CASESTUDY

Van collegezalen tot koeienstallen: hoe PTZ-camera's online onderwijs verbeteren

Integratie van PTZ-camera's in het moderne klaslokaal. Ontdek hoe Canon de Häme University of Applied Sciences heeft geholpen bij het ontwikkelen van leeroplossingen die passen bij het onderwijs van de 21ste eeuw.
Download de PDF [pdf, 1007 kb]
CR-N300-Case-Study-HAMK-Teemu-Jarvenpaa

Klaar voor het klaslokaal van de toekomst

Als multidisciplinaire instelling voor hoger onderwijs biedt de Häme University of Applied Sciences (HAMK) ongeëvenaarde programma's voor haar zeven campussen in Finland.

HAMK heeft de mogelijkheden voor leren op afstand moeten upgraden en daarbij de hulp van Canon ingeschakeld om live streamingservices te integreren op de zeven campussen.

Klant: Häme University of Applied Sciences
Locatie: Hämeenlinna, Finland

CR-N300-Case-Study-HAMK-System
 • De uitdaging

  Aan het einde van 2021 had HAMK een snelle productieoplossing nodig om ervoor te zorgen dat de huidige studenten de externe resources en ondersteuning kregen die ze nodig hadden, binnen een bescheiden budget. Gebouwen op de campus waren monumenten, dus het was een grote uitdaging om apparatuur te vinden die onopvallend was en toch goed presteerde bij weinig licht.

  HAMK had een systeem nodig dat maximale productiviteit en deelname van meerdere afdelingen in een externe leeromgeving mogelijk kon maken, met een minimale impact op de educatieve capaciteiten.

 • De oplossing

  Via hun leverancier nam HAMK contact op met Media Trade, die hen verschillende opties van de Canon PTZ-camera's presenteerde. Er werd een demo-unit verzonden om op de campus te worden getest. Hierop werd besloten dat de CR-N300 PTZ-camera en de RC-IP100-controller - gebruikt in combinatie met software voor bediening op afstand - voldeden aan hun zakelijke en educatieve behoeften.

"We wilden een veelzijdig systeem zodat we de PTZ-camera's in elke situatie kon gebruiken."

Nieuwe camera's voor oude gebouwen

HAMK had als voorwaarde voor de nieuwe apparatuur dat deze efficiënt kon worden ingezet, zowel in hun nieuwe geavanceerde faciliteiten als in hun historische gebouwen uit 1862, het jaar waarin de universiteit werd opgericht

Sommige van deze gebouwen waren officiële monumenten, dus de installatie van nieuwe camera's mocht niet opvallen.

De docenten wilden ook een eenvoudige oplossing die ze zelf konden bedienen, met hoogwaardige resultaten en de juiste aansluitingen voor de studenten die vanuit huis leren.

"We wilden een veelzijdig systeem zodat we [de PTZ-camera's] in elke situatie konden gebruiken", aldus Teemu Järvenpää, die al meer dan 15 jaar docent is aan HAMK.

"Daarom wilden we een camera die via verschillende methoden toegankelijk is. We gebruiken NDI- en HDMI-aansluitingen en in sommige gevallen ook SDI."

De CR-N300 voldeed aan deze voorwaarde. Hij is compatibel en heeft zowel NDI- als HDMI-aansluitingen, waardoor je verzekerd bent van naadloze flexibiliteit in workflows.

In de nieuwere gebouwen kan elke docent zijn systeem zelf bedienen en dankzij de plug-and-play-eigenschappen van de PTZ kunnen ze hun productiviteit eenvoudig optimaliseren.

De belichting bleek ook een probleem, aangezien mensen tijdens streams vaak van lichte plekken naar donkere hoeken gaan. De CR-N300 stelt snel scherp, wat essentieel is voor deze minder ideale ruimtes.

CR-N300-Case-Study-HAMK-Engineering

Onderwijs in 4K.

Voor HAMK, een universiteit met meerdere campussen en ongeveer 8000 studenten, is het gebruik van online tools essentieel voor functioneel en effectief onderwijs.

Door Canon CR-N300 PTZ-camera's te integreren in hun onderwijs, is HAMK erin geslaagd het educatieve aanbod te verbeteren - en niet alleen in de collegezalen.

De campusfaciliteiten in Hämeenlinna bestaan uit geavanceerde robotica, technische laboratoria en zelfs koeienstallen.

Met deze robotsystemen kunnen koeien vrijwillig worden gemolken, wat voor een revolutie zorgt in de wereldwijde zuivelindustrie.

Dankzij de discrete en op afstand bedienbare mogelijkheden van de CR-N300 via één RC-IP100-controller kon er gedurende 24 uur worden gefilmd zonder de koeien te storen.

"We wilden geen cameraman in de ruimte met de koeien die worden gemolken, dus hebben we alleen de camera's in de ruimte geplaatst", legt Teemu uit.

"Dankzij de 20x zoom kunnen we de camera's verder weg plaatsen zonder dat we een statief nodig hebben dat ruimte inneemt."

CR-N300-Case-Study-HAMK-Classroom

Een opvallend kenmerk van de CR-N300 is de mogelijkheid om een flexibele productie te handhaven zonder dat er een team op locatie nodig is tijdens livestreams, om nog maar te zwijgen van het grote dynamische bereik in collegezalen zonder professionele verlichting.

Teemu legt uit: "Meestal bevinden de docenten zich in oude ruimten zonder specifieke videolampen. De grootste verbeteringen die we hebben gezien, zijn de indrukwekkende beeldkwaliteit en de soepele werking. We waren ook verbaasd dat de beelden in 4K en Full HD waren.

"Soms willen we een strak omkaderd beeld van de docent hebben, maar het kan storend zijn om een camera recht voor je gezicht te hebben wanneer je een presentatie geeft aan 500 studenten. Dankzij de 20x zoom kunnen we de camera's verder weg plaatsen zonder dat we een statief nodig hebben dat ruimte inneemt."

De integratie van Canon PTZ-camera's luidt het begin van een nieuw tijdperk in voor HAMK, waardoor het personeel en de studenten de mogelijkheid krijgen om uit te blinken in een digitale leeromgeving. Aangezien 40% van het totale studentenbestand volwassen is, biedt de CR-N300 nog meer flexibiliteit dan verwacht. Studenten hebben nu de vrijheid om hun studie om hun drukke dagelijkse leven in te plannen.

Gerelateerde casestudy's

Wellicht vind je dit ook interessant

 • Professionele AV en streaming

  Van bedrijfsvideo's en live streaming tot AV in klaslokalen of gebedshuizen, met de professionele video-oplossingen van Canon kun je nieuwe doelgroepen bereiken.

 • Films maken

  Ontdek Canon's assortiment aan camera's en lenzen voor ultieme creativiteit - perfect voor de kleinste en de grootste filmprojecten.

 • Overheid en publieke sector

  Maak kennis met imaging-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfskritische taken, wanneer betrouwbaarheid en prestaties cruciaal zijn.

 • Broadcast

  Ontdek Canon's toonaangevende, hoogwaardige lenzen, camera's en referentiemonitors, die geschikt zijn voor alle broadcasttoepassingen.