TIPS VOOR HET PRINTEN

Zes redenen voor de aanschaf van een MegaTank-printer

Wordt het tijd om over te stappen op een MegaTank-printer? Ontdek de voordelen van de Canon-serie.
Canon Camera
Canon's PIXMA G-serie MegaTank-printers maken gebruik van ingebouwde, navulbare inkttanks met flesjes voor grote volumes in plaats van de conventionele cartridges. Je kunt met een set inktflesjes duizenden pagina's printen, zodat je maanden of zelfs jaren kunt printen zonder bij te vullen. Ze zijn goedkoper in het gebruik dan traditionele printers en zeer gebruiksvriendelijk, dus ideaal voor drukke gebruikers thuis of op kantoor en studenten.

Kies uit het assortiment MegaTank-printermodellen de printer die past bij jouw behoeften en budget. Elke printer biedt een hoog efficiëntieniveau, maar als de printsnelheid voor jou belangrijk is, kun je met de snelste PIXMA G3560 en PIXMA G2560 MegaTank-modellen tijd besparen. De PIXMA G3560 beschikt over ingebouwde Wi-Fi net als de cloud-ready PIXMA G3520, zodat je op afstand met een smartphone of tablet kunt printen.

De PIXMA G2520, PIXMA G2560, PIXMA G3520 en PIXMA G3560 zijn multifunctionele 3-in1 printers waarmee je kunt printen, kopiëren en scannen. Maar als je alleen wilt profiteren van de kostenbesparingen op de lange termijn bij de MegaTank-printer, beschik je met de gestroomlijnde PIXMA G1520 over een standalone printer zonder scan- en kopieermogelijkheden.

Of je nou op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke all-round printer voor gebruik thuis, een betrouwbaar apparaat waarmee je gemakkelijk je studiedeadlines kunt halen of een optie voor hoge volumes met lage kosten, dit zijn zes redenen waarom een MegaTank-printer geschikt is voor jou.
Een bovenaanzicht van de Canon PIXMA G3520-printer met knutselpapier op het bureaublad.

De Canon MegaTank-serie gebruikt rijke kleuren en produceert bijzonder scherpe prints met de kleinste details.

1. Hoge kwaliteit, lage printkosten

De instapprinters uit het MegaTank Printer-aanbod (PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520, G1520) kunnen allemaal tot 76001,2 pagina's met één inktfles zwarte inkt in de zuinige modus of tot 77001 pagina's met de kleurenset leveren. Deze MegaTank-printers bieden een papiercapaciteit van 100 vel met invoer aan de achterkant, zodat je meer tijd aan werken kunt besteden omdat je niet zo vaak papier hoeft bij te vullen.

Als je vaak grote hoeveelheden moet printen, heb je met een Canon PIXMA G5050-, G6050- of G7050-printer een uitvoer van tot 83003 pagina's in de zuinige modus bij zwarte inkt, en automatisch dubbelzijdig printen en papierinvoer aan de voor- en achterzijde met hoge capaciteit (totaal 350 vel gewoon papier) voor zeer productieve omgevingen.

De aanzienlijke kostenbesparingen en productiviteitswinst van Canon's MegaTank-printers gaan niet ten koste van de printkwaliteit. MegaTank-printers bieden rijke kleuren met de dye-kleureninkten en zeer scherpe prints van documenten met speciale zwarte pigmentinkt. Zelfs zeer kleine lettertypen en witte tekens op gekleurde achtergronden zijn bijzonder duidelijk.
Een vrouw die foto's op een bord prikt. Op het bureau eronder staat een Canon PIXMA G3520-printer.

Canon MegaTank-printers maken gebruik van navulbare inkttanks waarmee duizenden pagina's kunnen worden geprint, zodat jij je op andere dingen kunt richten.

2. Eenvoudig navulbare inkttanks

Het bijvullen van de MegaTank-printers gaat heel gemakkelijk. Iedereen thuis en op kantoor kan dit doen. De geïntegreerde inkttanks zijn duidelijk zichtbaar aan de voorkant van de printer, zodat je het inktniveau gemakkelijk kunt controleren. Als je wilt bijvullen, doe je de gemakkelijk te openen, kleurgecodeerde doppen eraf en plaats je de inktflesjes om de inkt te injecteren.

