Canon Europa Ambassadeursprogramma


Photographer and Canon Ambassador Ahmet Polat with his Canon camera. © Aaron Polat Profiel

Ahmet Polat

Ahmet Polat is een bekroonde fotograaf (ICP-prijs) en regisseur. Door middel van zijn fotografie en werkzaamheden op locatie wil Ahmet bruggen slaan tussen verschillende culturen, identiteiten en geschiedenissen. Na meer dan twintig jaar in Turkije te hebben gewerkt, keerde hij in 2015 terug naar Nederland en werd hij datzelfde jaar nog Fotograaf des Vaderlands.

30 Nov 2020
Aida Muluneh Profiel

Aïda Muluneh

De Ethiopische fotografe Aïda Muluneh is de oprichtster en directrice van Addis Foto Fest, het eerste internationale fotografiefestival in Oost-Afrika, en is een gevierd kunstenares met permanente collecties in het National Museum of African Art/Smithsonian en het Museum of Modern Art (MOMA).

30 Nov 2020
Canon Ambassador Alessandro Trovati Profiel

Alessandro Trovati

Alessandro uit Milan heeft zichzelf op de kaart gezet met zijn gedurfde en vindingrijke sportfoto's, die je het moment doen herbeleven. Zijn werk is erg gewild door nieuws- en reclamebureaus.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Alexander Hassenstein holds a Canon DSLR. PROFIEL

Alexander Hassenstein

De Duitse Alexander is sportfotograaf voor Getty Images en altijd aanwezig bij de belangrijkste sportevenementen ter wereld. Ook staat hij internationaal bekend om zijn benijdenswaardige, fantastische sportfoto's.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Aline Deschamps. Profiel

Aline Deschamps

Aline is een Frans-Thaise documentairefotografe en videografe en woont in Beiroet. Ze richt zich met name op onderwerpen die gerelateerd zijn aan identiteitsvraagstukken, waaronder gender, migratie en cultureel erfgoed.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador André Teixeira with a Canon camera. Profiel

André Teixeira

Als trouwfotograaf op locatie, die woonachtig is in Porto, Portugal, heeft André een frisse en elegante stijl. Hij richt zich vooral op het vastleggen van oprechte schoonheid in zijn werk.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Audun Rikardsen (Photo by Tor Evensen) Profiel

Audun Rikardsen

De Noorse mariene bioloog en fotograaf Audun heeft een manier gevonden om zijn beroep met zijn passie voor het Arctische gebied te combineren.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Bieke Depoorter (© Jef Boes) Profiel

Bieke Depoorter

In 2009 deed de Belgische fotografe Bieke heel wat stof opwaaien met Ou Menya, een reeks openhartige foto's van vreemden in hun eigen woning. Haar nieuwe werk ligt in het verlengde van dit project.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Brent Stirton Profiel

Brent Stirton

De krachtige beelden van deze documentairefotograaf uit Zuid-Afrika roepen de toeschouwer op om iets te doen aan de moeilijke situaties die hij vastlegt.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Bruno D'Amicis with his Canon camera. Profiel

Bruno D'Amicis

Fotograaf Bruno is gefascineerd door de natuur en heeft een masterdiploma in biologie. Hij is gespecialiseerd in ecosystemen van bergen en bedreigde diersoorten en gebruikt zijn werk om de relatie tussen mens en natuur te onderzoeken en het belang van natuurbehoud te benadrukken.

30 Nov 2020
Photographers and Canon Ambassadors' Carmen and Ingomar Leitner. Profiel

Carmen en Ingo Leitner

Het echtpaar Carmen en Ingomar Leitner uit Oostenrijk vormt een fotografieteam. Ze delen de liefde voor reizen en ze werken sinds 2006 internationaal als trouwfotografen op locatie.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Chris Fallows with a Canon camera and long lens. Profiel

Chris Fallows

Chris, geboren in Zuid-Afrika, is een wildlifefotograaf met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is vooral bekend van zijn iconische afbeeldingen van witte haaien en gedetailleerde wildlifefoto's geschoten in alle drie klassen: oceaan, lucht en aarde. Zijn aanpak en technieken voegen drama en emotie toe in zijn beelden van zee- en landdieren.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Christian Walgram. Profiel

Christian Walgram

Christian is een gepassioneerd sportfotograaf die grote evenementen over de hele wereld vastlegt. Hij is een vaste fotograaf voor GEPA-foto's en woont in Oostenrijk. Hij won de eerste prijs in de categorie Sport, enkel van de World Press Photo-wedstrijd in 2016.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Christian Ziegler Profiel

