Canon EOS R10

Systeemcamera's

Canon EOS R10

Een camera die zo veelzijdig is dat deze vrijwel alles aankan. Dit is de ideale reisgenoot. Een perfect hybride camera om content te maken. Je middel voor creatieve zelfexpressie.

Specificaties

 • Dual Pixel CMOS AF II

  AF die automatisch personen, dieren en voertuigen herkent en volgt in zowel foto- als videomodi

 • 15 fps continue opnamen1

  Met mechanische sluiter, voor de ultieme snelle resultaten van hoge kwaliteit

 • 4K/30p

  Video van hoge kwaliteit met oversampling van 6K.

 • Scherpstelling bij weinig licht tot -4 EV2

  Nauwkeurig scherpstellen bij weinig licht

 • Foto's tot ISO 32.000 en video's tot 12.800

  Uitbreidbaar tot ISO 51.200 voor foto's en ISO 25.600 voor video's

 • 4K/60p3

  Voor vloeiendere bewegingen in video

 • 2,36 miljoen dots EVF

  Met 60/120 fps4 instelbare vernieuwingsfrequentie

 • 23 fps continue opnamen5

  Met elektronische sluiter voor nog hogere snelheden en stille opnamen6

 • DIGIC X-processor

  Snel reagerende bediening en minimale EVF-vertraging

 • image.canon

  Directe Wi-Fi-verbinding voor uploaden naar cloudservices

 • Variangle touchscreen van 7,5 cm met 1,04 miljoen dots

  Bekijk je onderwerp met een andere blik

 • Livestreamen via YouTube

  Livestream naar je YouTube-kanaal7

MAAK KENNIS MET DE EOS R10

Ontdek een camera die je meer geeft

Kijk hoe reisblogger Diana Millos de EOS R10 gebruikt om 48 uur in Sevilla vast te leggen.
Een Canon EOS R10 bevindt zich op de basis van een keramische gelakte pilaar.

Introductieaanbieding met Canon-vattingadapter EF-EOS R

Upgrade je spiegelreflexcamera met de Canon-vattingadapter EF-EOS R die wordt meegeleverd dankzij Canon's introductieaanbieding. Blijf de EF- en EF-S-lenzen van je spiegelreflexcamera met de EOS R10 gebruiken en behoud dezelfde kwaliteit, prestaties en functionaliteit. Alleen afhankelijk van de beschikbaarheid tijdens de introductie van de Canon EOS R7 en EOS R10.

Introductieaanbieding met Canon-vattingadapter EF-EOS R

De EOS R10 in één oogopslag

 • Meer scherpte

  De EOS R10 is voorzien van het befaamde Dual Pixel CMOS AF II-scherpstelsysteem dat is geprogrammeerd met deep-learning AI-technologie voor geavanceerde onderwerpherkenning.

 • Sneller

  Reageer instinctief en leg vluchtige momenten vast met high-speed opnamen die ideaal zijn voor wildlife- en sportfotografie.

 • Meer flexibiliteit

  Of je nu foto's, video's of een combinatie van beide maakt, de EOS R10 levert altijd een uitstekende beeldkwaliteit.

 • Eenvoudiger en prettiger in gebruik

  Vanaf het moment dat je de EOS R10 oppakt, voel je je er mee verbonden, alsof de camera een uitbreiding is van je eigen creativiteit.

 • Meer verbonden

  De EOS R10 maakt wireless verbinding met je smartphone, zodat je je creativiteit kunt delen met je vrienden en volgers.

 • Voorbeeldgalerij

  Zie wat de EOS R10 kan doen.

 • Meer scherpte

  De EOS R10 is voorzien van het befaamde Dual Pixel CMOS AF II-scherpstelsysteem dat is geprogrammeerd met deep-learning AI-technologie voor geavanceerde onderwerpherkenning. De camera is snel, nauwkeurig en ongelooflijk gevoelig bij weinig licht zodat je beelden kunt vastleggen bij maanlicht.

  Canon EOS R10 - Ervaar een nieuw type autofocus

  Ervaar een nieuw type autofocus

  De EOS R10 herkent mensen, voertuigen en dieren, zoals katten, honden en vogels, en volgt ze terwijl ze overal in het frame bewegen8. Zelfs snel bewegende onderwerpen worden haarscherp vastgelegd.

