DE REDLINE CHALLENGE

De Redline Challenge is bedoeld voor ambitieuze beginnende fotografen, die hun creativiteit willen tonen en hun technische kennis willen testen.

DE REDLINE CHALLENGE

En de winnaar is ...

Piotr Skrzypiec uit Slovenië met zijn winnende foto: De verloren snelweg. 


"Het is een enorme prestatie. Voor mij als Canon-gebruiker is de prijs de beste set apparatuur die ik me kan voorstellen", zegt de fotograaf en nu ook eigenaar van de Canon EOS R5 en extra Canon-apparatuur voor een totaalbedrag van meer dan 14.000 euro. Piotr gaat ook een persoonlijke fotografieopdracht aan, die wordt opgezet en begeleid door Canon Ambassador en internationaal gerenommeerde fotograaf Lorenz Holder.

"Als het slechts een paar keer per jaar mistig is, is het heel moeilijk om op het juiste moment aanwezig te zijn. Die omstandigheden waren echt geweldig om te zien", vertelt Piotr, de fotograaf achter de winnende foto, Lost Highway, die werd vastgelegd met de Canon EOS 5D Mark IV met 30 sec, f/8 en ISO 800. © Piotr Skrzypiec

ARTIKEL

Redline Challenge: de winnaar

Van 32.000 naar 20, naar 1... Ontdek het verhaal achter de winnende Light in the Dark-foto.

DE WINNAAR SELECTEREN

Het beoordelingsproces

Vijf juryleden, twee dagen en een zeer sterke shortlist met foto's, geselecteerd uit meer dan 30.000 inzendingen. Ontdek hoe de winnende foto werd geselecteerd terwijl we samen met Kai Wong een kijkje achter de schermen nemen op een geheime locatie in Londen, Verenigd Koninkrijk.

Canon Camera

DE SHORTLIST

Light in the dark – bekijk de shortlist

Bekijk welke foto's uit duizenden inzendingen de aandacht van de jury trokken.
Canon Camera

MAAK KENNIS MET DE JURY

Zoek inspiratie in het werk van dertienvoudig Red Bull Illume-finalist Lorenz Holder

Lorenz Holder staat bekend om zijn frisse en dramatische stijl waarmee hij fotografie tot kunst verheft, en zijn uitzonderlijke vermogen om het onverwachte zelfs in de meest uitdagende omstandigheden vast te leggen. Deze internationaal vermaarde fotograaf is de aangewezen persoon om de rol van jurylid en mentor op zich te nemen voor de Redline Challenge.

DE OPDRACHT

Word meester van het licht

Lorenz Holder nodigt je uit om de opwindende mogelijkheden te onderzoeken van fotograferen bij weinig licht. Leg de fascinerende relatie vast tussen licht en schaduw, kleur en contrast.

Canon Camera

TIPS & TRICKS

Spreek je creativiteit en vaardigheden aan dankzij exclusieve pro-inzichten

Luister naar onze inspirerende Canon Ambassadors wanneer ze uitleggen hoe je het beste bij weinig licht kunt schieten en welke tips & tricks je kunt toepassen om meester van het licht in het donker te worden.
Bekijk alle tips & tricks
 • TIPS & TRICKS

  Magische portretten bij weinig licht

  Canon Ambassador Tasneem Al Sultan bezoekt straten bij haar in de stad en geeft je de laatste tips & tricks om het meeste uit je Light in the Dark-portretten te halen met behulp van alledaags voorwerpen.

 • TIPS & TRICKS

  Kleur in het donker

  Volg Canon Ambassador Lorenz Holder terwijl hij uitlegt hoe je met kleur kunt spelen als je in het donker schiet, om onverwachte en dramatische resultaten te krijgen.

 • TIPS & TRICKS

  Het leven vastleggen bij weinig licht

  Canon Ambassador Aline Deschamps deelt tips voor het gebruik van licht in het donker voor al je documentairefoto's die er echt toe doen, en ze onthult hoe werken bij weinig licht je band met het onderwerp kan verstevigen.

 • TIPS & TRICKS

  De deeltjesopname

  Canon Ambassador Lorenz Holder legt uit hoe je regen, mist, sneeuw en andere weerselementen kunt gebruiken om een extra dimensie aan je opnames toe te voegen.

 • TIPS & TRICKS

  Tricks voor het 's nachts belichten van landschappen

  Volg Canon Ambassador Valterri Hirvonen terwijl hij 's nachts door zijn Finland reist en met eenvoudige tricks voor belichting magische landschapfoto's maakt.

 • TIPS & TRICKS

  Magie met lange sluitertijden

  Canon Ambassador Lorenz Holder legt uit waarom je bij fotografie bij weinig licht alleen nog wordt tegengehouden door je eigen vindingrijkheid.

 • TIPS & TRICKS

  Dramatische portretten bij weinig licht

  Canon Ambassador Eliska Sky legt uit hoe haar Light in the Dark-inzending gedurfd en kleurrijk blijft dankzij eenvoudige alledaagde tips voor belichting in combinatie met haar kenmerkende gedurfde, high fashion portretten.

 • TIPS & TRICKS

  Leer meer over belichting

  Canon Ambassador Lorenz Holder legt uit waarom je bij fotografie bij weinig licht alleen nog wordt tegengehouden door je eigen vindingrijkheid.

