Methodologie berekening totale eigendomskosten

Ontdek hoe we de totale eigendomskosten van uw printer berekenen.

TCO-berekening

De totale eigendomskosten (TCO) zijn gebaseerd op de initiële aankoopkosten van hardware plus de kosten van inkt of toner over een bepaalde periode (zie hieronder voor voorwaarden). Houd er rekening mee dat extra variabele kosten van invloed kunnen zijn op de totale eigendomskosten, inclusief maar niet beperkt tot andere verbruiksartikelen, inkt- en tonerbundels, inkt- en tonerpakketten met een hoog rendement, onderhoud, stroomverbruik en vervangingsonderdelen.

De totale eigendomskosten (TCO) zijn gebaseerd op de volgende berekening: [Gemiddelde kleur CPP x kleurendrukvolume - minus gebundelde inkt/ tonerpagina's] plus [Gemiddeld mono CPP x mono afdrukvolume - minus gebundelde inkt/ tonerpagina's] plus [kosten van hardware] plus [kosten van onderhoudscartridge alleen voor MAXIFY GX-modellen].

De vergelijkingsmodellen in de totale kosten van eigendom (TCO) besparingen omvatten de top 10 best verkochte kleurenlaserprinters en top 10 best verkochte inkjetprinters volgens de IDC EMEA Hardcopy Tracker (Data Q1 2020 – Q3 2020). De gemiddelde verkoopprijs (ASP) van de printers in EUR (€) werd verkregen van de IDC EMEA Hardcopy Tracker (Gegevens Q1 2020 – Q3 2020) en de prijs van verbruiksartikelen van officiële websites van de fabrikant op 2 februari 2021.

Canon MAXIFY GX7000-serie en Canon MAXIFY GX6000-serie hardware en verbruiksartikelen zijn inbegrepen en uitsluitend voor het doel van deze TCO-calculator met behulp van de aanbevolen verkoopprijs ("adviesprijs") inclusief BTW.

VAT is inbegrepen, maar houd er rekening mee dat leveringskosten niet zijn inbegrepen in de prijsberekeningen. Prijzen kunnen worden gewijzigd als gevolg van marktomstandigheden.

Drukkosten zijn gebaseerd op het gebruik van de standaardinstellingen die worden gebruikt op zowel de Canon-printers als de printers van concurrenten. Dit is in overeenstemming met de testomstandigheden die worden gebruikt in de ISO/IEC-opbrengsttest voor de relevante categorie.

De kosten per pagina werden berekend op basis van de verkoopprijs van verbruiksartikelen, zoals vermeld op de websites van de fabrikant, gedeeld door de gepubliceerde opbrengst van de fabrikanten die officieel in openbaar beschikbare informatie is bekendgemaakt. De kosten per pagina zijn gebaseerd op de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712 voor inkjetprinters en ISO/IEC 19798 voor kleurenlaserprinter.

Alle specificaties en prestatiegegevens van fabrikanten zijn verzameld uit openbaar beschikbare informatie, waaronder maar niet beperkt tot de eigen brochures en websites van fabrikanten. Canon en concurrenten toner- en inktopbrengsten worden ontleend aan de door de fabrikanten gepubliceerde specificaties.

Voor een eerlijke vergelijking en nauwkeurige gegevensrapportage zijn de verbruiksartikelenrendementsgegevens ontleend aan de hoogste standaard toner- of inktopbrengst die beschikbaar was op het moment van publicatie, die is bepaald volgens ISO-normen. De vergelijking is exclusief combopacks, XL en multipacks. Deze gegevens zijn openbaar beschikbaar.