Raak geïnspireerd door Canon

Canon heeft verhalen verzameld van Canon fans, amateurfotografen en een aantal van de beste fotografen en videografen uit de fotowereld waarin ze hun kennis, ervaring, tips & tricks en geheimen delen om jou te inspireren en je fotografie te verbeteren.

Een helder perspectief op fotografie bij weinig licht.

Canon interviewt Nige Levanterman, een nachtfotograaf die zich specialiseert in stadsgezichten met lange belichting.

De weg die Canon heeft afgelegd in het vertellen van verhalen.

Bij Canon helpen we al meer dan 80 jaar mensen verhalen te vertellen. Weinig mensen hebben meer gezien dan Mike Burnhill, Canon-productspecialist met ruim 11 jaar ervaring We spraken met Mike over het heden, het verleden en de toekomst van Canon.

Maak kennis met Ana Pratas, de fotografe die het gezinsleven vastlegt zoals het echt is.

Ana Pratas is een familiefotografe die een documentairestijl hanteert om echt authentieke momenten vast te leggen. Lees ons interview om erachter te komen hoe ze deze bijzondere familiemomenten vastlegt.

Maak kennis met straatfotograaf Erik Witsoe, die alledaagse dingen op een onalledaagse manier in beeld brengt.

Erik Witsoe is een straatfotograaf die op zoek is naar vluchtige verhalen in zijn nieuwe thuisland Polen. Lees ons interview met Erik om erachter te komen hoe hij elke dag nieuwe verhalen in dezelfde straten ontdekt.

Canon-ambassadeur en sportfotograaf Samo Vidic laat zien hoe je verhalen die bol staan van de actie, kunt vastleggen.

Toen Canon freerungroep Storror uitdaagde om voor de eerste keer tussen verschillende werelddelen te rennen, te springen en te rollen, volgde Samo Vidic hen op de voet om hun avontuur vast te leggen. Ontdek hoe je jouw urban avonturen kunt vastleggen met de tips van Vidic.

FME YouConnect hub page

Maak kennis met foodfotograaf Mike Tsang, die watertandende bewegingen vastlegt.

Beweging vastleggen is altijd al een passie geweest van Mike Tsang, een in Londen gevestigde foodfotograaf. Lees Canon's interview met Mike om te ontdekken hoe hij bewegingen bevriest om vluchtige momenten te grijpen.

Maak kennis met Daniel Rueda en Anna Devís

We spraken met architectuurfotografen Anna Devís en Daniel Rueda. Ontdek de wereld achter hun fantasierijke/vindingrijke en abstracte manier van storytelling en lees hoe hun passie voor gebouwen en reizen Instagram-sterren van hen maakte.

A&D YouConnect hub page
Caroline’s children eating

MEER DAN ALLEEN FOTO'S MAKEN

Lensational leert vrouwen over de hele wereld hoe ze fotografie kunnen gebruiken om hun leven te documenteren en met hun verhalen geld te verdienen. Wij spraken met de oprichter, Bonnie Chiu, om erachter te komen wat de organisatie doet.

Modelbouwer en fotograaf Simon Carter. Een verhaal van kracht en schaal.

Ontdek hoe fotograaf en modelbouwer Simon Carter een miniatuurwereld van motorsport creëert die net echt lijkt. Een verhaal van schaal, perspectief en geduld.

A model car in the garage
Essaouira - Along Dusty Roads image

Reisfotografen Along Dusty Roads

Canon sprak met reisfotografen Andrew en Emily van Along Dusty Roads. Dit reislustige duo geeft tips voor reisfotografie en vertelt over de avonturen die ze beleven en welke plannen ze nog hebben.

Verhalen in huis

De beste verhalen ontstaan gewoon thuis. We spraken familiefotograaf en storyteller Caroline Holt over hoe zij gezinnen thuis vastlegt.

