Welkom bij YouConnect

Lees het laatste Canon nieuws, haal alles uit je producten met snelle tips, tricks en tutorials, doe mee met onmisbare wedstrijden en laat je inspireren door Canon's prachtige fotogalerij. Stel het niet uit, maar meld je nu aan voor Canon's nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Een helder perspectief op fotograferen bij weinig licht.

Canon interviewt Nige Levanterman, een nachtfotograaf die zich specialiseert in stadsgezichten met lange belichting.

Meer informatie

Verken de weg die Canon heeft afgelegd in het vertellen van verhalen.

Bij Canon helpen we al meer dan 80 jaar mensen verhalen te vertellen. r zijn maar weinig mensen die meer hebben gezien dan Mike Burnhill, Canon-productspecialist met meer dan 11 jaar ervaring We spraken met Mike over het heden, het verleden en de toekomst van Canon.

Meer informatie

Verken je volgende hoofdstuk in print door je creativiteit de vrije loop te laten.

Van gepersonaliseerde ansichtkaarten en kantoorbenodigdheden tot het vastleggen en delen van herinneringen: iedereen kan creatief aan de slag gaan. Ontdek hoe de juiste printer tijd en geld kan besparen bij je artistieke projecten.

Meer informatie

Maak kennis met fotografe Ana Pratas, die het gezinsleven vastlegt zoals het echt is.

Ana Pratas fotografeert families en hanteert een documentairestijl om echt authentieke momenten vast te leggen. Lees ons interview om erachter te komen hoe ze deze bijzondere familiemomenten vastlegt.

Meer informatie

Maak kennis met straatfotograaf Erik Witsoe, die alledaagse dingen op een onalledaagse manier in beeld brengt.

Erik Witsoe is een straatfotograaf die op zoek is naar vluchtige verhalen in zijn nieuwe thuisland Polen. Lees ons interview met Erik om erachter te komen hoe hij elke dag nieuwe verhalen in dezelfde straten ontdekt.

Meer informatie

Canon-ambassadeur en sportfotograaf Samo Vidic laat zien hoe je verhalen die bol staan van de actie, kunt vastleggen.

Toen Canon freerungroep Storror uitdaagde om voor de eerste keer tussen verschillende werelddelen te rennen, te springen en te rollen, volgde Samo Vidic hen op de voet om hun avontuur vast te leggen. Ontdek hoe je jouw urban avonturen kunt vastleggen met de tips van Vidic.

Meer informatie

Maak kennis met foodfotograaf Mike Tsang, die watertandende bewegingen vastlegt.

Beweging vastleggen is altijd al een passie geweest van Mike Tsang, een in Londen gevestigde foodfotograaf. Lees Canon's interview met Mike om te ontdekken hoe hij bewegingen bevriest om vluchtige momenten te grijpen.

Meer informatie

Maak kennis met ‘geometriezoekers’ Daniel Rueda en Anna Devís

Canon sprak met architectuurfotografen Anna Devís en Daniel Rueda. Ontdek de wereld achter hun fantasierijke/vindingrijke en abstracte manier van verhalen vertellen en lees hoe hun passie voor gebouwen en reizen Instagram-sterren van hen maakte.

Meer informatie

Vrouwen helpen onafhankelijk te worden via fotografie

Lensational leert vrouwen over de hele wereld hoe ze fotografie kunnen gebruiken om hun leven te documenteren en met hun verhalen geld te verdienen. Wij spraken met de oprichter, Bonnie Chiu, om erachter te komen wat de organisatie doet.

Meer informatie

Een grootse macrowereld met geïnspireerde fotografie op schaal

Ontdek hoe fotograaf en modelbouwer Simon Carter een miniatuurwereld van motorsport creëert die net echt lijkt. Een verhaal op schaal, met perspectief en geduld.

Meer informatie

We zullen ons altijd kunnen herinneren dat we een klein deel van de wereld op onze eigen manier hebben ervaren.

Canon sprak met reisfotografen Andrew en Emily van Along Dusty Roads. Dit reislustige duo geeft tips voor reisfotografie en vertelt over de avonturen die ze beleven en welke plannen ze nog hebben.

Meer informatie

Nu vastleggen voor later

De beste verhalen ontstaan gewoon thuis. We spraken familiefotograaf en storyteller Caroline Holt over hoe zij gezinnen thuis vastlegt.

Meer informatie

De hoogtepunten vastleggen bij weinig licht

De herfst is officieel aangebroken en de dagen worden steeds korter. Daarom praten we met fotografe Catherine Lacey Dodd over het fotograferen bij weinig licht en waarom portretfotografie meer is dan het fotograferen van gezichten.

Meer informatie

Livemuziek vastleggen met Drew Ressler, ook bekend als Rukes

Canon sprak met fotograaf van elektronische dancemuziek en festivals Drew Ressler, ook bekend als Rukes, over hoe hij de meest productieve fotograaf van de festivalscene werd, over zijn favoriete shows en hoe je een goede foto maakt bij het licht van een stroboscoop.

Meer informatie

Fotograaf Jeff Vanderpool laat een ander Athene zien.

Jeff Vanderpool vertelt hoe zijn relatie met Athene voorgoed is veranderd door zijn project 'Sea of City'.