Christian Ziegler

De eerste passie van Christian was tropische ecologie. Terwijl hij het leven in het regenwoud aan het bestuderen was, ontdekte hij zijn tweede passie: fotografie. Daarna groeide hij uit tot een van de bekendste natuurfotografen ter wereld.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Clement Kiragu with a Canon camera and long lens. Profiel

Clement Kiragu

Clement is een bekroonde commerciële en wildlifefotograaf, en is gevestigd in Nairobi, Kenia. Zijn werk is wereldwijd gepubliceerd. In 2017 won hij de Photographer of the Year-wedstrijd in Afrika. Clement organiseert ook privé-safari's in Afrika.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Clive Booth Profiel

Clive Booth

Na 20 jaar als grafisch ontwerper besloot Clive zijn levensdroom waar te maken en fotograaf en filmmaker te worden. Ondertussen is er een grote vraag naar zijn sfeervolle mode-, beauty- en portretfotografie.

30 Nov 2020
Dafna Tal Profiel

Dafna Tal

De multigetalenteerde Israëlische fotografe Dafna Tal weet het vertrouwen van haar onderwerpen te winnen en zo hun beschermde wereld binnen te treden. Ze maakt gebruik van video-, geluids- en foto-installaties om persoonlijke en emotionele momenten vast te leggen, en haar spraakmakende concepten tot leven te brengen.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Daniel Etter (© Tamina Zuch) Profiel

Daniel Etter

Daniel is een met een Pulitzer Prize bekroond fotojournalist uit Barcelona en Hamburg. Zijn foto's grijpen je naar de keel en verschijnen regelmatig in de meest prestigieuze nieuwspublicaties ter wereld.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Eberhard Schuy Profiel

Eberhard Schuy

De creatieve technieken van Eberhard Schuy uit Keulen maken hem erg populair bij reclamebureaus en industriële klanten over de hele wereld.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Eddie Keogh Profiel

Eddie Keogh

De Britse sportfotograaf Eddie heeft een verbluffend portfolio vol bruisende foto's van sportevenementen en biedt een origineel, nieuw perspectief op alles wat hij fotografeert.

30 Nov 2020
Cinematographer and Canon Video Ambassador Elisa Iannacone holding a Canon Cinema EOS camera. Profiel

Elisa Iannacone

Filmmaakster, schrijfster en spreker Elisa is tijdens haar werk voor nieuwsmedia als BBC World, National Geographic en Newsweek de hele wereld over gereisd. Haar documentairewerk en haar ervaring in conflictgebieden hebben haar magisch-realistische kijk op drama en kunst bepaald. Elisa heeft ook het media-agentschap Reframe House opgericht, waarmee ze aan de hand van multimedia de opinie over sociale gerechtigheid wil veranderen.

01 May 2022
Photographer and Canon Ambassador Eliška Sky with her Canon camera. Profiel

Eliška Sky

Eliška komt uit Tsjechië, maar woont in Londen. Ze is een bekroond beeldend kunstenaar en art director, die gebruikmaakt van de media fotografie en film. Haar gedurfde, kleurrijke en unieke stijl richt zich op thema's als consumentisme, schoonheid en milieuactivisme.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Emirkan Cörüt with his Canon camera. Profiel

Emirkan Cörüt

Emirkan werd geboren in 2001 en studeert fotografie aan de Mimar Sinan University of Fine Arts in Istanbul, Turkije, en werkt ook als fotojournalist in de stad. Hij legt de wereld om hem heen vast en fotografeert verhalen die te maken hebben met zijn geboortestad.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Emmanuel Oyeleke with his Canon camera. Profiel

Emmanuel Oyeleke

Emmanuel is een veelzijdige fotograaf die veel inspiratie haalt uit beeldende kunst en documentairestijlen. Zijn werk bestrijkt tal van genres, waaronder bruiloften, fashiontijdschriften en reclamecampagnes voor internationale merken. Hij is gevestigd in Lagos, Nigeria.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Erik Tomašák. Profiel

Erik Tomašák

Erik is gevestigd in Bratislava, Slowakije, en is sinds 2015 fulltime fotograaf en medeoprichter van Visual Gang, een bedrijf dat gespecialiseerd is in reclamefotografie en -video's. Hij maakt portretten, extreme sport- en lifestylebeelden voor zijn commerciële klanten.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Evely Duis with her Canon camera. Profiel

Evely Duis

De Nederlandse fotografe Evely rondde in 2017 haar tweede fotografieopleiding af. Sindsdien heeft ze aan haar carrière als conceptueel fashion- en portretfotografe gewerkt en heeft ze nu een enorme lijst met commerciële en redactionele klanten over de hele wereld.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Evgenia Arbugaeva. Profiel

Evgenia Arbugaeva

Het werk van Evgenia als National Geographic Society Storytelling Fellow is internationaal tentoongesteld. Haar atmosferische fotografie zich vooral op het landschap en de mensen van haar thuisland, het Hoge Noorden.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Fabio Mirulla with two Canon cameras. Profiel

Fabio Mirulla

Spontaniteit en creativiteit komen samen in het werk van deze trouwfotograaf uit Toscane, Italië. Hij won onder andere de International Society of Professional Wedding Photographers' (ISPWP), Photographer of the Year 2019 en This is Reportage Photographer of the Year 2019.