 • Maak foto's bij weinig licht als nooit tevoren

  Wees creatief op manieren die je niet voor mogelijk had gehouden met de baanbrekende serie full-frame systeemcamera's van Canon. Het EOS R-systeem heeft geavanceerde technologie, toegang tot Canon's verzameling revolutionaire Rf-objectieven en grensverleggende mogelijkheden bij weinig licht. Het is gemaakt voor fotograferen in het donker.

 • Systeemcamera's

  EOS R5

  Een nieuwe benadering van systeemcamera's. De ongeëvenaarde prestaties van de EOS R5 zullen je fotografie en filmproductie radicaal veranderen.

 • Systeemcamera's

  EOS R6

  Wat je ook vastlegt, hoe je het ook vastlegt, met de EOS R6 kun je creatief zijn op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

 • Systeemcamera's

  EOS RP

  Een compacte, lichtgewicht en intuïtieve full-frame systeemcamera ontworpen voor reizen en dagelijkse fotografie.

 • Standaardlens

  RF 50mm F1.8 STM

  Een compacte, stille en lichtgewicht 50mm RF prime lens met een groot f/1.8-diafragma, perfect om je creatieve visie vorm te geven.

 • Systeemcamera's

  EOS R

  Full-frame systeemcamera die nieuwe creatieve mogelijkheden biedt voor fotografen en filmmakers.

 • RF-lenzen

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  De ideale lens voor liefhebbers van full-frame systeemcamera's, perfect voor dagelijks gebruik. De RF 24-105mm F4-7.1 IS STM is eenvoudig in gebruik en is licht, compact en klaar om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

 • Gerelateerde artikelen

  Kom meer te weten over Canon's community van Canon Ambassadors en inspirerende creatievelingen in deze verhalen en tutorials.
  Alle artikelen weergeven
 • Lichtsporen van auto's bij avondlicht over een gebogen brug. Dikke, wolkachtige mist verhult de brugpijlers en de grond eronder.

  ARTIKEL

  Lichtsporen maken met een lange sluitertijd

  Piotr Skrzypiec, de winnaar van Canon's Redline Challenge, legt uit hoe je koplampen en -achterlichten van auto's kunt gebruiken om landschappen bij weinig licht tot leven te brengen.

 • ARTIKEL

  Redline Challenge: de winnaar

  Van 32.000 naar 20, naar 1... Ontdek het verhaal achter de winnende Light in the Dark-foto.

 • Een wegennet bij nacht met rode en witte lichtstrepen die worden veroorzaakt door de lange belichting, gefotografeerd vanaf een brug die over twee wegen en een treinspoor loopt.

  ARTIKEL

  Redline Challenge: maak kennis met de jury

  Maak kennis met de deskundige jury die de beste ‘Light in the Dark'-foto zal kiezen en ontdek wat zij in een winnende foto zoeken.

 • Twee jonge mensen relaxen op een bed van pallethout met een oranje kleed erop. Een plant werpt dramatische schaduwen op de gele muren.

  ARTIKEL

  Professionals laten zien hoe je duisternis in je voordeel kunt gebruiken

  Vier Canon Ambassadors leggen uit hoe fotograferen bij weinig licht de perfecte gelegenheid is om je creatieve grenzen te verleggen.

 • Een snowboarder maakt een sprong op een besneeuwde rotspunt met een gouden zonsondergang op de achtergrond.

  ARTIKEL

  Tips van een professional voor de perfecte belichting met flitsers bij weinig licht

  Redline Challenge-mentor Lorenz Holder onthult zijn drie favoriete technieken om 's nachts en bij zonsondergang foto's te maken.

 • ARTIKEL

  Redline Challenge: aan de slag met Light in the Dark

  Actiefotograaf Lorenz Holder gaat met de eerste Redline Challenge aan de slag en deelt tips en advies voor het aanpakken van deze opdracht.

 • Een snowboarder hoog in de lucht in mistige omstandigheden, spookachtig verlicht van achter de top van een heuvel.

  ARTIKEL

  Landschappen vol adrenaline

  Ontdek hoe Canon Ambassador en Redline Challenge-mentor Lorenz Holder landschappen en actie combineert op een opvallende, originele manier.

 • Rotspartijen in Zion National park, Utah, VS, 's nachts. Er loopt een spoor van onscherp licht over de weg en de Melkweg is erboven in de lucht te zien.

  ARTIKEL

  De donkere kant: fotografie bij weinig licht

  Valtteri Hirvonen ontwikkelde zijn techniek tijdens de donkere winters van Finland. Hier deelt hij zijn tips om opnamen te maken bij weinig licht.

 • ARTIKEL

  Actiesporten komen samen met architectuurfotografie

  Canon Ambassador Lorenz Holder vertelt hoe hij met een telezoomobjectief met snel diafragma een skateboarder in actie onder een viaduct vastlegde.

 • PROFIEL

  Lorenz Holder

  Lorenz heeft al meermaals de Red Bull Illume-award gewonnen. Hij woont in Freising, Duitsland. Hij was een semi-professionele snowboarder in zijn jeugd, maar is nu gespecialiseerd in beelden van actiesporten in combinatie met landschaps- en architectuurfotografie.

 • Canon Camera

  DE COMMUNITY

  Meng je in de discussie

  Praat mee op Canon's social media-kanalen, lees wat de community vindt van de Redline Challenge of ontdek meer tips & tricks op ons YouTube-kanaal om verder te komen met je fotografie.

  NU AANMELDEN

  Laat je inspireren, meld je nu aan

  Je krijgt ook de nieuwste aanbiedingen van Canon, tips en tutorials, nieuws en uitnodigingen voor lokale evenementen.

  Wellicht vind je dit ook interessant