Samenwerking tussen Eyes On Media en Canon luidt nieuw tijdperk in voor World Press Photo

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf biedt een breed scala aan services voor professionele fotografen door ze te helpen beelden van hoge kwaliteit vast te leggen, te bewerken en te printen voor het hogere segment van de markt en dan vooral voor tentoonstellingen, musea, architectuur, kunst en detailhandel. Eyes On Media werkte nauw samen met World Press Photo en Canon om een zo goed mogelijke oplossing te creëren en maakte hierbij gebruik van de Océ Arizona 480 GT-flatbedprinter en Canon's Océ ProCut digitale snijtafel om direct te kunnen printen op 1 mm forexborden en dibondplaten voor een zeer nauwkeurige en professionele nabewerking.

Uiteindelijk kreeg World Press Photo zo de beschikking over een duurzame oplossing die niet alleen de kans op schade tijdens het transport aanzienlijk beperkte, maar de foto's bovendien op een nieuwe manier tot leven bracht. Zo ontstond een visueel interessant effect dat volgens de organisatie een belangrijk aandeel heeft in het succes van de tentoonstelling.

EOM-image1

“De beeldkwaliteit en toepassingsmogelijkheden van de Océ Arizona-flatbedprinters hebben onze fotoprintservice aanzienlijk verbeterd en ze hebben ons meer werk opgeleverd. We waren dolblij toen World Press Photo, waar we al jaren de grootste bewondering voor hebben, contact met ons opnam. We wisten dat we, met de hulp van Canon en de Océ Arizona, aan de strenge eisen konden voldoen.”

Martin Minoli, eigenaar