30 Nov 2020
Felicia Sisco Profiel

Felicia Sisco

De Franse Felicia heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het fotograferen van bruiloften en heeft haar stijl geperfectioneerd door zich op drie aspecten te richten: leven, emotie en licht.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Fernando Guerra Profiel

Fernando Guerra

Fernando Guerra komt uit een familie Portugese architecten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij een gedurfd architectuurfotograaf werd, met een portfolio vol adembenemende foto's van hedendaagse bouwwerken.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Finbarr O'Reilly. © Giles Duley. Profiel

Finbarr O'Reilly

Finbarr is een onafhankelijke fotograaf en schrijver uit Dublin, Ierland, en levert regelmatig een bijdrage aan The New York Times. Hij won de categorie Portretten in de World Press Photo-wedstrijd 2019 en de World Press Photo of the Year 2006.

30 Nov 2020
Cinematographer and Canon Video Ambassador Francesca Tosarelli holding a Canon camera. Profiel

Francesca Tosarelli

Documentairemaakster Francesca is een visuele journalist die zich richt op sociale kwesties, conflicten, gender en migratie. Haar documentaires worden geproduceerd door Al Jazeera English, Arte en Canale 9. Ze werkt ook als producer en DoP voor onder andere The Wall Street Journal, Rai Cinema, BBC, Al Jazeera Arabic, Yahoo News en Discovery Channel.

01 May 2022
Canon Ambassador Franck Seguin Profiel

Franck Seguin

Frank is een ervaren Franse sportfotograaf en hoofdredacteur van de afdeling fotoproductie bij SAS L'Équipe. Hij heeft talloze sporten vastgelegd en heeft zich gespecialiseerd in vrijduiken.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Frits van Eldik Profiel

Frits van Eldik

De Nederlandse fotograaf Frits staat met brullende motor klaar om de energie, elegantie en dramatische sfeer van Formule 1- en DTM-races vast te leggen vanuit zijn unieke en creatieve hoek.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Gabriele Galimberti with a Canon camera. Profiel

Gabriele Galimberti

Gabriele is gevestigd in Toscane, Italië, en richt zich op langetermijndocumentaires over mensen over de hele wereld, waarbij de nadruk wordt gelegd op wat hen uniek en toch vergelijkbaar maakt. Zijn werk is gepubliceerd in National Geographic, The Sunday Times en Le Monde.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Guia Besana Profiel

Guia Besana

Guia is afkomstig uit Italië, maar woont nu in Parijs. Haar portretfotografie focust meestal op vrouwenkwesties en het thema identiteit.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Gulshan Khan. © Amr Alfiky. Profiel

Gulshan Khan

Het werk van de Zuid-Afrikaanse fotojournaliste Gulshan richt zich op sociale rechtvaardigheid, mensenrechten, identiteit en cultuur. Ze is een National Geographic Explorer en levert een bijdrage aan Everyday Africa.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Hassan Hajjaj with his Canon camera. © Jenny Frémont Profiel

Hassan Hajjaj

Hassan is een toonaangevende Marokkaans kunstenaar. Zijn werk omvat onder andere portretten, performance, installaties, video's en fashion. Hij fotografeert sinds eind jaren tachtig en woont en werkt in zowel Marokko als het Verenigd Koninkrijk, waar hij in de jaren zeventig naartoe verhuisde. Zijn werk slaat een brug tussen de Marokkaanse en Britse cultuur.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Helen Bartlett Profiel

Helen Bartlett

Helen is een portretfotografe uit Londen die zwart-witfoto's maakt in de natuur om de unieke band in elke familie waarmee ze samenwerkt, perfect vast te leggen.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Ilvy Njiokiktjien Profiel

Ilvy Njiokiktjien

De bejubelde Nederlandse documentairefotografe Ilvy heeft al over de hele wereld gewerkt. Ze neemt foto's voor ngo's en wereldwijde topuitgeverijen.

