A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Tips en technieken

Laat zien wie je bent met creatieve journals

Journaling kan een manier zijn om je creativiteit te uiten en je geestelijke gezondheid een boost te geven.

Lees meer

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

Canon's tips en technieken

Wil je de basisvaardigheden van fotografie onder de knie krijgen, een nieuwe creatieve techniek proberen of je resultaten verbeteren? Met de Canon Tips & Tricks geef je jezelf vandaag nog het zelfvertrouwen en de vaardigheden om uit te blinken.

Iets speciaals op het oog? Verfijn je zoekopdracht
Filteren op

Reach for new heights with the Canon IVY REC

Papierkunstenaar Aimee Graham laat zien hoe je printen en schilderen kunt combineren om schitterende vlinderkunst te maken voor in huis.

Lees meer

A close-up of some candles on a cake, with blurred lights in the background.

Er gaat niets boven een bokeh in de camera, of het nu gaat om de voorgrond of de achtergrond. Volg deze tips om een prachtige vervaging vast te leggen.

Lees meer

A Canon PIXMA TS5350 Series printer next to school books, a pencil case and a pair of scissors.

Dit najaar, wanneer de kinderen weer naar school gaan, is het tijd om een printer uit de Canon PIXMA TS5350-serie aan te schaffen, zodat ze thuis kunnen doorgaan met leren. Deze printer voldoet zelfs aan de meest veeleisende behoeften voor elk gezin

Lees meer

star trails over mountain

Meestal is het handig dat je je camera bij de hand hebt, zodat je snel kunt reageren om de perfecte foto te maken, maar er zijn ook momenten dat het voordeliger is om de camera op een statief te zetten en op afstand te bedienen.

Lees meer

See the difference with a specialist action lens

Een populaire manier om actiefoto's van hoge kwaliteit te maken, is door het frame te vullen met actie, waarbij het onderwerp van dichtbij wordt vastgelegd. Dit effect kan worden bereikt met speciale lenzen waarmee je dichtbij kunt komen, zonder zelf dichterbij te hoeven komen. Bekijk onze tips over het maken van de beste foto met de beste lens.

Lees meer

kayaker in water

Als je een bijzondere foto wilt maken, zit je bij surfers, kajakkers en andere watersporters helemaal goed. Canon heeft een aantal tips en tricks voor je waarmee je betere shots en mooiere prints maakt.

Lees meer

The milky way is seen forming an arch shape over the sea.

Nieuwe cameratechnologie maakt het vastleggen van de sterrenhemel makkelijker dan ooit. Met deze professionele Tips & Tricks kun je fantastische beelden maken.

Lees meer

corgi running

Bij het vastleggen van actie, gaat het om fracties van een seconde. Je mag geen moment missen en je moet je snowboardvrienden of de riviersurfers nauwlettend in de gaten houden. Zodra het moment zich aandient, moet je er klaar voor zijn. Maar als je je goed voorbereidt, hoef je je ook niet te haasten.

Lees meer

studio portrait of man in sunglasses

Iedereen kan een portretfoto maken, echter bij een perfecte foto komt er meer bij kijken. We hebben een aantal handige tips voor je waarmee je mooie foto's pas echt spectaculair maakt.

Lees meer

dirt bikes perform jumps

Als je mooie actiefoto's wilt maken, bijvoorbeeld van riviersurfers, wintersporters of hardlopers, moet je vooraf goed plannen. Je moet ten eerste precies weten wat je gaat fotograferen, hoe snel je onderwerp beweegt en vanaf welke plek je gaat fotograferen.

Lees meer

city skyline over water

Steden zijn van nature druk en dat kan unieke en krachtige beelden opleveren. Lees onze tips over het maken van de perfecte stadsfoto.

Lees meer

A close-up photograph of five droplets of water on the surface of an autumnal leaf.

Macro is een ideale fotografievorm voor de herfst- en wintermaanden, want je kunt dit zowel binnen als buiten doen; ideaal dus wanneer de dagen korter worden en het weer minder voorspelbaar is.

Lees meer

time lapse of night sky

Je hebt ongetwijfeld wel eens indrukwekkende time-lapsevideo's gezien van de Melkweg die opdoemt aan de nachtelijke hemel of verkeer dat door de stad raast. Met deze korte video en handleiding kom je te weten hoe je zelf aan de slag kunt gaan met time-lapsefotografie.

Lees meer

man in front of green wall

Fantastische portretten maken kan, vooral op straat, een uitdaging zijn. Deze vijf tips zouden je moeten helpen mooiere portretfoto's te maken, of het nou vrienden, familieleden of onbekenden op straat zijn.

Lees meer

child holding autumn leaf

Van de rijke kleuren tot het zachte gouden zonlicht en de vroege ochtendmist, de herfst is een prachtig seizoen. Lees Canon's beste tips om je herfstfotografie naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer

fireworks header

Duizelingwekkende billboards verlichten vaak onze nachtelijke hemel. Hier lees je hoe je de camera kunt instellen om gedenkwaardige foto's van vuurwerk te maken.

Lees meer

light swirls

Je hebt geen speciale uitrusting nodig om te schilderen met licht. Het vergt slechts een beetje oefening. Ontdek hoe je 's nachts creatief kunt zijn met licht.

Lees meer

Geïnteresseerd in een bepaalde fotografietechniek?

Canon Photo Companion-app

De Canon Photo Companion-app is de perfecte partner voor vertellers van visuele verhalen. Laat je begeleiden tijdens je ontdekkingsreis in de wereld van fotografie met persoonlijke content, uitdagingen en inspiratie.

Download de app

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Lees Canon's verhalen

Interviews en inspirerende verhalen van gepassioneerde mensen

BEKIJK DE VERHALEN

Fotograaf Richard Walch kijkt uit over een kustlijn en maakt een foto met zijn Canon-camera.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en productinfo

NU AANMELDEN