Door het ontwerp voor gebruik zonder knijpen kun je met Canon's inktflesjes eenvoudig en zonder morsen bijvullen. MegaTank-printers maken ook gebruik van uniek gevormde inkttankaansluitingen. Deze aansluitingen passen bij de specifieke spuitmondjes op de nieuw ontworpen inktflesjes waardoor er niet per ongeluk de verkeerde inkt in een tank kan worden geïnjecteerd. Ook komt er automatisch geen inkt meer uit de speciaal ontworpen flesjes als de tanks vol zijn.
Navulbare inktflesjes voor Canon MegaTank-printers.

Maak je geen zorgen over het knoeien met inkt: wanneer de tank vol is, stoppen de flesjes automatisch met vullen.

Een Canon PIXMA G3520-printer die wordt bijgevuld met inkt.

Je kunt het inktniveau gemakkelijk bijhouden omdat de inkttanks zichtbaar zijn aan de voorkant van de printer.

3. Hoge printsnelheden

De Canon PIXMA G3560 en PIXMA G2560 behalen beide een printsnelheid van 10,84 ipm (images per minute) voor monochrome documenten en 6,04 ipm voor kleurenprints. Ze zijn een uitstekende optie als je aan strakke deadlines moet voldoen.

Voor opdrachten die nog urgenter zijn, biedt de 4-in-1 PIXMA G7050 tot 134 ipm voor printen met zwarte inkt en 6,84 ipm voor kleurenprints. Verder bevat deze printer automatische documentinvoer voor 35 vel voor gebruikers die gemakkelijk documenten met meerdere pagina's moeten kunnen kopiëren en scannen.

Voor dagelijkse printwerkzaamheden kunnen de PIXMA G3520, PIXMA G2520 en PIXMA G1520 met een snelheid van 9,14 voor het printen van zwarte inkt en 54 ipm voor kleur snel documenten verwerken.

Bij het ontwerp van de MegaTank-printers voor beginners is er ook rekening gehouden met downtime. Deze printers hebben een onderhoudscartridge die gemakkelijk te vervangen is zodat je de printer waarschijnlijk niet hoeft laten ophalen voor onderhoud. Je kunt het gebruik van de onderhoudscartridge bijhouden via de printerdriver van je pc of laptop, via de Canon PRINT-app (PIXMA G3520 en PIXMA G3560) of via het printerscherm (allemaal behalve PIXMA G1520). De printer waarschuwt je als er onderhoud nodig is. Fouten zijn dus heel gemakkelijk op te lossen.
Een Canon PIXMA G3520-printer op een bureau naast een smartphone.

Met de Canon PIXMA G3520 en PIXMA G3560, die samen met andere printers deel uitmaken van de MegaTank-serie, kun je wireless printen vanaf je smartphone of tablet, wat gemakkelijk en efficiënt is als je een deadline hebt.

4. Technologie voor wireless printen zonder gedoe

Zowel de Canon PIXMA G3520 als de PIXMA G3560, samen met een aantal andere modellen uit de MegaTank-serie, zijn voorzien van ingebouwde Wi-Fi. Met de knop Wireless Direct kun je gemakkelijk met één druk op de knop verbinding maken en vanaf je computer of mobiele apparaat beginnen te printen. De PIXMA G5050, G6050, G7050, GM4050 en GM2050 beschikken ook over Ethernet voor netwerkomgevingen waarin een high-speed, stabiele en veilige verbinding nodig is.

Als je op afstand werkt en documenten met collega's op kantoor moet delen of als je studiemateriaal voor een onlinecursus moet printen, heb je vanaf je computer of smartphone/tablet op internet toegang tot een PIXMA-printer met Wi-Fi en kun je direct printen vanuit populaire cloudservices als Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote en meer.

Je kunt al je print- en onderhoudsbehoeften heel gemakkelijk beheren vanaf je smartphone dankzij de Canon PRINT-app. Verder zijn er andere Canon-apps waarmee je thuis creatief aan de slag kunt gaan. De Creative Park-app5 heeft alles van papierkunst en een aanpasbare kaartontwerpen tot feestdecoratie en 3D-modellen, terwijl je met de Easy-PhotoPrint Editor-app je favoriete foto's kunt gebruiken voor stijlvolle prints of unieke cadeaus met behulp van sjablonen voor kalenders, kaarten, posters en meer.

