Toen het lang verwachte vervolg op de serie Big Cat Diary uit 1999 werd uitgezonden op Discovery Channel, kregen fans een geheel nieuw beeld van leeuwen, luipaarden en cheeta's te zien. De oorspronkelijke crew, Jonathan Scott en Angela Scott, gebruikte Cinema EOS-camera's en Canon DSLR-camera's om sneller te filmen en te fotograferen, om dichterbij te kunnen komen en de wereld van grote katachtigen te tonen zoals we die in Big Cat Tales nooit eerder hadden gezien.
"Ik ben altijd gek op avontuur geweest en ik ben altijd op avontuur gegaan", vertelt Jonathan Scott. "Afrika was dus precies wat ik zocht. Het bood me de mogelijkheid om een wild leven te leiden." Samen met zijn vrouw, collega-fotograaf Angela Scott, heeft hij een unieke carrière opgebouwd als zoöloog, natuurbeschermer, tv-presentator van natuurdocumentaires en bekroond wildlifefotograaf.
Jonathan is geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, maar Afrika vormt al 44 jaar zijn thuis. In de beginjaren '80 begon hij natuurdocumentaires te presenteren en werd hij bekend met programma's als Flamingo Watch (1995) en Big Cat Diary (1996-2008). Samen met Angela heeft hij ook 35 boeken over wildlife samengesteld. Toch zijn Jonathan en Angela van origine fotografen, een beroep dat ze nog steeds uitoefenen. Beide hebben afzonderlijk de felbegeerde Wildlife Photographer of the Year-prijs gewonnen.
In dit interview spreekt Jonathan over zijn fascinatie met de Afrikaanse natuur en de Cinema EOS camera’s, DSLR-camera's, CN-E-objectieven en objectieven uit de L-serie. Met deze apparatuur kan hij lange dagen maken, opnamen maken bij weinig licht en cheeta's fotograferen die 100 km per uur rennen.