A man photographing a black male model in a studio with a laptop in front showing the picture in EOS Utility software.

SOFTWARE

CANON EOS UTILITY

Bedien je EOS-camera op afstand en zet je bestanden eenvoudig over met gratis Canon-camerasoftware voor pc's en Mac-computers.

Gratis software voor bestandsoverdracht en opnamen op afstand voor EOS-camera's

Verzend foto's en films naar je pc of Mac-computer of bedien de camera op afstand voor opnamen via een vast verbinding. Gebruik een USB-kabel of een Wi-Fi-verbinding * voor draadloze beeldoverdracht en bediening op afstand.

Manage je fotoshoot

Als je de camera normaal gebruikt en als deze is aangesloten op EOS Utility, worden de opnamen automatisch verzonden naar de computer, de geheugenkaart van de camera of beide. Laat de klant zijn favorieten uitzoeken tijdens de opname.

A man photographing a black male model in a studio, a woman in red headscarf pointing at the laptop standing in the foreground showing the picture in EOS Utility software.
Laptop standing on a table in the garden showing a picture of a bird feeder and a bird in EOS Utility software. A camera on a tripod in the background facing into the garden.

Bedien je camera op afstand

Zorg voor een perfecte compositie met live voorvertoning met behulp van kaderrasters en compositietools. Bedien de camera tethered of draadloos* vanaf een computer: Ideaal voor studiofotografie of sportevenementen. Met EOS Utility kun je ook de intervaltimerfunctie voor timelapse-video's activeren.

Organiseer de overgezette bestanden

Overgezette beelden kunnen automatisch een andere naam krijgen en worden opgeslagen in mappen op basis van de opnamedatum of -tijd, of andere instellingen. Dit helpt je bij het ordenen. Je kunt ook metagegevens en auteursrechten voor je afbeeldingen toevoegen of wijzigen.

A man creating a folder structure in EOS Utility software on a laptop. A camera is shown next to it on the table.
Laptop showing multiple pictures of the same black male model in EOS Utility software with DPP connected. A camera is next to the laptop on a table.

Voeg aangepaste beeldstijlen toe en maak verbinding met DPP

Registreer de gedownloade Picture Styles op je EOS-camera en maak je eigen filmsimulaties en kleurprofielen. EOS Utility kan ook eenvoudig worden geïntegreerd met Digital Photo Professional voor een naadloze workflow.

Camera-instellingen en firmware bijwerken

Maak het instellen van je camera eenvoudig met EOS Utility. Werk de camera-instellingen bij, inclusief netwerk- en ftp-instellingen, synchroniseer de tijd en datum met de computer en installeer firmware-updates op de camera en lenzen.

A black man shown with camera in his hands in front of the laptop, updating firmware on the camera.
A laptop on a table with camera next to it. Camera screen is showing a picture of a black male model. Laptop screen is showing EOS Utility software with a selection of images of the same man.

Foto's en video's van je camera overzetten

Gebruik EOS Utility om foto's en video's van een camera over te zetten naar een pc of Mac-computer. Selecteer bepaalde beelden, alle beelden of alleen beelden die je nog niet hebt overgezet. Deel de beelden vanaf een externe locatie met anderen voor onmiddellijke feedback.

* Raadpleeg de camerahandleiding voor meer informatie.

Beschikbaar voor Mac en Windows

Download Canon EOS Utility-software

Gerelateerde artikelen

Wellicht vind je dit ook interessant…

 • Foto-opslag en back-up in de cloud voor fotografen

  Upload al je foto's en video's naadloos naar image.canon en open ze vanuit de app en een compatibele webbrowser. Tot 10 GB opslag voor langere duur

 • Canon EOS Webcam Utility-software

  Installeer de Canon EOS Webcam Utility-software om je Canon-camera als webcam van topkwaliteit te gebruiken.

 • Digital Photo Professional Software

  Stuurprogramma's, software, firmware en handleidingen voor uw Canon-product downloaden en online toegang verkrijgen tot technische ondersteuning en probleemoplossing.

 • EOS VR-plug-in voor Adobe Premiere Pro

  Gebruik deze plug-in in plaats van EOS VR Utility om automatisch Canon's cirkelvormige fisheye VR-afbeeldingsbestanden te converteren en te importeren in de gerenommeerde toepassing van Adobe.