Meer informatie

Fotojournalist Jeroen Swolfs

We hebben een gesprek gehad met de reislustige fotojournalist Jeroen Swolfs over zijn zeven jaar durende reis waarin hij ieder in de wereld heeft geportretteerd.

Meer informatie

Straatfotograaf Emmanuel Cole

"Je moet een warming-up doen. Net als een atleet. Je kunt niet zomaar de straat op gaan en de beste opname van de dag maken!" Emmanuel Cole over fotograferen, de meest excentrieke figuren van Londen en de donkere kant van Hongkong.

Meer informatie

Actiefotografie met Andrei Golovanov en Sergei Kivrin

Canon Explorers Andrei Golovanov en Sergei Kivrin spreken over hun voorliefde voor sportfotografie en de voordelen van het werken als team.

Meer informatie

Portretfotografie met Jörg Kyas

Portretfoto's worden veel gemaakt en, hoewel het op het eerste oog eenvoudig lijkt, kan het geven van een eigen draai aan een portretfoto nog verraderlijk moeilijk zijn. We spraken met de bekende portretfotograaf en Canon Explorer Jörg Kyas over zijn portretwerk en hoe hij jongleert met zijn persoonlijke en professionele fotografische dromen.

Meer informatie

Kunst in actie met Lorenz Holder

Fotograaf Lorenz Holder begon zijn carrière als semiprofessioneel snowboarder, maar door een ernstige blessure moest hij een time-out nemen. Dit was voor hem de aanleiding om zijn camera op te pakken en de sport te gaan vastleggen in plaats van die te beoefenen. In een exclusief interview met CPN-schrijver Steve Fairclough sprak hij over zijn werk, zijn aanpak voor het maken van foto's en waarom hij graag met Canon's EOS-spiegelreflexcamera's en EF-lenzen werkt.

Meer informatie

Fotograferen met lange belichting met Stephen McNally

Stephen McNally, kapper en liefhebber van Canon, begon nog maar 8 jaar geleden met fotografie. Nu heeft hij een eigen tentoonstelling met zwart-witfotografie met lange belichting. Het is allemaal erg snel gegaan voor iemand die de kunst van rustig aan doen onder de knie heeft.

Meer informatie

Winterlicht slim gebruiken met Sébastien Devaud

Sébastien Devaud is al meer dan 16 jaar filmregisseur en producent, maar hij is vooral gepassioneerd over afbeeldingen.

Meer informatie

'Lachende zielen' vastleggen door Nelson Lourenço

Ontdek hoe Nelson emoties vastlegt van stille en lachende zielen.

Meer informatie

Kleur vastleggen met Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier woont in Parijs, waar hij werkt met een groep professionele kunstenaars onder de naam ‘Five Monkeys Studio’.

Meer informatie

Snelle actie vastleggen

Sportfotograaf Samo Vidic is geboren en getogen in het Sloveense Bled. Op zijn zeventiende zette hij zijn eerste stappen in de hobbyfotografie.

Meer informatie

Gebruik maken van herfstlicht

Gezien de overgang naar herfstkleuren is dit een fantastisch moment om een wandeling te maken met je camera.

Meer informatie

Canon Explorer Clive Booth

Clive Booth is een fashion-, beauty- en portretfotograaf en filmmaker. Hij staat bekend om zijn karakteristieke stijl van een selectieve focus in daglicht of beschikbaar, continu of gevonden licht, waardoor zijn werk een mooie sfeer van intimiteit krijgt.

Meer informatie

Jouw foto's, Canon's favorieten

Bekijk onze favorieten uit jullie inzendingen naar de Galerij, met als thema deze maand 'mijn stad'. Elke foto laat een unieke scène of emotie zien en brengt een onvergetelijke ervaring tot leven.

Meer informatie

Nieuwe dynamiek maken met mensen op de foto

De Noorse fotograaf Johnny Haglund heeft altijd al interesse gehad in wilde, afgelegen en mysterieuze plekken.

Meer informatie

De kunst van het perfecte portret door Christian Anderl

Meer informatie

Het komt op de timing aan, door Eddie Keogh

Meer informatie

Zeegezicht- en actiefotograaf, door Steve Deer

Meer informatie

Fotograferen voor de haaien door Franco Banfi

Canon Explorer en bekroond natuurfotograaf Franco Banfi vertelt over zijn liefde voor onderwaterfotografie en hoe het is om de perfecte opname te krijgen als je wordt omringd door blauwe haaien.

Meer informatie

Abstracte fotografie

Meer informatie

Leer

Haal alles uit je producten met de beste Tips & Tricks voor fotografie

Maak betere portretfoto's

Meer informatie

Je actiefotografie naar een hoger plan tillen

Meer informatie

Close-up

Macro is een ideale fotografievorm voor de herfst- en wintermaanden, want je kunt dit zowel binnen als buiten doen; ideaal dus wanneer de dagen korter worden en het weer minder voorspelbaar is.

Meer informatie

Wildlife

Eén van de geheimen van adembenemende natuurfotografie is kennis van het gedrag van dieren en het gebruik van de juiste apparatuur voor de situaties waarin je fotografeert en voor het resultaat dat je wilt behalen.

Meer informatie

Actiefotografie

Meer informatie

Beweging vastleggen

Meer informatie

Steeds veranderde steden vastleggen door Beno Saradzic

Meer informatie

Mijn profiel

More info

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief