no consumer

Raak geïnspireerd door Canon

Canon heeft verhalen verzameld van Canon fans, amateurfotografen en een aantal van de beste fotografen en videografen uit de fotowereld waarin ze hun kennis, ervaring, tips & tricks en geheimen delen om jou te inspireren en je fotografie te verbeteren.

JorgKyas_Hero

Portretfotografie met Jörg Kyas

Portretfoto's worden veel gemaakt en, hoewel het op het eerste oog eenvoudig lijkt, kan het geven van een eigen draai aan een portretfoto nog verraderlijk moeilijk zijn. We spraken met de bekende portretfotograaf en Canon Explorer Jörg Kyas over zijn portretwerk en hoe hij jongleert met zijn persoonlijke en professionele fotografische dromen.

Lees meer

Kunst in actie met Lorenz Holder

Fotograaf Lorenz Holder begon zijn carrière als semiprofessioneel snowboarder, maar door een ernstige blessure moest hij een time-out nemen. Dit was voor hem de aanleiding om zijn camera op te pakken en de sport te gaan vastleggen in plaats van die te beoefenen. In een exclusief interview met CPN-schrijver Steve Fairclough sprak hij over zijn werk, zijn aanpak voor het maken van foto's en waarom hij graag met Canon's EOS-spiegelreflexcamera's en EF-lenzen werkt.

Lees meer

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Fotografeer met lange belichting met Stephen McNally

Stephen McNally, kapper en liefhebber van Canon, begon nog maar 8 jaar geleden met fotografie. Nu heeft hij een eigen tentoonstelling met zwart-witfotografie met lange belichting. Het is allemaal erg snel gegaan voor iemand die de kunst van rustig aan doen onder de knie heeft.

Lees meer

Canon Explorer Sébastien Devaud

Sébastien Devaud is al meer dan 16 jaar filmregisseur en producent, maar hij is vooral gepassioneerd over afbeeldingen. Eind jaren negentig stapte hij over van het opnemen en nabewerken van reclamespotjes en muziekvideo's naar tv. Zijn werk staat bekend om zijn gebruik van licht en scherptedieptes. Hij heeft ook vanaf het begin gebruik gemaakt van de filmmogelijkheden van de revolutionaire EOS 5D Mark III DSLR-camera. Tegenwoordig gebruikt hij het volledige-assortiment van Canon-camera's en -lenzen voor al zijn producties.

Lees meer

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

'Lachende zielen' vastleggen door Nelson Lourenço

Nelson Lourenço is geboren in Lissabon, Portugal en is amateurfotograaf. Hij heeft een masterdiploma in techniek en een postdoctoraal diploma in marketing. Hij was altijd al geïnteresseerd in fotografie. Nelson raakte gepassioneerd over fotografie nadat hij een weekend de Canon-camera van een vriendin had geleend. De eerste klik was letterlijk voldoende.

Lees meer

Canon Explorer Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier woont in Parijs, waar hij werkt met een groep professionele kunstenaars onder de naam ‘Five Monkeys Studio’. Quentin laat zich inspireren door fotografen en filmregisseurs als Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg en Wes Anderson. Hij zit in de reclame- en modewereld en heeft een aantal tentoonstellingen in Parijs (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz’art, Salon des Miroirs). We vroegen Quentin naar de kleur in zijn werk en naar de studio waar hij zijn unieke meesterwerken maakt.

Lees meer

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Snelle actie vastleggen

Sportfotograaf Samo Vidic is geboren en getogen in het Sloveense Bled. Op zijn zeventiende zette hij zijn eerste stappen in de hobbyfotografie. Hij raakte gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden van camera's, lenzen en film. Hij breidde zijn fotografiekennis snel uit en besefte op een dag dat fotografie wel eens zijn droombaan zou kunnen zijn.

Lees meer

Canon Explorer Clive Booth

Clive Booth is een fashion-, beauty- en portretfotograaf en filmmaker. Hij staat bekend om zijn karakteristieke stijl van een selectieve focus in daglicht of beschikbaar, continu of gevonden licht, waardoor zijn werk een mooie sfeer van intimiteit krijgt.

Lees meer

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Nieuwe dynamiek maken met mensen op de foto

De Noorse fotograaf Johnny Haglund licht de denkwijze achter een aantal van zijn foto's toe. Ook vertelt hij hoe je je compositie dynamischer kunt maken als je er mensen bij betrekt.

Lees meer

Jouw foto's, Canon's favorieten

Bekijk onze favorieten uit jullie inzendingen naar de Galerij, met als thema deze maand 'mijn stad'. Elke foto laat een unieke scène of emotie zien en brengt een onvergetelijke ervaring tot leven.

Lees meer

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

De kunst van het perfecte portret door Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl, een enthousiaste muzikant en getalenteerde kok is ook een internationale fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in commerciële portretfotografie. Hij heeft een fantastische lijst met klanten zoals Red Bull, Ikea en Universal.

Lees meer

Zeegezicht- en actiefotograaf, door Steve Deer

Voor creatieve reclametopman Steve Deer is zijn omgeving op The Wirral in Noordwest-Engeland zijn fotografische speelterrein. Elk weekend zwerft hij rond met zijn camera. Altijd vindt hij iets nieuws om te fotograferen, of een ander perspectief om vast te leggen.

Lees meer

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Bekroond Canon Explorer Eddie Keogh is freelance sportfotograaf. Van 1986 tot 2005 werkte hij voor Britse nationale dagbladen. Daarna ging hij op contractbasis voor Reuters werken. Eddie 'deed' zijn eerste Olympische Spelen in Los Angeles, VS. Hij was toen 21. Hij heeft acht wereldbekers voetbal gefotografeerd, en bijna elke sport die je kunt bedenken.

Lees meer

Steeds veranderde steden vastleggen door Beno Saradzic

De meervoudig bekroonde Beno Saradzic is een time-lapse cinematograaf, fotograaf en visueel kunstenaar die van oorsprong uit Slovenië komt die de wereld van fotografie en time-lapse cinematografie ontdekt.

Lees meer

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

Fotograferen voor de haaien door Franco Banfi

Deze maand praat Canon met Franco Banfi, Canon Explorer en bekroond wildlife-fotograaf. Hij vertelt over zijn liefde voor onderwaterfotografie en hoe het is om de perfecte opname te krijgen als je wordt omringd door blauwe haaien.

Lees meer

Als je een probleem hebt met of een klacht over een afbeelding in de Canon Galerij of Canon Showcase, willen we je vragen contact op te nemen met showcase.gallery@canon-europe.com

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief