ARTIKEL

Intelligente oplossingen die de digitale transformatie van financiën stimuleren

De business case voor e-procurement

Download het rapport

Maak financiën winstgevend

De financiële afdeling is al te lang een centrale kostenpost. Verander dit voor altijd met deze handleiding voor digitale financiering.

Download het rapport

Finance meeting

Over een financiële revolutie gesproken

Volgens Deloitte biedt eProcurement in 2020 het soort innovatie dat de industrie vooruithelpt richting de nieuwste generatie van handel.[1]

Maar ondanks de uitgebreide implementatie van digitale technologieën lopen financiële topadviseurs nog steeds niet warm om te investeren in de implementatie, waardoor een innovatieve financiële toekomst nog even op zich laat wachten. Zelfs als de implementatie vaak wordt gezien als een kostenpost, kan het niet investeren en het niet omarmen van de technologieën die nodig zijn om de financiële functie om te zetten in een functie van winstgevende aard, een belemmering vormen voor bedrijven.

Het is geen geheim dat de financiële afdeling een belangrijk doel is voor digitale transformatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van automatiseringstechnologieën die veel handmatige processen die nog steeds door de functie worden uitgevoerd, overbodig maakt. Op de afdelingen crediteuren en debiteuren vinden veel van de belangrijkste processen voor elk bedrijf plaats en fouten of slapend AP/AR-beheer kunnen leiden tot zwakke kasstromen, onvoorspelbare verkoopcijfers of de vereffening van uitzonderingen. Dit alles kan leiden tot een onduidelijke en onvoorspelbare reeks financiële processen.

Om moderne inkoopafdelingen te laten groeien, moet de evolutie snel en effectief zijn. Een strategische, geautomatiseerde benadering van e-facturering is een van de meest productieve initiatieven die een organisatie kan uitvoeren op hun digitale transformatietraject. Ja, de basis van vandaag blijft ook morgen van belang, maar voor de moderne inkoopfunctie moeten ze meer doen en slimmer werken.

Calculator

Het toekomstige gezicht van financiën

Maar ondanks de ontwikkeling van de huidige e-Procurement en geautomatiseerde financieringsoplossingen en de werkelijke impact die deze oplossingen kunnen hebben op het bedrijfsresultaat, heeft de kwestie van gedigitaliseerde, geautomatiseerde inkoop en de mogelijkheden van deze oplossingen bedrijfsleiders nog steeds niet kunnen overtuigen.

Om toekomstig financieel succes te garanderen, zullen meer geavanceerde inkooptrajecten waarschijnlijk een reeks technologieën bevatten om strategische gebieden aan te pakken, zoals waardeanalyse, demand management, voorraad, productmanagement, geïntegreerde vraag-/leveringsplanning, risicobeheer, kwaliteit-/serviceniveaubeheer en introductie van nieuwe producten.

De mogelijkheid tot automatisering communiceren

Een verbeterde cashflow, efficiëntere medewerkers en een vermindering van de administratieve rompslomp klinken allemaal geweldig, maar dit moet allemaal worden gekwantificeerd als de CFO (een steeds meer technisch georiënteerde positie) zijn of haar oren spitst, laat staan erin wil investeren. Om dit te kunnen doen, moeten bedrijven zich richten op het stroomlijnen van de crediteurenafdeling voor meer kostenbesparingen en een beter inzicht in de financiële prestaties. De bergen papieren facturen wegwerken en deze vervangen met elektronische facturen is duidelijk een eerste logische stap om deze voordelen te bewerkstelligen.

Naarmate bedrijven vaker de order-to-cashcyclus gebruiken om processen te automatiseren, profiteert het bedrijf van lagere kosten, verbeterde datakwaliteit en snellere bedrijfscycli. Voor de financiële afdeling betekent dit dat de reputatie als kostenpost minder wordt en ontstaat een kans om waarde aan het bedrijf toe te voegen. Elektronische gegevens worden gebruikt om in realtime inzicht te krijgen in de toeleverings-, aankoop- en betalingsketens van de afdeling.

Meer dan twee vijfde (41 procent) van de financiële back-officeprocessen kan in de komende vijf jaar worden geautomatiseerd[1], maar alleen als financiële adviseurs in staat zijn een stevige en overtuigende business case te bouwen voor inkooptransformatie. Alleen als een duidelijke presentatie over hoe deze processen worden samengevoegd onder één intelligent platform laat zien dat het aanzienlijke efficiëntieverbeteringen, verbeterde kosten en beter uitgavenbeheer met minder risico's tot gevolg heeft.

Transformeer uw financiële afdeling met de nieuwste generatie geautomatiseerde oplossingen

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Leer hoe u tijd en geld kunt besparen met P2P

Praat met een specialist van Canon