Over Canon België

Ruim 45 jaar na de lancering van het eerste Canon-fototoestel in Japan en zowat 21 jaar na de eerste Europese vestiging in Zwitserland (Genève, 1957) krijgt ook België in 1978 een eigen operationeel kwartier, zij het dan in een soort Benelux-structuur vanwaaruit de Belux-markt wordt veroverd.

Aanvankelijk lopen de professionele business (copiers en faxen) en de particulierenbusiness (fototoestellen en printers) nog naast elkaar. Tot de grote versmelting volgt in de jaren tachtig. De succesnummers uit die tijd, waarmee Canon zijn naam en faam in België en Luxemburg vestigt, zijn de kleurencopier, de fax en uiteraard het fototoestel.

In 2000-2001 wordt de Benelux-structuur ontbonden en maakt Canon Belgium NV/SA volwaardig deel uit van een Europees Canon-organigram. Het productengamma is inmiddels flink aangezwollen en wordt vanuit twee grote business units aangestuurd.

Canon Consumer Imaging
Canon Consumer Imaging (CCI) wil de consument bereiken via een netwerk van zowat 2500 verdelers (Indirecte Verkoop). Het productenpallet van CCI bestaat inmiddels uit printers, multifunctionals, scanners, webcams, verrekijkers, projectoren, rekenmachines, videocamera’s (analoog en digitaal) en natuurlijk fotocamera’s (analoog en digitaal). De doelstelling van Canon Consumer Imaging is om in 2005 het absolute nummer één te zijn in de belangrijkste productenseries voor de consument. Een doelstelling waar het met de digitale fotografie (zie de succesvolle lancering van de EOS300D, de eerste betaalbare digitale spiegelreflexcamera voor de consument) alvast in zijn opzet is geslaagd.

Canon Business Solutions
Canon Business Solutions (CBS), de tweede business unit, is uitsluitend gericht op de Directe Verkoop van Canon office producten en solutions: Z/W copiers, kleurencopiers, Large Format Printers, professionele scanners… De solutions, die Canon enerzijds zelf ontwikkelt en anderzijds via derden assimileert in het eigen productengamma, hebben de oorspronkelijke copier laten evolueren naar een echte ‘multifunctional’ die autonoom in een bedrijfsomgeving functioneert. Document Management, Scan-to-E-mail, Fax, e-Copy, Elektronische archivering, … het is slechts een greep uit het omvangrijke aanbod dat CBS kan bieden aan klanten en prospecten. Die bestaan uit multinationals, ziekenhuizen, ministeries, scholen, banken, KMO’s, grafische omgevingen zoals drukkerijen, copy shops, pre-press… Kortom, alle soorten van (bedrijfs)organisaties die hun activiteiten efficiënter en dus rendabeler willen maken.

Corporate informatie
Om de Belux-markt op ideale wijze te benaderen, werkt Canon Belgium NV/SA, vanuit de hoofdzetel in Diegem, nauw samen met zijn branches verspreid over heel het land: Antwerpen, Gent, Diegem (voor Brussel en Brabant), Namen en Luxemburg (Groothertogdom). In totaal stelt Canon Belgium zo’n 320 gemotiveerde medewerkers aan het werk, waarvan ruim een derde dagelijks tekent voor een onberispelijke service in the field. Het sales team vertegenwoordigt iets meer dan een vijfde van het totale personeelsbestand (11 CCI / 55 CBS). Het overige deel is werkzaam in de ondersteunende departementen: Marketing, Customer Service, Support, Sales Administratie, ICT, Finance, HR, en Corporate Communication.

With Canon you can
Tot besluit: In hoeverre verschilt een Canon Belgium NV/SA nu van een Canon UK, een Canon Nederland NV of een Canon Deutschland GmbH? Eigenlijk niet zoveel, want of het nu gaat om een gespecialiseerde bedrijfsomgeving of om een veeleisende consument, Canon huldigt steeds het principe dat het iederéén kan helpen zijn dromen of verwachtingen te realiseren aan de hand van innoverende én gebruiksvriendelijke technologie. Immers: Whatever you can imagine, with Canon you can!

Hoe bij Canon België met de wagen komen ?

Canon, Diegem [PDF, 1 MB]
spacer
					image

Informatie over Canon

Philosophy
Canon België
Canon België verhuist
Research & Development
Canon Technologieën
Feiten & Cijfers
Investor Relations
Anti-Counterfeit Awareness
Information sur le commerce parallèle