Sanders Group trekt nieuwe klanten met de UV-flatbedprinters van Canon

Wat in 1985 begon als een bedrijf dat uitsluitend magnetische ondergronden importeerde en verkocht aan Print Service Providers, ontwerpers en reclamebureaus, groeide al snel uit tot een toonaangevende wereldwijde speler die flexibele magnetische materialen produceerde en verkocht aan grote detailhandelsketens en leveranciers van reclameborden.

Door de overname in 1998 door Marco de Wert, die nu Managing Director is, plus een radicale transformatie van het bedrijfsmodel in 2009 en de introductie van Canon's nieuwe UV-flatbedprintertechnologie, sloeg de Sanders Group snel een andere richting in. Zo werd het bedrijf voorbereid op de toekomst, ontstonden er diverse mogelijkheden om opdrachten met een grote marge binnen te halen en werd het productieproces voor geprinte magnetische producten grondig herzien.

Sanders-image1
Sanders-image2

“De Océ Arizona's hebben een grote verandering teweeggebracht binnen mijn bedrijf. Tijdens de financiële crisis gingen veel andere bedrijven kopje onder, terwijl deze printers mij in staat stelden meer winst te maken met minder omzet. De omzet ging dus omlaag maar de marges stegen doordat ik erin slaagde waarde toe te voegen aan het materiaal dat ik verhandelde. Het lukte me een gat in de markt op te vullen door korte levertijden en creatieve oplossingen op maat.”

Marco de Wert, Algemeen directeur