Recyclen

Recycleprogramma voor cartridges van Canon

Wist je dat Canon het eerste bedrijf was dat een recycleprogramma voor tonercartridges introduceerde in 1990?
Canon Camera

Recycleprogramma voor cartridges van Canon

Informatie over

Het Recycleprogramma voor cartridges van Canon biedt u een gratis, eenvoudige en milieubewuste manier om lege Canon tonercartridges te retourneren.


Canon doet er alles aan om de hoeveelheid afval te reduceren. Elk onderdeel van elke geretourneerde cartridge wordt hergebruikt of gerecycled, bijvoorbeeld als onderdeel van een nieuwe cartridge, als basismateriaal voor andere branches of als alternatief voor fossiele brandstoffen. Geen enkel onderdeel van de cartridge belandt op de vuilnisberg.

Wereldwijd recycleprogramma voor cartridges van Canon

Je cartridges recyclen

We bieden een recycleprogramma voor originele toner en inkjetcartridges van Canon.

LEREN

Hoe worden cartridges gerecycled?

Zodra tonercartridges aankomen bij de recyclinglocatie van Canon, ondergaan ze een uitgebreid recyclingproces dat herbruikbare onderdelen terugwint en onderdelen recyclet die niet geschikt zijn voor hergebruik in het productieproces.
Canon Camera

HET VERHAAL TOT NU TOE

Feiten en cijfers

Canon Camera

FEITEN EN CIJFERS

Meer dan 435.000 ton aan CO2-uitstoot bespaard

Tussen 1990 en 2014 heeft Canon wereldwijd meer dan 435.000 ton tonercartridges ingezameld.

FEITEN EN CIJFERS

Recycling van inkjetcartridges in 35 landen

Tussen 1996 en 2020 heeft Canon meer dan 2.510 ton gebruikte inkjetcartridges ingezameld en gerecycled en Canon is actief in 35 landen en regio's wereldwijd.

Canon Camera
Canon Camera

FEITEN EN CIJFERS

Minder afhankelijkheid van grondstoffen

Door onderdelen van cartridges veilig te stellen, te hergebruiken en te recyclen, is Canon er tussen 1990 en 2020 in geslaagd de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen te verlagen met meer dan 306.000 ton.

PRIJZEN

Wij zijn trots dat we zijn onderscheiden met de volgende awards:

 • 2021

  Op de shortlist voor de Better Society Award

  De belangrijkste duurzaamheidsprijzen van het Verenigd Koninkrijk erkennen uitmuntendheid in het hele spectrum van groen zakendoen

 • 2021

  EcoVadis gold

  De EcoVadis-score beoordeelt bedrijven op een aantal gebieden die essentieel zijn voor het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder de impact op het milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

 • 2021

  Finalist van de Business Green leaders CE Award

  De Business Green Leaders CE Awards-bedrijven die ervoor zorgen dat groene bedrijfsprincipes en schone technologieën standaard worden

 • 2019

  Edie CE - finalist

  Edie's Sustainability Leaders Awards is de grootste en meest prestigieuze onderscheiding voor duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk en erkent uitmuntendheid in het hele spectrum van groen zakendoen

De geschiedenis van recycling bij Canon

De geschiedenis van cartridgerecycling

 • trees

  1982-1992

  's Werelds eerste recyclingprogramma

  In 1982 introduceerde Canon de eerste persoonlijke kopieerapparaten ter wereld met een All-in-One cartridgesysteem. Acht jaar later, in 1990, werd het recycleprogramma voor tonercartridges van Canon geïntroduceerd in de VS, Japan en Duitsland. In 1992 begon Canon met een gesloten recyclingproces voor plastic en won Canon de hoofdprijs bij de Global Environmental Awards.

 • 1997-2002

  Groei van recyclingprogramma

  In 1997 begon Canon met het recyclen van cartridges bij Canon Bretagne in Frankrijk en twee jaar later, in 1999, werd het recycleprogramma in nog eens drie Europese landen geïntroduceerd. In 2002 breidde Canon het programma uit naar tien landen in Europa.

 • 2003-2009

  Uitbreiding van opties voor het retourneren van cartridges

  In 2003 bereikte Canon dat er bij het recyclen van tonercartridges geen afval meer naar de vuilnisbelt ging. In 2008 werd het recycleprogramma uitgebreid naar 12 landen en werd er een online cartridgeretourprocedure geïntroduceerd. In datzelfde jaar bedroeg het inzamelingsvolume voor cartridges 200.000 ton. In het volgende jaar, 2009, introduceerden Finland en Zweden een recycleprocedure voor grote hoeveelheden cartridges.

 • 2011-2013

  Het aantal geretourneerde cartridges bedraagt 300.000 ton

  In 2011 steeg het aantal Europese landen waar Canon een recycleprogramma voor tonercartridges hanteert naar 18. Het jaar daarop, in 2012, bedroeg het wereldwijde inzamelingsvolume voor tonercartridges 300.000 ton. In 2013 introduceerde Canon Bretagne een volledig nieuwe recycleprocedure.