  Wanneer je mensen fotografeert, geeft de EOS R10 eerst prioriteit aan de ogen van je onderwerp: dat zijn immers het 'venster naar de ziel'. Als deze niet zichtbaar zijn, wordt het gezicht gevolgd. En als je onderwerp even wegdraait, wordt het hoofd gevolgd en daarna het lichaam.

  Sneller

  Reageer instinctief en leg vluchtige momenten vast met high-speed opnamen die ideaal zijn voor wildlife- en sportfotografie. De EOS R10 kan continue reeksen RAW-, JPEG- of HEIF-opnamen vastleggen met maximaal 15 frames1 per seconde (of 23 fps5 met de elektronische sluiter van de camera). Terwijl de camera het onderwerp over het frame volgt, worden de scherpstelling en belichting voortdurend aangepast aan de veranderende scène.

  Vluchtige momenten vastleggen

  Vluchtige momenten vastleggen

  In de RAW Burst-modus kunnen foto's worden vastgelegd met maximaal 30 fps, bijgesneden tot 75 procent, waarbij de foto's worden opgeslagen in één videobestand, zodat ze netjes en eenvoudig kunnen worden geordend. Afzonderlijke beelden kunnen vervolgens worden geëxtraheerd, verwerkt en bewerkt met de gratis DPP-software (Digital Photo Professional). Wanneer Pre-Shooting is ingeschakeld in het menu van de camera, legt de EOS R10 0,5 seconden actie vast voordat de ontspanknop wordt ingedrukt, zodat je dat magische perfecte moment altijd zal vastleggen.

  Snelle reactie

  De camera reageert ook snel op je opdrachten, waardoor je een enorm voordeel hebt bij het vastleggen van een beslissend moment. De DIGIC X-processor zorgt voor een snelle bediening en minimale vertraging of verduistering in de zoeker, zodat je altijd verbonden bent met je onderwerp.

  Canon EOS R10 - Digic X-processor

  Meer flexibiliteit

  Of je nu foto's, video's of een combinatie van beide maakt, de EOS R10 levert altijd uitstekende beeldkwaliteit. De camera is ook draagbaar want hij weegt slechts 429 g9, dus je kunt hem altijd met je meenemen.

 • Volledige controle

  Fotografen kunnen kiezen om JPEG- of HEIF-bestanden te maken of RAW-bestanden vast te leggen voor maximale flexibiliteit in de nabewerking. Met de Dual Pixel RAW-technologie kun je je foto's zelfs verbeteren door de scherpte en bokeh aan te passen en reflecties te verminderen.

 • De perfecte balans

  Een sensor met 24,2 Megapixel zorgt voor de ideale balans tussen details, snelheid en prestaties bij weinig licht. Een maximale gevoeligheid van ISO 32000 (uitbreidbaar tot ISO 51200) zorgt voor meer details en minder ruis bij opnamen in het donker. En met de ingebouwde flitser krijg je meer licht wanneer je dat nodig hebt.

 • Canon EOS R10 - Panoramische en panning-scènemodi

  De EOS R10 heeft panoramische en panning-scènemodi, waardoor het gemakkelijker wordt om met deze technieken uitstekende opnameresultaten te behalen.

  Licht, camera, actie!

  4K die de verwachtingen overtreft

  4K die de verwachtingen overtreft

  De EOS R10 legt buitengewone 4K-videobeelden vast die er fantastisch uitzien op UHD-schermen en je kunt deze beelden bijsnijden zonder kwaliteitsverlies bij het bewerken van Full HD-projecten. Filmmakers kunnen kiezen tussen 4K/60p3, voor de vloeiende reproductie van bewegende objecten en slow motion-effecten, en verbluffende oversampled 4K/30p, gemaakt op basis van de 6K-uitgang van de camerasensor met 24,2 Megapixel. Je moet de resultaten zien om het te geloven.

  Supervloeiende bewegingen

  Wanneer je opnamen maakt in de Full HD-modus, kun je framerates tot 120 fps gebruiken, zodat je nog meer subtiele details in de beweging van bewegende objecten kunt zien.10 En bij langzaam bewegende scènes, voegt de mogelijkheid om geweldige time-lapse-video's in 4K en Full HD in de camera te maken nog meer toe aan je creatieve arsenaal.

