Een smartphone met de Canon Photo Companion-app op het scherm wordt door handen vastgehouden. Op de achtergrond ligt een camera op de tafel.

FOTO-APP

CANON?

PHOTO COMPANION

Jouw persoonlijke gids voor het vertellen van verhalen.

CANON?

PHOTO COMPANION

Begin je reis

De Canon Photo Companion-app is de perfecte partner voor storytellers, of je nu een beginnende fotograaf of professional bent. Laat je begeleiden tijdens je ontdekkingsreis in de wereld van fotografie met persoonlijke content, kennis van experts, uitdagingen en inspiratie.

VIDEO

Breng je verhaal tot leven

Aan de slag met Canon
Introductiehandleiding

Voordelen

Leer hoe je je camera kunt gebruiken en vergroot je kennis over fotografie met de Canon Camera-app waarmee je je creativiteit de vrijheid geeft.

 • Een screenshot van het gedeelte Mijn camera in de Photo Companion-app.

  Mijn camera

  Wij begeleiden je stap voor stap door de instellingen, functies en functionaliteiten van de camera.

 • Een screenshot van het gedeelte Vaardigheden in de Photo Companion-app.

  Vaardigheden

  Leer hoe je betere foto's kunt maken met onze oefeningen, tutorials en fotografietips.

 • Een screenshot van de rekenmachines in de Photo Companion-app.

  Rekenmachines

  Bereken de hyperbrandpuntsafstand, scherptediepte en de effectieve brandpuntsafstand van de lens.

 • Een screenshot van het gedeelte Lenzen in de Photo Companion-app.

  Lensselectie-tool

  Kies de beste lens voor je Canon-spiegelreflexcamera of -systeemcamera.

Laat je creativiteit de vrije loop met je camerakennis

De app biedt op maat gemaakte content voor de meeste Canon EOS-camera's*, zodat je je de basisbeginselen van de fotografie eigen kunt maken en kunt leren hoe je de camera gebruikt om je creativiteit volledig te benutten.

*Zie hieronder voor meer informatie over compatibiliteit.

Een vrouw houdt een smartphone in de ene hand met de Canon Photo Companion-app op het scherm en in de andere hand een Canon-camera.
Een man houdt een smartphone in de ene hand en een Canon-camera in de andere hand en kijkt naar het LCD-scherm van de camera.

Leer onderweg, waar je ook bent

De app staat altijd en overal voor je klaar met gebruiksvriendelijke content en rekenmachines die je onderweg kunt bekijken. Het is alsof je je eigen digitale fotografieassistent hebt.

Profiteer van gepersonaliseerde content en tutorials

Met oefeningen, fotografietutorials van experts en tips die zijn aangepast aan jouw cameramodel en vaardigheidsniveau, leer je nieuwe fotografietechnieken zodat je foto's kunt maken waar je trots op mag zijn.

Fotograaf die een foto maakt van een model met een Canon-camera.

Download de Canon Photo Companion-app

Photo Companion is een gratis Canon-app voor Android/iOS. Ga naar de App Store of Google Play en zoek op 'Canon Camera Companion'.

Compatibiliteit Photo Companion-app

Deze app wordt momenteel geleverd met op maat gemaakte content voor alle EOS R System-camera's (uitgezonder de R3 en R5 C), alle EOS-spiegelreflexcamera's die na maart 2013 zijn uitgebracht (uitgezonderd de 70D- en 1D-serie), alle EOS M-camera's en PowerShot G7 X Mark III, PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G1 X Mark III.

Voor alle andere EOS-camera's wordt het model gekozen dat het beste overeenkomt met jouw camera, zodat ook jij kunt genieten van de app.

Talen

Talen: Arabisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Slowaaks, Spaans, Zweeds, Turks.

Support

Op zoek naar stuurprogramma's, firmware of handleidingen voor je Canon-product?
Zoeken

Gerelateerde artikelen