30 Nov 2020
Ivor Prickett PROFIEL

Ivor Prickett

De veelgeprezen Ierse Ivor, wiens werk ook veelvuldig wordt tentoongesteld, schenkt al jaren aandacht aan gebeurtenissen in door oorlog verscheurde landen. Het meest recente voorbeeld hiervan is een reportage over de strijd om Mosul in de New York Times. Uit zijn nog altijd groeiende portfolio spreekt Ivors uitdrukkelijke interesse in de gevolgen van oorlog voor de mensen die deze hebben moeten meemaken.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Jaime de Diego Profiel

Jaime de Diego

Jaime is een van de beste actiefotografen van Spanje en hij heeft in zijn ruim 15-jarige carrière een indrukwekkende portfolio opgebouwd met foto's voor zeer uiteenlopende internationale merken en uitgevers.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Jakub Frey with his Canon camera. Profiel

Jakub Frey

Jakub werkt vanuit Praag, Tsjechië, en is een freelance fotograaf die graag allerlei soorten topsporten fotografeert, van spectaculaire beelden van auto's en motoren tot wielrennen en skiën.

30 Nov 2020
Jaroslav Monchak Profiel

Jaroslav Monchak

De Oekraïense portret- en fashionfotograaf Jaroslav speelt met licht om natuurlijke opnamen te maken, maar voegt via een subtiele storytelling een extra dimensie aan de scène toe.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Javier Cortes Profiel

Javier Cortés

De Spaanse Javier is niet alleen een gerenommeerd portret- en modefotograaf, maar ook een bekroond director of photography en regisseur.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Jean-baptiste Liautard. © Anna-Margret Noorhani Profiel

Jean-baptiste Liautard

Jb is gek op extreme sporten en het vastleggen van de relatie tussen mensen en hun omgeving. Hij is gevestigd in de buurt van Lyon in Frankrijk en werkt samen met professionele atleten, merken en tijdschriften over de hele wereld.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Jérôme Gence with his Canon camera. © Chi-Hui Lin Profiel

Jérôme Gence

Jérôme groeide op op het eiland Réunion, een overzeese regio van Frankrijk in de Indische Oceaan, en maakte zijn eerste foto's in 2015. Sindsdien zijn zijn fotoverhalen over de impact van digitale technologieën op het leven van de mensen die hij fotografeert, internationaal gepubliceerd.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Jérôme Sessini Profiel

Jérôme Sessini

Jérôme heeft enkele van de belangrijkste gebeurtenissen in het nieuws van de voorbije 20 jaar gefotografeerd. Zo bevat zijn portfolio foto's van conflictgebieden in Kosovo, Syrië en Oekraïne.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Joel Retrato Profiel

Joel Santos

De Portugese reisfotograaf Joel Santos heeft talent om aangrijpende en onvergetelijke beelden vast te leggen. Hij is ook erg avontuurlijk, wat betekent dat hij graag nieuwe technologie uitprobeert.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Jonas Classon with his Canon camera. Profiel

Jonas Classon

Jonas is een bekroonde Zweedse fotograaf die gespecialiseerd is in het fotograferen van vogels over de hele wereld. Hij wil met zijn werk de band tussen mens en natuur versterken.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Jorge Ferrari with his Canon camera. © Nasser Younes Profiel

Jorge Ferrari

Jorge is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten en is al meer dan dertig jaar professioneel fotograaf. Hij is gespecialiseerd in actie en commercieel werk en fotografeert alles, van grote sportevenementen tot bedrijfswerk en portretten.

30 Nov 2020
Julia Blumenthal and Gil Gropengießer Profiel

Julia Blumenthal en Gil Gropengießer

Dit Duitse duo Julia en Gil zijn huwelijksfotografen die bekend staan om hun levendige, sfeervolle en eerlijke stijl. Ze gaan het liefst op ontdekkingsreis door adembenemende landschappen om de verbinding tussen twee mensen op de mooiste dag van hun leven vast te leggen.

30 Nov 2020
Photographer and and Canon Ambassador Julie Pike. Profiel

Julie Pike

Julie woont in Oslo, Noorwegen, en werkt samen met grote namen in de Scandinavische en internationale fashion- en lifestyle-industrie. Ze staat bekend om haar sterke verhalen en poëtische invloeden.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Karim Tibari with his Canon camera. Profiel

Karim Tibari

Karim is een van de meest prominente fotografen in Marokko. Hij houdt zich bezig met spraakmakende muziek- en filmfestivals en reclame-evenementen van grote bedrijven, maar ook met het fotograferen van fashion, portretten, wildlife en sport.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Katya Mukhina Profiel