Caroline’s children eating
JorgKyas_Hero

De hoogtepunten vastleggen bij weinig licht

De herfst is officieel aangebroken en de dagen worden steeds korter. Daarom praten we met fotografe Catherine Lacey Dodd over het fotograferen bij weinig licht en waarom portretfotografie meer is dan het fotograferen van gezichten.

Livemuziek vastleggen met Drew Ressler, ook bekend als Rukes

Canon sprak met fotograaf van elektronische dancemuziek en festivals Drew Ressler, ook bekend als Rukes, over hoe hij de meest productieve fotograaf van de festivalscene werd, over zijn favoriete shows en hoe je een goede foto maakt bij het licht van een stroboscoop.

DJ laser show
Southern_Hymettus

Fotograaf Jeff Vanderpool laat een ander Athene zien.

Jeff Vanderpool vertelt hoe zijn relatie met Athene voorgoed is veranderd door zijn project 'Sea of City'.

Fotojournalist Jeroen Swolfs

We hebben een gesprek gehad met de reislustige fotojournalist Jeroen Swolfs over zijn zeven jaar durende reis waarin hij ieder in de wereld heeft geportretteerd.

Cuba_Havanna
Andrey

Straatfotograaf Emmanuel Cole

"Je moet een warming-up doen. Net als een atleet. Je kunt niet zomaar de straat op gaan en de beste opname van de dag maken!" Emmanuel Cole over fotograferen, de meest excentrieke figuren van Londen en de donkere kant van Hongkong.

Actiefotografie met Andrei Golovanov en Sergei Kivrin

Canon Explorers Andrei Golovanov en Sergei Kivrin spreken over hun voorliefde voor sportfotografie en de voordelen van het werken als team.

Andrey_Hero
JorgKyas_Hero

Portretfotografie met Jörg Kyas

Portretfoto's worden veel gemaakt en, hoewel het op het eerste oog eenvoudig lijkt, kan het geven van een eigen draai aan een portretfoto nog verraderlijk moeilijk zijn. We spraken met de bekende portretfotograaf en Canon Explorer Jörg Kyas over zijn portretwerk en hoe hij jongleert met zijn persoonlijke en professionele fotografische dromen.

Kunst in actie met Lorenz Holder

Fotograaf Lorenz Holder begon zijn carrière als semiprofessioneel snowboarder, maar door een ernstige blessure moest hij een time-out nemen. Dit was voor hem de aanleiding om zijn camera op te pakken en de sport te gaan vastleggen in plaats van die te beoefenen. In een exclusief interview met CPN-schrijver Steve Fairclough sprak hij over zijn werk, zijn aanpak voor het maken van foto's en waarom hij graag met Canon's EOS-spiegelreflexcamera's en EF-lenzen werkt.

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Fotografeer met lange belichting met Stephen McNally

Stephen McNally, kapper en liefhebber van Canon, begon nog maar 8 jaar geleden met fotografie. Nu heeft hij een eigen tentoonstelling met zwart-witfotografie met lange belichting. Het is allemaal erg snel gegaan voor iemand die de kunst van rustig aan doen onder de knie heeft.

Canon Explorer Sébastien Devaud

Sébastien Devaud is al meer dan 16 jaar filmregisseur en producent, maar hij is vooral gepassioneerd over afbeeldingen. Eind jaren negentig stapte hij over van het opnemen en nabewerken van reclamespotjes en muziekvideo's naar tv. Zijn werk staat bekend om zijn gebruik van licht en scherptedieptes. Hij heeft ook vanaf het begin gebruik gemaakt van de filmmogelijkheden van de revolutionaire EOS 5D Mark III DSLR-camera. Tegenwoordig gebruikt hij het volledige-assortiment van Canon-camera's en -lenzen voor al zijn producties.

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

'Lachende zielen' vastleggen door Nelson Lourenço

Nelson Lourenço is geboren in Lissabon, Portugal en is amateurfotograaf. Hij heeft een masterdiploma in techniek en een postdoctoraal diploma in marketing. Hij was altijd al geïnteresseerd in fotografie. Nelson raakte gepassioneerd over fotografie nadat hij een weekend de Canon-camera van een vriendin had geleend. De eerste klik was letterlijk voldoende.

