Canon Camera

SHUTTER STORIES

A Canon podcast about photography and filmmaking

SHUTTER STORIES

Business, creative, kit and careers: hear from leading photographers and filmmakers on Shutter Stories

Listen to our podcast for inspiration, technical discussion and pro tips on how to make it in the industry from influential photographers, filmmakers and industry leaders from around the world.

Canon Camera

Listen to all episodes

Our hosts

Meet the hosts leading the conversations on Shutter Stories.

 • Ilvy Njiokiktjien

  HOST

  Ilvy Njiokiktjien

  Documentary photography and Canon Ambassador Ilvy Njiokiktjien brings years of experience in the industry to the conversation, diving into debate and bringing stories to life.

 • Laura El-Tantawy

  Host

  Laura El-Tantawy

  Through documentary photography, Canon Ambassador Laura El-Tantawy explores ideas around belonging and identity in ways that are often impressionistic and abstract, and brings this unique view of the world to the show.

 • Lucy Hedges

  HOST

  Lucy Hedges

  Technology Editor and gadget enthusiast Lucy Hedges has a background in television and an eye on industry trends, keeping listeners informed on the latest in tech and photography and film news.

Like what you heard? Read more stories, gain more insight and be more inspired by photographers and filmmakers in our Pro stories.

 • Alexandra Andreeva houdt al staande een Canon EOS R8 in haar handen, met achter haar een groot onscherp gebouw.

  REIZEN

  Canon EOS R8: groene full-frame uitdaging in Parijs

  Ontdek hoe de EOS R8 contentcreator Alexandra Andreeva in staat stelde de overstap te maken naar full-frame en een aantal foto- en video-opdrachten uit te voeren.

 • Filmmaker Samona Olanipekun draagt een hoofdtelefoon en wijst. Een acteur zit naast hem in een stoel en achter de stoel staan twee andere mannen.

  FILMMAKING

  De status quo uitdagen

  Maak kennis met twee bijzondere jonge regisseurs die de grenzen verleggen met de hulp van het productiebedrijf Lammas Park van regisseur Sir Steve McQueen (12 Years A Slave).

 • Een mountainbiker te midden van rode en blauwe lichtsporen voert een sprong uit tegen een donkere lucht. Canon EOS R6 Mark II op een statief langs een zandweg.

  REIZEN

  De missie van Teddy Morellec om perfecte momenten in de lucht vast te leggen

  Hoe presteerde de Canon EOS R6 Mark II tijdens een ambitieuze video- en foto-opdracht waarbij snelheid en nauwkeurigheid van groot belang waren?

 • Een foto van bovenaf van een jong meisje in een spijkerjurkje dat op een schommel zit. Ze leunt met gesloten ogen naar achteren.

  ARTIKEL

  Vijf uitdagingen voor fotografiestudenten

  Vooraanstaande professionals uit de fotografiesector bespreken de uitdagingen waarmee jonge fotografen tegenwoordig te maken hebben en hoe ze deze kunnen overwinnen.

 • Het frame wordt gevuld door een rode rallyauto, met daarachter opvliegend stof en zand van de weg.

  ARTIKEL

  Offroad met de Canon EOS R3

  Motorsportfotograaf Vladimir Rys test de baanbrekende AF-functie voor raceauto's van de Canon EOS R3 tijdens zijn eerste elektrische rallyshoot.

 • Een groep jongeren in vrijetijdskleding in en rond een zwembad, sommigen op opblaasbare roze flamingo's. Bijna iedereen kijkt naar een mobiele telefoon of laptop.

  ARTIKEL

  Vijf tips voor documentairefotografie van Jérôme Gence

  Zijn verhalen over de impact van nieuwe technologie hebben hem tot een zeer gewilde documentairefotograaf gemaakt. Jérôme Gence geeft zijn beste tips.

 • Een portret van een vrouw met een groot, met zonnebloemen versierd afrokapsel.

  ARTIKEL

  Wat betekent body positivity voor fotografie?

  Er is steeds meer diversiteit in castings voor fashion- en beauty-fotoshoots. Het lijkt erop dat de industrie in positieve zin verandert. Twee fotografen en een plus-size model in gesprek.

 • Een foto van zangeres en songwriter Desta Haile van opzij, omgeven door bladeren.

  ARTIKEL

  Mijn eerste betaalde opdracht – en wat deze mij heeft geleerd

  Vier fotografen en een filmmaker vertellen wat ze hebben gedaan om hun eerste betaalde opdracht te krijgen, en adviseren jou hoe jij die ook kunt krijgen.

 • ARTIKEL

  Mijn zwaarste wildlifeshoot

  Vijf topwildlifefotografen onthullen de verhalen achter hun meest uitdagende shoots en hoe ze er uiteindelijk in zijn geslaagd om de foto's te maken die ze wilden maken.

 • Het maken van de beste wildlifeprogramma's met een Canon CN20x50-objectief

  ARTIKEL

  Het maken van de beste wildlifeprogramma's met een Canon CN20x50-objectief

  De bekroonde wildlifecinematograaf Sophie Darlington deelt haar trucs en waarom ze niet zonder een Canon CN20x50-objectief kan.

 • 10 social media tips for photographers

  ARTIKEL

  10 sociale-mediatips voor fotografen

  Drie Canon Ambassadors met bij elkaar meer dan een miljoen volgers delen hun tips voor het maken van innovatieve en aantrekkelijke content voor sociale media.

 • 1 camera, 2 lenses, 140,000 coastal photos

  ARTIKEL

  1 camera, 2 objectieven, 140.000 kustfoto's

  Fotograaf Quintin Lake vertelt hoe hij het momentum behoudt tijdens een uitdagend fotoproject, waarbij hij tot dusver in 413 dagen 10.034km heeft gewandeld.

 • ARTIKEL

  Fotografen over het belang van zelfzorg

  Twee professionele fotografen delen hun ervaring met stress en een burn-out en geven advies om je mentale welzijn te verbeteren.

 • filmmaking

  ARTIKEL

  Films maken na de lockdown: meningen uit het veld

  Filmmakers, DoP's en producers delen hoe de pandemie hun werk heeft beïnvloed – en hoe ze de toekomst van de industrie zien.

 • SIGN UP NOW

  Be inspired, sign up now


  Never miss the latest offers from Canon, tips and tutorials, news and invites to local events.

  Join the conversation