Katya Mukhina

De laatste tien jaar wordt professioneel fotografe Katya geprezen als een van de beste huwelijksfotografen ter wereld dankzij haar unieke foto's op adembenemende locaties.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Ksenia Kuleshova. Profiel

Ksenia Kuleshova

Ksenia is een documentairefotograaf die afwisselend in Duitsland en België woont, en haar werk is internationaal tentoongesteld en gepubliceerd. Ze stond in de Artsy als een van de 20 meestbelovende vrouwelijke fotojournalisten (2019) en een van de 30 nieuwe en opkomende fotografen van 2022.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Laura Bisgaard Krogh. Profiel

Laura Bisgaard Krogh

Laura is een freelance fotojournaliste uit Aarhus, Denemarken. Haar werk richt zich op diepgaande persoonlijke verhalen over jeugd en identiteit. Recente projecten zijn onder andere het documenteren van kwetsbare kinderen en tieners.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Laura El-Tantawy. Profiel

Laura El-Tantawy

Laura, een Brits-Egyptische fotografe die in zowel Londen als Caïro woont, heeft een reeks langetermijndocumentaires geproduceerd die zowel uitbundig als sociaal geëngageerd zijn. Ze ontving in 2020 de prestigieuze W. Eugene Smith-beurs. Haar werk is over de hele wereld tentoongesteld en gepubliceerd, waaronder in The New York Times, National Geographic, Time en Le Monde.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Lieve Blancquaert Profiel

Lieve Blancquaert

Lieve is een Belgische documentairefotografe die haar reputatie te danken heeft aan haar gevoelige en engagerende aanpak van moeilijke onderwerpen.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Lorenz Holder. Profiel

Lorenz Holder

Lorenz heeft al meermaals de Red Bull Illume-award gewonnen. Hij woont in Freising, Duitsland. Hij was een semi-professionele snowboarder in zijn jeugd, maar is nu gespecialiseerd in beelden van actiesporten in combinatie met landschaps- en architectuurfotografie.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Lucia Griggi with her Canon cameras. Profiel

Lucia Griggi

Als winnaar van de National Geographic Traveller 2012-prijs is Lucia een expeditie-, wildlife- en reisfotografe die momenteel in Alaska vertoeft. Ze is gespecialiseerd in poolgebieden, waaronder onderwater- en luchtfotografie.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Łukasz Bartyzel with his Canon camera. Profiel

Łukasz Bartyzel

Als fashion- en portret fotograaf en commercieel fotograaf uit Polen haalt Łukasz inspiratie uit architectuur en straatmode. Zijn gedurfde, stijlvolle werk is gepubliceerd in diverse fashiontijdschriften.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Łukasz Skwiot with a large Canon lens. Profiel

Łukasz Skwiot

Łukasz is een Poolse sportfotograaf met een passie voor voetbal en American football. Hij heeft verschillende internationale wedstrijden vastgelegd. Hij maakt ook studioportretten van sportsterren.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Maciek Nabrdalik Profiel

Maciek Nabrdalik

Marciek is een gevierde Poolse documentairefotograaf die zich focust op de veranderende maatschappij in Oost-Europa.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Magnus Wennman (Photo by Stefan Mattsson) Profiel

Magnus Wennman

Magnus is een van de meest succesvolle fotografen uit Zweden: hij heeft al in meer dan 60 landen gewerkt en is vooral bekend om zijn fotojournalistiek.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Marc Albiac with a Canon camera and long lens. Profiel

Marc Albiac

Marc werd geboren in Barcelona, Spanje, en begon met fotograferen toen hij zeven jaar oud was. Hij heeft inmiddels prijzen gewonnen in verschillende internationale wedstrijden. Hij is gefascineerd door de natuur en fotografeert nog steeds, terwijl hij milieubiologie studeert.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Marc Aspland (© Eddie Keogh/Reuters) Profiel

Marc Aspland

De Britse Mark is de hoofdsportfotograaf van een van de grootste kranten in het VK: The Times.

30 Nov 2020
Marcel Mettelsiefen Profiel

Marcel Mettelsiefen

Marcel, die een BAFTA en een Emmy heeft gewonnen en daarnaast een nominatie voor een Academy Award ontving, is een regisseur, cameraman, fotograaf en producent met een achtergrond in fotojournalistiek. Hij heeft meer dan 25 keer in Syrië gewerkt als fotograaf en is medeoprichter van zenith, een Duits tijdschrift over het Midden-Oosten en de Arabische wereld.