  Supervloeiende bewegingen

  Eenvoudiger en prettiger in gebruik

  Vanaf het moment dat je de EOS R10 oppakt, voel je je er mee verbonden, alsof de camera een uitbreiding is van je eigen creativiteit. De knoppen en keuzewielen bevinden zich instinctief onder je vingers en duimen, en de elektronische zoeker (EVF) van de camera biedt een duidelijk en nauwkeurig beeld van de wereld.

 • OVF-hulp

  Er is zelfs een OVF Assist-modus om te helpen bij de overgang van camera's met optische zoekers, zoals spiegelreflexcamera's.

 • EVF

  De EVF met 2,36 miljoen dots van de EOS R10 laat precies zien hoe een vastgelegd beeld er uit komt te zien, van scherptediepte tot witbalans en Picture Style. De camera is comfortabel, gebruiksvriendelijk en aanpasbaar, zodat je alleen die informatie ziet die je nodig hebt.

 • Variangle touchscreen

  De EVF wordt aangevuld met een groot Variangle touchscreen van 7,5 cm met 1,04 miljoen dots waarmee je vanaf een hoog of juist heel laag punt composities en opnamen kunt maken, zodat je het onderwerp er anders uit kunt laten zien.

 • APS-C wordt meegeleverd met het EOS R System

 • Een systeem ontworpen voor de toekomst, vandaag

  De EOS R10 maakt deel uit van het EOS R System. Dit is een verzameling camera's, lenzen en accessoires die volledig zijn ontworpen om uitstekende foto's en video's te maken, zowel nu als in de toekomst. Een snellere, bredere lensvatting (54 mm) zorgt voor nieuwe prestatieniveaus, waardoor je op nieuwe manieren creatief te werk kunt gaan.

 • Integreren en uitbreiden

  Je kunt echter ook nog steeds je bestaande EF- en EF-S-lenzen gebruiken, dankzij een drietal lensvattingsadapters. Deze kunnen ook extra functionaliteit toevoegen, zoals aanpasbare bedieningselementen of een variabel ND-filter.

 • Vergelijking APS-C met full-frame

  De voordelen van APS-C

  Omdat de EOS R10 is gebouwd rond een APS-C-sensor, bieden lenzen een 1,6x groter telefotobereik dan equivalente brandpuntsafstanden op een full-frame camera. Kom in de buurt van je onderwerp voor beeldvullende, indrukwekkende wildlife-foto's en opnamen vol actie.

  Leer en groei terwijl je fotografeert

  Voor degenen die EOS nog niet hebben gebruikt of nieuw zijn in de wereld van fotografie, helpt een stapsgewijze gebruikersinterface je om je vaardigheden te ontwikkelen en je te leren hoe je camera werkt. Als je klaar bent om alleen aan de slag te gaan, is de standaard camera-interface zo intuïtief en gebruiksvriendelijk dat je misschien zelfs vergeet dat deze bestaat.

  Leer en groei terwijl je fotografeert

  "DE CAMERA WERKT ONTZETTEND GOED. HIJ IS RAZENDSNEL EN DE AUTOFOCUS IS GEWELDIG."

  Meer verbonden

  De EOS R10 maakt wireless verbinding met je smartphone, zodat je je creativiteit kunt delen met je vrienden en volgers. Plaats berichten op sociale media, stuur videoclips naar vrienden en upload afbeeldingen naar cloudaccounts zodat je ze kunt gebruiken wanneer je weer thuis bent.

  Canon-connectiviteit
  Canon EOS R10 - Voordeel - Meer verbonden

  Blijf altijd verbonden

  De ingebouwde Bluetooth-technologie met laag energieverbruik zorgt voor een continue verbinding, waardoor 2,4 GHz Wi-Fi naadloos kan worden ingeschakeld wanneer beelden moeten worden overgebracht. Je kunt de camera ook op afstand bedienen vanaf je smartphone of tablet met de Canon Camera Connect-app: zien wat de camera ziet, instellingen wijzigen en foto's en video's vastleggen. Voor een eenvoudigere bediening op afstand is de BR-E1 wireless afstandsbediening Bluetooth-controller ook verkrijgbaar.

  De EOS R10 is ook voorzien van USB-C voor het opladen in de camera en voor het maken van opnamen via een vaste verbinding met pc's of Mac-computers.