Wil je geen app downloaden? MegaTank-printers zijn compatibel met Apple AirPrint en Mopria voor Android, zodat gebruikers in hetzelfde netwerk als hun printer gemakkelijk verbinding kunnen maken en kunnen printen via het ingebouwde printprotocol van hun smartphone of tablet.
Een vrouw die met een tablet wireless print op een MegaTank-printer.

Canon MegaTank-printers werken met diverse papiersoorten, waaronder herplakbaar fotopapier en strijkapplicaties, en veel kunnen zelfs banners van meer dan een meter printen.

5. Ondersteuning voor veel verschillende media

MegaTank-printers leveren niet alleen dag in dag uit hoogwaardige documenten en prachtige foto's zonder witrand6 in formaten tot A4, maar ze bieden nog veel meer. De serie ondersteunt diverse mediaformaten en -soorten, is ideaal voor bedrijfsadministratie en veel meer, zoals het maken van stickers voor archivering en visitekaartjes met mat en dubbelzijdig papier. De PIXMA G3560, G2560, G3520, G2520 en G1520 kunnen zelfs reclamebanners van 1,2 meter produceren. Bij het printen thuis zorgen MegaTank-printers voor veel werkplezier en bieden ze iedereen entertainment met herplakbaar fotopapier en magnetisch fotopapier. Je kunt je foto's op diverse soorten glanzend en semi-glanzend fotopapier printen en zelfs strijkapplicaties maken.

6. Gebruiksvriendelijk ontwerp

Het merendeel van Canon's MegaTank-printers7 beschikt over een tweeregelig LCD waardoor je de printerinstellingen in meer detail kunt zien. Met het scherm is het niet alleen gemakkelijk de status van je printer en wireless instellingen te bekijken maar hiermee kun je ook de printopties direct op de printer aanpassen en onderhoudsvereisten zoals het reinigen van printkoppen controleren. Om de fouten gemakkelijk op te lossen zie je op het scherm duidelijke instructies of codes die verwijzen naar de gebruikershandleiding.

MegaTank-printers hebben een functie voor automatische uitschakeling om energie te besparen wanneer ze niet worden gebruikt, en een optie voor automatische inschakeling waarmee je kunt beginnen te printen zonder dat je eerst de aan-uitknop hoeft in te drukken. Hierdoor zijn ze nog gemakkelijker in het gebruik, vooral bij het op afstand printen van documenten naar Wi-Fi- en cloudmodellen.

Geschreven door Marcus Hawkins
 1. Paginavolume is de geschatte waarde gebaseerd op een afzonderlijke testmethode van Canon met behulp van de ISO/IEC 24712-grafiek en continue printsimulatie met de vervangende inktflesjes na de eerste installatie.
 2. De zuinige modus vermindert het verbruik van zwarte inkt door de dichtheid te verlagen. Zo kunnen er 26% meer pagina's worden geprint dan in de standaardmodus.
 3. De zuinige modus vermindert het verbruik van zwarte inkt door de dichtheid te verlagen. Daarmee kun je 38% meer pagina's in kleur en zwart-wit printen dan in de standaardmodus.
 4. De printsnelheid voor A4-documenten op normaal papier wordt gemeten op basis van het gemiddelde van ESAT in de testnorm van ISO/IEC 24734.
 5. Ga voor ondersteunde modellen naar https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Als je printer niet wordt ondersteund, kijk dan op de website van Creative Park.
 6. Behalve voor de Canon PIXMA GM2050 en GM4050.
 7. De Canon PIXMA G1520- en GM2050-printers hebben geen LCD.

Gerelateerde artikelen

 • PRINTEN

  Canon PIXMA G-serie

  Drie casestudy's laten zien hoe de Canon PIXMA G-serie bedrijven een boost kan geven.

 • PRINTEN

  Wireless printen

  Kies voor wireless in je kantoor aan huis en print waar je maar wilt - het is eenvoudig in te stellen.

 • Creatief printen met de Canon Easy-PhotoPrint Editor-app

  TIPS VOOR HET PRINTEN

  Easy-PhotoPrint Editor-app

  Leer hoe je de leuke en intuïtieve Canon Easy-PhotoPrint Editor-app gebruikt.

 • A Canon PIXMA G6050 printer and Canon Magnetic Photo Paper on a table next to papercraft creations including a dinosaur mobile, a unicorn head and cat stickers.

  CREATIEF PRINTEN

  Decoreren met print

  Ga knutselen thuis, en gebruik hierbij een printer en de Creative Park-app.