01 May 2022
Canon Ambassador Marcin Kin Profiel

Marcin Kin

De Pool Marcin heeft met zijn camera de wereld rondgereisd om de spannendste sportevenementen te fotograferen, van ijsklimmen tot iconische races.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Marco Longari. Profiel

Marco Longari

De in Italië geboren Marco heeft in zijn fotojournalistieke carrière veel gereisd. Hij legde met name verhalen vast in Afrika en het Midden-Oosten. Momenteel woont hij in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar hij voor Agence France-Presse (AFP) verantwoordelijk is voor de fotografie in Afrika.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Marina Cano Profiel

Marina Cano

De bekende Spaanse natuurfotografe Marina is gespecialiseerd in Afrikaanse wilde dieren. Haar werk is al over de hele wereld tentoongesteld.

30 Nov 2020
Martin Bissig PROFIEL

Martin Bissig

De Zwitserse Martin combineert zijn drie grootste passies: reizen, fietsen en fotografie. Hij is een gerenommeerd wielersportfotograaf met een benijdenswaardige klantenkring en een groot netwerk binnen de sportindustrie.

30 Nov 2020
Filmmaker and Canon Video Ambassador Martin Christ. Profiel

Martin Christ

De Duitse filmmaker Martin heeft de afgelopen 25 jaar de wereld afgereisd op zoek naar nieuwe verhalen om te vertellen. Hij maakt films, documentaires en reclames voor verschillende productiebedrijven en heeft gedurende zijn carrière talloze prijzen gewonnen voor zijn werk.

01 May 2022
Photographer and Canon Ambassador Massimo Sestini in a fighter jet with his Canon camera. Profiel

Massimo Sestini

Massimo, een van de meest gerenommeerde nieuwsfotografen van Italië, begon zijn carrière in de jaren tachtig en heeft sindsdien een aantal grote internationale nieuwsonderwerpen behandeld. Hij heeft onder andere de tweede prijs gewonnen in de categorie Algemeen nieuws van de World Press Photo-wedstrijd 2015.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Maxime Aliaga with his Canon camera. Profiel

Maxime Aliaga

Maxime is een Franse wildlifefotograaf die de wereld rondreist om organisaties te helpen die werkzaam zijn in de natuurbescherming. Hij is ook bioloog en helpt bij wetenschappelijke studies in de buitenlucht.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Menna Hossam with her Canon camera on a tripod. Profiel

Menna Hossam

Menna is een Egyptische kunst- en fashionfotografe. Haar fantasierijke werk is geïnspireerd door mythes, fantasieën en visuele verhalen.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Michel d'Oultremont. Profiel

Michel d'Oultremont

Michel is geboren en getogen in België en al op jonge leeftijd gefascineerd door de natuur. Hij werd in 2016 professioneel fotograaf. Hij won de Wildlife Photographer of the Year Rising Star Portfolio Award in zowel 2014 als 2018.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Michele Spatari. Profiel

Michele Spatari

Michele werkt als documentaire- en nieuwsfotograaf in Johannesburg, Zuid-Afrika en richt zich op de actualiteit en documentaires. In zijn werk draait het om de manier waarop politiek, religie en maatschappelijke vraagstukken steden en samenlevingen vormgeven.

30 Nov 2020
Muhammed Muheisen Profiel

Muhammed Muheisen

Muhammed werd geboren in Jeruzalem, won tweemaal de Pulitzerprijs en is oprichter van de Everyday Refugees Foundation. Hij brengt al meer dan tien jaar de wereldvluchtelingencrisis in beeld onder het thema 'A smile in the middle of the rubble'.

30 Nov 2020
Canon Ambassadors Nana and Juhana Simelius with their cameras. Profiel

Nana en Juhana Simelius

Dit Finse duo houdt zich bezig met fotografie en video's en maakt gebruik van felle kleuren en belichting om verhalen op te bouwen en opvallende beelden te creëren voor hun commerciële, redactionele klanten en muzikanten.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Nanna Heitmann. Profiel

Nanna Heitmann

Het werk van Nanna, een Duits/Russische documentairefotografe die momenteel in Moskou woont, gaat over isolatie en hoe mensen reageren op hun omgeving en hoe ze daarmee omgaan. Ze ontving in 2019 The Ian Parry Scholarship Sunday Times Award for Achievement.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Nanna Navntoft with her Canon camera. Profiel

Nanna Navntoft

Het persoonlijke werk van deze Deense documentairefotografe uit Kopenhagen onderzoekt hedendaagse sociale en geestelijke gezondheidsproblemen. Nanna maakt ook portretten in opdracht voor redactionele opdrachtgevers in Denemarken en wereldwijd.