 • Beïnvloed je volgers

  Vloggers en contentcreators kunnen de EOS R10 gebruiken om video's van superieure kwaliteit live en rechtstreeks naar hun volgers te streamen via YouTube7. Laat de camera verbinding maken met je Wi-Fi-netwerk. Je hebt geen computer nodig. Je kunt het variangle LCD-scherm draaien voor een nauwkeurig beeld tijdens presentaties.

  De EOS R10 ondersteunt ook verticale video-opnamen. Dit is perfect voor het opnemen van content voor verhalen op sociale media.

 • Je creativiteit in de cloud

  De image.canon-gateway plaatst je content precies waar het moet zijn. Afbeeldingen en films kunnen naadloos rechtstreeks van de camera worden geüpload naar de image.canon-cloud via Wi-Fi. Daar kunnen ze worden verplaatst voor langdurige opslag op andere cloudplatforms of worden gedownload naar een pc of Mac om ze te bewerken.

  Om elke laatste druppel beeldkwaliteit uit de EOS R10 te halen, kun je proberen RAW-opnamen te verwerken in de canon.image-cloud.11 Hier wordt een beeldprocessor van een neuraal netwerk gebruikt om de beeldkwaliteit naar een hoger niveau te tillen12.

 • Canon streeft ernaar om voor 2050 de CO2-uitstoot van haar bedrijfsactiviteiten tot nul terug te brengen

  Canon wil dit bereiken door een gemiddelde jaarlijkse vermindering van 3% te verwezenlijken in de CO2-uitstootverbeteringsindex per levenscyclus per product. Wat, indien waargemaakt, een vermindering van 50% betekent in 2030 ten opzichte van de uitstoot in 2008. Canon acht dit in overeenstemming met de vermindering waarom wordt gevraagd in het akkoord van Parijs.

  Canon zal haar effect blijven evalueren vanuit een langetermijnperspectief om haar bijdrage aan de realisatie van een koolstofarme samenleving te toetsen.

  Photographer looking down view finder
  EOS R10-sets

  AANKOOPMOGELIJKHEDEN

  De juiste opstelling voor jou

  Een verscheidenheid aan Canon-apparatuur om te krijgen wat je nodig hebt.

  Canon EOS R10 - Inhoud van de doos

  Inhoud van de doos

  Alles wat je nodig hebt om de volgende stappen in fotografie en video te zetten.

  • Camerabehuizing EOS R10

  • Camera Cover R-F-5

  • Camerariem ER-R10

  • Shoe Cover ER-SC2

  • Battery Charger LC-E17E

  • Battery Pack LP-E17

  • Accubeschermkap

  • AC-kabel

  • Gebruikershandleiding

  Lenzen en accessoires

 • RF-S-lenzen

  RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

  Een standaard APS-C-zoomlens voor de EOS R-serie die perfect is voor situaties in het dagelijks leven, zoals familiegelegenheden, lifestyle, portretten en vakanties.
 • RF-S-lenzen

  RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

  Een APS-C-zoomlens met een groothoek- tot telelens uit de EOS R-serie die perfect is voor reizen, wildlife, sport en lifestyle.
 • RF-lenzen

  RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM

  Een compacte, lichte, ultragroothoekzoomlens met een veelzijdige brandpuntsafstand van 10-18 mm, ideaal voor reizen, vloggen en landschapsfotografie.
 • Canon-statiefgrip HG-100TBR

  Statief

  Tripod Grip HG-100TBR

  De HG-100TBR-statiefgreep is een compacte, lichte en uiterst veelzijdige statiefgreep met wireless afstandsbediening.
 • Accessoires

  Directional Stereo Microphone DM-E1D

  Kies voor zuivere, heldere digitale audio met de Multi-function shoe directional stereo microphone DM-E1D dankzij de betrouwbaarheid en snelle toegang tot instellingen via het LCD-scherm van een compatibele camera.
 • EF-EOS R-vattingadapter

  Lenzen voor EOS R

  Mount Adapter EF-EOS R

  Met de EF EOS R-vattingadapter kunnen EF-S- en EF-lenzen probleemloos op EOS R-camera's worden gebruikt.
 • EF-EOS R Control Ring-vattingadapter

  EOS-accessoire

  Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

  De Control Ring EF-EOS R-vattingsadapter biedt dezelfde lensvattingconversie als de EF-EOS R-vattingadapter, maar beschikt ook over een Lens Control Ring.
 • Accessoires

  Multi-Function Shoe Adapter voor Smartphone Link AD-P1

  Koppel je smartphone en camera met deze multifunctionele adapter en ontdek nieuwe workflowmogelijkheden

  • Ontworpen voor de EOS R3-camera
  • Koppel je Android-smartphone aan je camera
  • Klein, compact en licht
 • Gerelateerde artikelen

 • REISFOTOGRAFIE

  10 tips & tricks voor reisfotografie

  Fotografe en blogger Diana Millos deelt haar beste tips voor de mooiste reisfoto's.