Canon Explorer Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier woont in Parijs, waar hij werkt met een groep professionele kunstenaars onder de naam ‘Five Monkeys Studio’. Quentin laat zich inspireren door fotografen en filmregisseurs als Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg en Wes Anderson. Hij zit in de reclame- en modewereld en heeft een aantal tentoonstellingen in Parijs (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz’art, Salon des Miroirs). We vroegen Quentin naar de kleur in zijn werk en naar de studio waar hij zijn unieke meesterwerken maakt.

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Snelle actie vastleggen

Sportfotograaf Samo Vidic is geboren en getogen in het Sloveense Bled. Op zijn zeventiende zette hij zijn eerste stappen in de hobbyfotografie. Hij raakte gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden van camera's, lenzen en film. Hij breidde zijn fotografiekennis snel uit en besefte op een dag dat fotografie wel eens zijn droombaan zou kunnen zijn.

Canon Explorer Clive Booth

Clive Booth is een fashion-, beauty- en portretfotograaf en filmmaker. Hij staat bekend om zijn karakteristieke stijl van een selectieve focus in daglicht of beschikbaar, continu of gevonden licht, waardoor zijn werk een mooie sfeer van intimiteit krijgt.

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Nieuwe dynamiek maken met mensen op de foto

De Noorse fotograaf Johnny Haglund licht de denkwijze achter een aantal van zijn foto's toe. Ook vertelt hij hoe je je compositie dynamischer kunt maken als je er mensen bij betrekt.

Jouw foto's, Canon's favorieten

Bekijk onze favorieten uit jullie inzendingen naar de Galerij, met als thema deze maand 'mijn stad'. Elke foto laat een unieke scène of emotie zien en brengt een onvergetelijke ervaring tot leven.

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

De kunst van het perfecte portret door Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl, een enthousiaste muzikant en getalenteerde kok is ook een internationale fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in commerciële portretfotografie. Hij heeft een fantastische lijst met klanten zoals Red Bull, Ikea en Universal.

Zeegezicht- en actiefotograaf, door Steve Deer

Voor creatieve reclametopman Steve Deer is zijn omgeving op The Wirral in Noordwest-Engeland zijn fotografische speelterrein. Elk weekend zwerft hij rond met zijn camera. Altijd vindt hij iets nieuws om te fotograferen, of een ander perspectief om vast te leggen.

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Bekroond Canon Explorer Eddie Keogh is freelance sportfotograaf. Van 1986 tot 2005 werkte hij voor Britse nationale dagbladen. Daarna ging hij op contractbasis voor Reuters werken. Eddie 'deed' zijn eerste Olympische Spelen in Los Angeles, VS. Hij was toen 21. Hij heeft acht wereldbekers voetbal gefotografeerd, en bijna elke sport die je kunt bedenken.

Steeds veranderde steden vastleggen door Beno Saradzic

De meervoudig bekroonde Beno Saradzic is een time-lapse cinematograaf, fotograaf en visueel kunstenaar die van oorsprong uit Slovenië komt die de wereld van fotografie en time-lapse cinematografie ontdekt.

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

Fotograferen voor de haaien door Franco Banfi

Deze maand praat Canon met Franco Banfi, Canon Explorer en bekroond wildlife-fotograaf. Hij vertelt over zijn liefde voor onderwaterfotografie en hoe het is om de perfecte opname te krijgen als je wordt omringd door blauwe haaien.

Als je een probleem hebt met of een klacht over een afbeelding in de Canon Galerij of Canon Showcase, willen we je vragen contact op te nemen met showcase.gallery@canon-europe.com

Blijf op de hoogte

Binnenkort: Bekijk de wereld zonder zoeker.

Abonneren op de nieuwsbrief