30 Nov 2020
Canon Video Ambassador Nicolai Deutsch holding a Canon camera. Profiel

Nicolai Deutsch

Duitse filmmaker Nicolai is gespecialiseerd in filmen onder water en maakt zo over de hele wereld natuuropnamen. Als ervaren duiker geniet hij ervan om de geheimen van de oceaan te ontdekken en hij maakt adembenemende video’s die mensen een heel ander beeld geven van het leven onder water.

01 May 2022
Photographer and Canon Ambassador Nikolai Linares. Profiel

Nikolai Linares

Nikolai uit Kopenhagen, Denemarken, is een fotojournalist en portretfotograaf die redactioneel werk heeft geschoten voor nationale en internationale publicaties. In 2018 won hij World Press Photo de derde prijs in de categorie Sports Stories.

30 Nov 2020
Photographers and Canon Ambassadors' Pablo Laguia and Ana Gómez. Profiel

Pablo Laguia en Ana Gómez

Pablo en zijn vrouw Ana zijn geïnspireerd door documentaire- en fashionfotografie. Het duo heeft voor hun trouwfotografie op locatie eenvoud, spontaniteit en oprechtheid hoog in het vaandel staan. Ze wonen momenteel in Alicante, Spanje.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Paolo Pellegrin Profiel

Paolo Pellegrin

De Italiaanse ster Paolo is de man achter een aantal van de meest aangrijpende humanitaire foto's van de laatste dertig jaar. Hij fotografeert brandhaarden over de hele wereld.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Paolo Verzone Profiel

Paolo Verzone

De Italiaanse fotojournalist Paolo staat bekend om zijn langdurige documentaireprojecten, die al verschenen zijn in tijdschriften zoals Time, Newsweek, The Sunday Times Magazine en The Wall Street Journal.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Pascal Maitre (Photo by Enrique Cueno Bermudez) Profiel

Pascal Maitre

De Franse fotojournalist Pascal legt tradities, conflicten en de politiek in Afrika vast. In 2012 verscheen zijn boek 'Amazing Africa', dat al zijn favoriete foto's uit zijn meer dan 30 jaar lange carrière bevat.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Phill Magakoe. Profiel

Phill Magakoe

Phill, een in Zuid-Afrika geboren fotojournalist, begon zijn carrière in 2007 en is nu freelancer voor het internationale persbureau Agence France-Presse. Hij heeft tal van gebeurtenissen mogen vastleggen, waaronder de begrafenis van Nelson Mandela, het strafrechtelijk proces van Oscar Pistorius, nationale verkiezingen, de nasleep van natuurrampen en internationale sporttoernooien.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Pie Aerts with his Canon camera and long lens. Profiel

Pie Aerts

Pie, woonachtig in Nederland, onderzoekt met zijn werk de ingewikkelde relatie tussen mens, dier en natuur. Hij wil erachter komen waarom we steeds verder van elkaar en van onze natuurlijke omgeving lijken te vervreemden.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Piotr Małecki Profiel

Piotr Małecki

Piotr is een Poolse pionier in de documentairefotografie en -videografie. Zijn adembenemende werk verschijnt in de grootste kranten ter wereld.

30 Nov 2020
Radomir Jakubowski PROFIEL

Radomir Jakubowski

Radomir uit Duitsland specialiseert zich in natuurfoto's. Met zijn werk brengt hij een ode aan de vormen, lijnen en kleuren van de flora en fauna van Noord- en Centraal-Europa.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Quentin Caffier Profiel

Richard Walch

Richard is een Duitse fotograaf en filmmaker die vooral extreme sporten fotografeert. Hij staat bekend om zijn precisie en creativiteit, waarmee hij adembenemde foto's maakt van extreme sporten en de zeilsport.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Robert Marc Lehmann carries a Canon camera in camouflage covers. © Christian Lehnen Profiel

Robert Marc Lehmann

Robert is een Duitse natuurbeschermingsfotograaf en filmmaker. Als afgestudeerd zeebioloog en wetenschappelijk duiker heeft hij in meer dan honderd landen gewerkt en in elke klimaatzone gedoken. In 2015 werd hij uitgeroepen tot National Geographic Photographer of the Year.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Samo Vidic Profiel

Samo Vidic

Samo is een sport-, avonturen- en commercieel fotograaf met een passie om beelden te creëren die de verbeelding tarten. Hij werkt voor klanten zoals Red Bull en Getty.

30 Nov 2020
A picture of Canon wedding Ambassador Sanjay Jogia PROFIEL

Sanjay Jogia

De Britse fotograaf Sanjay Jogia is een van 's werelds meest gelauwerde huwelijksfotografen, met maar liefst negentien SWPP- en negen WPPI-awards. Hij staat bekend om zijn balans tussen geënsceneerde en spontane foto's vol emoties en charme en hij deelt zijn kennis en expertise tijdens lessen en workshops over de hele wereld.