 • TECHNOLOGIE

  APS-C versus full-frame uitgelegd

  Wat is het verschil tussen APS-C en full-frame camera's en welke is geschikt voor jou?

 • REISFOTOGRAFIE

  Een rondreis door Sevilla met de EOS R10

  Blogger Diana Millos ontdekt waarom deze creatieve camera de perfecte reisgenoot is.

 • UITRUSTING

  EOS R7 of EOS R10: welke past bij jou?

  Ontdek de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de volgende generatie APS-C-camera's in de EOS R System-serie.

 • Gerelateerde producten

  Canon EOS R10
  Beoordelingen en recensies

  1. De continue opnamesnelheid kan lager liggen, afhankelijk van het onderwerp en de opnameomstandigheden, de status van de accu, de camera-instellingen, de gebruikte lens, enz. Raadpleeg de uitgebreide gebruikershandleiding voor meer informatie. Raadpleeg de aanvullende informatie over de EOS R10 op de website 'cam.start.canon' voor informatie over de lenzen die de maximale snelheid bij continue opnamen met servo AF ondersteunen.
  2. Tijdens fotosessie, met een f/1.2-lens, middelste AF-punt, 1-beeld AF, bij 23°C/73°F, ISO100 Met uitzondering van RF-lenzen met Defocus Smoothing-coating.
  3. 4K 60p-opnamemodus wordt bijgesneden tot 64% van het horizontale gebied.
  4. De maximale framesnelheid tijdens AF, half ingedrukte ontspanknop of continue opname is 59,94 fps. Houd er rekening mee dat de framerate van het scherm lager kan zijn, afhankelijk van de lens die je gebruikt en de opnameomstandigheden.
  5. De continue opnamesnelheid kan langzamer zijn, afhankelijk van het onderwerp, de opnameomstandigheden, de camera-instellingen of de gebruikte lens, enz. Raadpleeg de uitgebreide gebruikershandleiding voor meer informatie. Raadpleeg de aanvullende informatie over de EOS R10 op de website 'cam.start.canon' voor informatie over de lenzen die de maximale snelheid bij continue opnamen met servo AF ondersteunen. Afhankelijk van de aard van het onderwerp of de opnameomstandigheden, kan er rolling shutter-vervorming optreden.
  6. Er kunnen andere geluiden dan die van de sluiter worden gegenereerd (diafragma, geluid van de focuslenssturing, elektronisch geluid enz.).
  7. De livestreamservice van de camera ondersteunt alleen livestreaming via YouTube. Je moet je registreren op image.canon voordat je deze service kunt gebruiken. Raadpleeg YouTube voor de nieuwste vereisten. Het livestreamen op YouTube kan zonder kennisgeving worden gewijzigd, gestopt of beëindigd. Canon aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor services die worden geleverd door derden, inclusief live-distributie op YouTube.
  8. Van toepassing wanneer het onderwerpframe wordt weergegeven tijdens het volgen en er een compatibele lens op de camera is bevestigd terwijl de AF met volledig bereik actief is of het onderwerp wordt gedetecteerd in een andere gebiedsmodus. Raadpleeg de [Aanvullende informatie] over de EOS R10 op 'cam.start.canon' voor informatie over ondersteunde lenzen.
  9. Inclusief geheugenkaart en accu, volgens CIPA-richtlijnen.
  10. In de videomodus met hoge framerate wordt er geen geluid opgenomen.
  11. De service begint eind juli 2022 en er is een firmware-update voor de camera vereist.
  12. RAW-beelden die zijn gemaakt in de RAW-burstmodus kunnen niet worden ontwikkeld. RAW-beeldverwerking in de cloud is een betaalde service. Je dient een abonnement aan te schaffen via Canon Imaging App Service Plans. Ga voor meer informatie naar: https://sas.image.canon/

   Wi-Fi® is een gedeponeerd handelsmerk.
   Bluetooth® is een gedeponeerd handelsmerk.