A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Help en vermaak je kinderen met Creative Park-ontwerpen

Of je nu op een regenachtige dag iets zoekt om de kinderen bezig te houden of al te lang binnen zit en een artistieke uitlaatklep zoekt voor inspiratie, papierkunst kan de oplossing zijn! Het is therapeutisch, leuk voor het hele gezin en kan ook mindfulness stimuleren. Creative Park van Canon is een veelzijdige gratis online portal waarmee iedereen met een Canon-printer honderden interessante papierknutselprojecten kan downloaden. In het gedeelte Family Fun Time vind je een overvloed aan stimulerende opties, zoals spellen, quizzen, doolhoven, rekenhulpmiddelen en meertalige alfabetten - om er maar een paar te noemen - dus zet je printer aan en ga aan de slag!

Je hebt het volgende nodig:

  • Een printer - ontdek welke printer bij jou past
  • Papier
  • Schaar / stanleymes
  • Plakstift en houtlijm
  • Liniaal of geodriehoek
  • Potlood
  • Object met scherpe punt
  • Tandenstoker
  • Pincet

Bordspellen

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Geef de fantasie van je kinderen de vrije loop met dit avontuurlijke bordspel, aangepast met vragen en uitdagingen die je zelf toevoegt.

Iedereen houdt van bordspellen en Sugoroku biedt je de mogelijkheid om je eigen spel te maken. In dit bordspel trekken maximaal acht avonturiers door een reeks leefgebieden van dieren om de schatkist te vinden die bij de finish wacht. Met tientallen lege ruimten kunnen ouders (of kinderen) eigen stappen en instructies maken voor een unieke, persoonlijke spelervaring. Je kunt bijvoorbeeld quizvragen of rekenkundige problemen voor je kinderen toevoegen voor een educatief element aan het spel.

Knutseltip: je kunt gewoon papier gebruiken om het spel te printen of mat fotopapier proberen voor een duurzamere afwerking.

Poppen maken

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Met quizzen en cryptische berichten zullen deze waarzeggende sprookjespoppen de verbeelding van kinderen prikkelen.

Fans van sprookjes zullen blij worden van deze drie papieren poppen: Roodkapje, haar grootmoeder en de grote boze wolf. Na het knippen en vouwen volgens de eenvoudig te volgen instructies kunnen deze poppen worden aangepast met vragen, raadsels en grappen.

Knutseltip: laat je kind een pincet gebruiken bij het oppakken en bevestigen van de kleine onderdelen. Dit leidt niet alleen tot een nettere afwerking, maar helpt ook de fijne motoriek te verbeteren.

Regenboogkleurige windmolen

A papercraft colourful windmill.
Probeer eenvoudige ontwerpen zoals deze regenboogkleurige windmolen om je kinderen te vermaken.

Creative Park is niet alleen leuk, maar ook een interactieve manier om kennis met je kind te delen. Deze regenboogkleurige windmolen is bijvoorbeeld niet alleen bedoeld om mee te spelen, maar kan ook worden gebruikt om uit te leggen hoe windenergie werkt en hoe energie wordt overgedragen.

Knutseltip: vouw langs de vouwlijnen en breng waar nodig de belangrijke vormen aan voordat je begint te lijmen.

Strijkapplicaties

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Vind de fashionista in jezelf en laat je creativiteit los op T-shirts, draagtassen en nog veel meer!

Zowel liefhebbers van kunst als mode kunnen zich laten inspireren om T-shirts en tassen te maken met de strijkapplicaties van Creative Park met dieren, planten, pictogrammen en meer. Als je niets vindt dat bij je smaak past, kun je natuurlijk ook je eigen ontwerpen maken voor een volledig originele look. Maak gewoon een foto, print die op strijkapplicaties voor lichte en donkere stoffen van Canon en breng de afbeelding daarna over op stof naar keuze.

Knutseltip: probeer eerst je bestaande garderobe op te frissen voordat je geld uitgeeft aan nieuwe materialen.

Schitterende dozen

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Zoek creatieve toepassingen voor de kleurrijke dozen van Creative Park en berg al je schatten veilig op.

Bewaar traktaties of hebbedingetjes in deze stijlvolle opbergdozen met een reeks leuke designs zoals cupcakes, ijsjes, fruit en zelfs voertuigen. Als de kinderen hun dozen hebben gemaakt en gevuld, kun je ze door hen laten omtoveren in cadeaus voor een speciaal persoon, of gewoon om zelf van te genieten.

Knutseltip: gebruik een opgedroogde balpen, een fineliner of een ander puntig voorwerp en een liniaal om langs de lijnen te trekken voor scherpere, nette vouwen.

Kleuren geeft rust

A printed colouring in page showing spot the difference.
Met kleuren help je de verbeelding en concentratie te stimuleren. Terwijl spelletjes zoals 'zoek de verschillen' een leuke manier zijn om de tijd door te brengen.

Kleuren is een van de meest kalmerende en creatieve activiteiten voor kinderen. Het richt de aandacht op het heden en helpt om bange en stressvolle gedachten uit te bannen. Naast een overvloed aan schitterende kleurplaten, waaronder deze dinosaurus voor jongere kinderen, heeft Creative Park een leuke en gevarieerde collectie kleurplaten met zoek de verschillen, doolhoven en verbind de punten om je kinderen te vermaken en mindfulness te stimuleren.

Knutseltip: ga naar Spelen in het gedeelte Educatief van Creative Park en ontdek een uitgebreide selectie printouts waaruit je kunt kiezen.

Geschreven door Natalie Denton

Gerelateerde artikelen
A father and daughter making papercraft flowers.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Vrolijke papierkunst met voorjaarsthema van Creative Park

Haal het voorjaar in huis met deze vijf papiermodellen van Creative Park.

A scrapbook on a table filled with instant camera prints.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Printen met plezier. Coole manieren om je foto's tot leven te brengen.

Tips en tricks over hoe je je creativiteit de vrije loop kunt laten met de Canon SELPHY SQUARE QX10-printer.

A cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer.

PRINTEN EN KNUTSELEN

Knutselwerk, creaties en kunst met @paperboyo

Canon was op zoek naar iemand die goed kon laten zien hoe creatief je kunt zijn als je verschillende soorten media gebruikt. @paperboyo was de perfecte keuze.

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Gerelateerde producten

Aanbevolen apps

Gerelateerde artikelen

Get Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, aankoopgidsen en leerrijke interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken