijn voor individuele gebruikers. Dit voorkomt onbevoegde toegang tot het apparaat en beschermt de gegevens in de machineconfiguratie.

2. Gebruik een privé IP-adres

Wijs bij het instellen van de printer een privé (intern) IP-adres toe. Dit biedt meer controle over toegang tot het apparaat dan bij het toewijzen van een openbaar (extern) IP-adres, waarbij onbevoegde toegang tot het apparaat en de functies via het internet mogelijk is.

3. Configureer een firewall (met een router, enz.)

Controleer bij het installeren van uw Canon-product op een intern- of thuisnetwerk de instellingen van uw router/firewall om ervoor te zorgen dat het apparaat niet onbedoeld zichtbaar is vanaf het internet. Controleer bij een fysieke verbinding of de kabel is aangesloten op een interne poort. Bij een bedrijfsnetwerk dient u mogelijk contact op te nemen met uw netwerkbeheerder voor aanwijzingen.

4. Versleutel communicatie

Als uw Canon-apparaat versleuteling ondersteunt, raden wij u aan om dit in te schakelen. Zo zorgt u dat de communicatie tussen het apparaat en de printer veilig blijft. Dit betekent dat u via https of een gelijkwaardig protocol met de apparaten communiceert.

Een beveiligingsprobleem rapporteren

Als je op de hoogte bent van een beveiligingsprobleem met betrekking tot een product, systeem of service van Canon, horen we dat graag van je.

Contact met ons opnemen

Als je denkt dat je een beveiligingsprobleem met een Canon-product hebt ontdekt of een veiligheidsincident wilt rapporteren, willen we je vragen een e-mail te sturen naar product-security@canon-europe.com. Geef een gedetailleerde samenvatting van het beveiligingsprobleem, de exacte naam van het product, de softwareversie en de aard van het probleem op. Vermeld ook een e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je kunnen opnemen als we meer informatie nodig hebben.

Vragen die geen betrekking hebben op beveiliging

Opmerking: dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het melden van beveiligingsproblemen en niet voor algemene problemen met een Canon-product waarvoor je ondersteuning wilt. Bezoek onze ondersteuningspagina’s voor hulp bij andere problemen met je Canon-product.

We nemen beveiligingsproblemen heel serieus en we komen snel in actie om controleerbare problemen te verhelpen, maar sommige Canon-producten zijn zo complex dat het een tijdje duurt voordat de fouten zijn gecorrigeerd. Als we correct worden geïnformeerd over legitieme problemen, doen we ons best om zo snel mogelijk op je e-mail te reageren, het probleem te onderzoeken en te verhelpen.