30 Nov 2020
Sarah Waiswa Profiel

Sarah Waiswa

Sarah, geboren in Oeganda en woonachtig in Kenia, is een documentaire- en portretfotografe met een passie voor de moderne identiteit op het Afrikaanse continent.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Sascha Hüttenhain with his Canon camera. Profiel

Sascha Hüttenhain

Deze Duitse fotograaf uit Frankfurt en Siegen heeft een gevarieerd portfolio dat bestaat uit technisch hoogstaande lifestyle-, fashion-, reclame-, dans- en portretfoto's.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Sébastien Devaud Profiel

Sébastien Devaud

Sébastien filmt voor grote zenders in zijn thuisland Frankrijk en produceert reclamefilmpjes en muziekvideo's voor klanten uit de hele wereld.

30 Nov 2020
Cinematographer and Canon Video Ambassador Tania Freimuth standing behind a Canon Cinema EOS camera. Profiel

Tania Freimuth

Tania is a filmmaakster en fotograaf en haar films zijn te zien zijn op Amazon Prime, BBC en NOW (Sky TV). Als onderwijzer en mentor zet ze zich in voor nieuwkomers in de branche. Haar werk is op diverse door BAFTA erkende festivals onderscheiden, waarbij een nominatie voor beste camerawerk op het Underwire Film Festival eruit springt.

01 May 2022
Tasneem Alsultan Profiel

Tasneem Alsultan

Documentairefotografe Tasneem richt zich op problemen omtrent geslacht en maatschappij in Saudi-Arabië en het Midden-Oosten. Haar project Saudi Tales of Love uit 2015 werd overal ter wereld vol lof onthaald.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Thorsten Milse Profiel

Thorsten Milse

De Duitse Thorsten is een van de meest gewilde natuurfotografen ter wereld en heeft samenwerkingen met onder andere National Geographic en BBC Wildlife op zijn palmares.

30 Nov 2020
Canon Ambassador Ulla Lohmann Profiel

Ulla Lohmann

De Duitse documentaire-, expeditie- en avonturenfotografe Ulla is steeds op zoek naar ongelooflijke kansen om oog in oog (en lens) te staan met de natuurelementen.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Valtteri Hirvonen with his Canon camera. Profiel

Valtteri Hirvonen

De combinatie tussen ontmoetingen van mensen met landschappen en de natuur komen sterk naar voren in het commerciële werk en de persoonlijke projecten van Valtteri, een video- en fotograaf die in Helsinki, Finland, woont.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Vladimir Rys with his Canon camera. Profiel

Vladimir Rys

Vladimir, geboren en getogen in Praag, Tsjechië, is sinds 1996 professioneel sportfotograaf. Sindsdien houdt hij zich bezig met sport-, reportage- en portretfotografie en commerciële fotografie, maar sinds 2005 is hij gespecialiseerd in het fotograferen van Formule 1-motorraces.

30 Nov 2020
Wanda Martin PROFIEL

Wanda Martin

De romantische foto's met diepe, verzadigde kleuren van de Hongaarse Wanda die in Londen woont, sieren de pagina's van verschillende fashionmagazines, stijlbijbels en muziektijdschriften.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Yagazie Emezi with her Canon camera. Profiel

Yagazie Emezi

Yagazie is een Nigeriaanse kunstenares en autodidactisch fotojournalist. In haar werk staan verhalen over Afrikaanse vrouwen en hun gezondheid, seksualiteit, onderwijs en mensenrechten centraal. Yagazie heeft veel gewerkt door heel Afrika en legt ook verhalen vast over identiteit en cultuur, sociale rechtvaardigheid, klimaatverandering en migratie.

30 Nov 2020
Photographer and Canon Ambassador Yasmin AlBatoul with her Canon camera. Profiel

Yasmin Albatoul

Yasmin is gevestigd in Batna, Algerije, en heeft in 2017 een professioneel diploma in fotografie behaald. Ze werkt als een freelance fotografe met een specialisatie in voedsel- en productfotografie.

30 Nov 2020

Canon Professional Services

Leden krijgen toegang tot CPS Priority Support, zowel lokaal als op grote evenementen, een snelle Fast Track-reparatieservice en mogen, afhankelijk van het niveau van het lidmaatschap, gratis materiaal lenen en profiteren van een kosteloze retourzending plus kortingen bij onderhoud. Ook kunnen ze gebruikmaken van exclusieve ledenaanbiedingen.

Aanmelden

Ontdek meer

Canon Professional Services