Photographer Richard Walch looks out over a coastline, taking a photo with his Canon camera.

Verhalen

Van prijswinnaars tot professionals

Twee winnaars van Young Wildlife Photographer of the Year vertellen wat het vroege succes voor hen betekende.

Lees meer

Young Wildlife Photographer of the Year to pro

Canon-verhalen

Interviews met vooraanstaande fotografen, inspirerende verhalen van mensen met passie en een informatieve kijk op verschillende creatieve genres – je vindt het hier allemaal.

Iets speciaals op het oog? Verfijn je zoekopdracht
Filteren op

portrait of Günter Tolar

Christian Anderl, een enthousiaste muzikant en getalenteerde kok, is ook een internationale fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in commerciële portretfotografie. Hier worden zijn ideeën over fotografie gedeeld en zie je hoe hij met zijn onderwerpen werkt om interessante portretten te creëren.

Lees meer

children stand on stool in kitchen

We spraken met Caroline Holt over haar eigen reis door de wereld van familiefotografie. Zij laat ons zien hoe ze de schoonheid van het alledaagse leven vastlegt en waarom het belangrijk is om een gezin te leren kennen om hun verhaal vast te kunnen leggen.

Lees meer

busy road in Cuba

Het idee om zeven jaar lang onafgebroken te reizen en overal ter wereld foto's te maken klinkt voor de meeste mensen als een droom. Canon had een gesprek met Jeroen over zijn onderneming, het reizen over de wereld en zijn expositie in wat voorheen bekend stond als 'Magazijn De Dood'.

Lees meer

couple ride through town on scooter

Interessante portretten vastleggen is ontzettend lastig en dus is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen. We praten met stadsfotograaf Emmanuel Cole en hoe hij in zijn werk landschappen en de meest excentrieke en interessante personages van Londen vastlegt.

Lees meer

snowboarder performs jump on slope of mountain

In een exclusief interview met CPN-schrijver Steve Fairclough sprak Lorenz Holder over zijn werk, zijn aanpak bij het maken van foto's en waarom hij graag met Canon's EOS-DSLR's en EF-lenzen werkt.

Lees meer

cars driving in rain

Sarah Caron is een Franse fotojournalist uit Parijs. We spraken met haar af in Cuba, waar ze een drukke modeshoot onderbrak om de EOS M5 te testen en iets te vertellen over haar carrière en hoe ze aan haar fantastische beelden komt.

Lees meer

shadows cast on wall

Autodidactisch fotograaf Christopher Anderson, geboren in Canada, groeide op in West-Texas en woonde voor het grootste gedeelte van zijn volwassen leven in New York. We spraken met hem toen hij zijn nieuwe omgeving aan het verkennen was om meer te weten te komen over zijn idee van 'thuis'.

Lees meer

light trails in city

Nachtfotograaf Nige Levanterman is gespecialiseerd in het vastleggen van de energie van kleurrijke stadsgezichten. Ontdek hoe hij lange belichtingstijden en felle lichten combineert om dynamische, opvallende verhalen te creëren.

Lees meer

RNLI worker

Clive Booth staat bekend om zijn karakteristieke stijl: selectieve focus in daglicht, waardoor zijn werk een mooie verheven sfeer uitdraagt. Canon vroeg hem hoe licht zijn fotografie heeft vormgegeven.

Lees meer

Ben je geïnteresseerd in een bepaald genre?

Bekijk Canon’s tips en technieken

Krijg je inspiratie om aan de slag te gaan? Gebruik de gidsen van Canon en geef jezelf het zelfvertrouwen om vandaag nog een nieuwe creatieve techniek te proberen

TIPS EN TECHNIEKEN BEKIJKEN

Een man staat in de binnenstad naast een weg onder een brug en maakt een foto met een Canon-camera.

Laat je inspireren, meld je nu aan

Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor lokale evenementen.

Meld je nu aan