De toegankelijkheid van Canon

Canon's streven naar toegankelijkheid

Je ervaring aanpassen

De toegankelijkheid van de Canon-website verbeteren

Contact opnemen


Toegankelijkheidsverklaring voor de website van Canon Europe met ingang van juli 2020


Canon's streven naar toegankelijkheid

Canon Europe streeft ernaar haar websites, apps en digitale services zo toegankelijk mogelijk te maken. We streven naar aansprekende gebruikerservaringen die uitermate toegankelijk zijn voor iedereen, zodat elke gebruiker de digitale services van Canon kan gebruiken, ongeacht vaardigheden of beperking. Dit dient te worden beschouwd in het kader van ons ideaal dat alle mensen, ongeacht cultuur, gewoontes, taal of ras, samen leven en werken aan het gemeenschappelijke belang. Dat is onze 'kyosei'-bedrijfsstrategie, een diepe overtuiging die ten grondslag ligt aan alles wat we doen. Uitgangspunten voor de voortdurende ontwikkeling van de Canon-website en -apps en het maken van de content daarnvan, zijn best practice toegankelijkheidsrichtlijnen, zoals WCAG 2.0 en ISO 30071-1.

Je ervaring aan je behoeften aanpassen

Deze site is ontworpen om in de huidige staat te kunnen worden gebruikt, maar bepaalde gebruikers kunnen hun ervaring verbeteren door hun computer aan te passen aan hun individuele behoeften, bijvoorbeeld door de website te laten voorlezen, door het kleurenschema van de website te veranderen of door een groter lettertype in te stellen.

Als je denkt dat dit voor jou geldt, raden we je aan de volgende websites te bezoeken:

BBC My Web, My Way of WAI's Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer. Daar kun je lezen hoe of video's bekijken over de manier waarop je je computer kunt aanpassen (aan de hand van reeds aanwezige toegankelijkheidsfuncties op je computer, smartphone of tablet of door middel van ondersteunende technologieën).

De toegankelijkheid van de Canon-website verbeteren

De website van Canon is getest door gebruikers met een beperking en daaruit is gebleken dat de toegankelijkheid van de website verbetering behoeft. Er is een plan opgesteld om deze verbeteringen te implementeren. Momenteel werken we aan het oplossen van de volgende problemen:

 • We zijn bezig meer van onze video's te voorzien van bijschriften, transcripten of audiobeschrijvingen. Mocht je problemen hebben met het gebruik van video's op de Canon-website, neem dan contact met ons op: accessibility@canon-europe.com.
 • We werken aan een revisie van de alt-tekst (beschrijving) van de site en corrigeren alle tegenstrijdigheden.
 • We proberen de navigatie van onze website en de zichtbaarheid van de markering van geselecteerde elementen op de pagina consistenter te maken.
 • We evalueren de toegankelijkheid van de navigatie op sitepagina's en werken aan het opnemen van navigatiekoppelingen waarmee elementen kunnen worden overgeslagen.
 • We werken aan consistentere navigatielabels en aan het verduidelijken van de informatie in bepaalde koppelingen, zodat deze duidelijker zijn voor gebruikers van schermlezers.
 • We werken aan het verbeteren van de foutberichten in onze invoervelden op de contact- en supportpagina's. Mocht je problemen hebben met het gebruik van onze formulieren, neem dan contact met ons op: accessibility@canon-europe.com.
 • We proberen de bediening van de camera- en lensselectietools via het toetsenbord te verbeteren.
 • De prijsindicator in de tool die camera's vergelijkt, verschaft informatie aan de hand van kleuren. We zijn op zoek naar andere manieren om deze informatie te verschaffen voor gebruikers die kleuren niet goed kunnen herkennen. Bovendien worden de tekst- en achtergrondkleuren die op de Canon-website worden gebruikt onder de loep genomen om te zorgen dat deze goed leesbaar zijn. Verder wordt ervoor gezorgd dat alle tekst in browsers vergroot kan worden.
 • Sommige gebruikers begrijpen bepaalde elementen op de Canon-productpagina's niet goed. We werken aan instructies die deze elementen duidelijker beschrijven.
 • Soms spreken schermlezers woorden die niet in het hoofdgedeelte van de pagina staan niet goed uit. We proberen dit te verbeteren.
 • Bepaalde functies op de site gebruiken WAI-ARIA voor een toegankelijke ervaring. Alle moderne computers, tablets en smartphones hebben browsers die WAI-ARIA ondersteunen. Op oudere Android 4.1-apparaten is dat echter niet het geval. Als je smartphone of tablet met Android 4.1 werkt en je problemen ondervindt op de website, kun je het beste het besturingssysteem van je apparaat bijwerken naar een nieuwere versie.

Als je wegens een van deze actuele beperkingen niet de gewenste informatie of service op de Canon-website kunt vinden, kun je contact met ons opnemen via accessibility@canon-europe.com. We helpen je dan graag.

Laat het ons weten als je problemen ondervindt bij het gebruik van deze website

We streven er altijd naar de toegankelijkheid van onze website te verbeteren, dus laat het ons weten als je problemen hebt met het gebruik van een bepaalde functie op de site: accessibility@canon-europe.com. We kunnen het probleem sneller begrijpen als je in je verzoek de informatie invult die wordt aangeraden in Contact opnemen met organisaties met betrekking tot slecht toegankelijke websites.

Alle constructieve feedback met betrekking tot de toegankelijkheid of bruikbaarheid van de Canon-website is van harte welkom en zal zorgvuldig in overweging worden genomen.

Deze toegankelijkheidsverklaring is voor het laatst bijgewerkt in juli 2020 en volgt het advies over toegankelijkheidsverklaringen in de internationale standaard ISO 30071-1.