Is het niet grappig hoeveel aandacht, zorg, detail en werk er in de allerbeste technologie wordt gestoken? Het is dus niet gemakkelijk om er eenvoudig uit te zien. Elk product dat we produceren begint als een idee, maar zelfs in de conceptuele fase wordt elk aspect onderzocht en wordt elke impact onderzocht, bestudeerd en begrepen. Er wordt geen middel onbeproefd gelaten.
Maar waar zijn onze onderzoekers en engineers naar op zoek? In principe gaat het om prestaties, gebruiksgemak en impact. Van deze drie zijn de prestaties het duidelijkst. We willen dat onze producten het beste van het beste zijn en voldoen aan de hoogste verwachtingen van elke klant. Gebruiksgemak en impact zijn even belangrijk, maar wel lastiger om uit te leggen.
Misschien is het het makkelijkst om te beginnen met gebruiksgemak. Want zorgt dat niet juist voor goede prestaties? Ja en nee. Bekijk onze nieuwe imageFORCE C7165. Ja, hij wordt geprezen om zijn snelheid, kwaliteit en bedieningsgemak, maar wat je misschien niet weet, is dat elk element van de constructie is ontworpen met behulp van de principes van Universal Design. Dit betekent dat we een volledig op de gebruiker gerichte aanpak hanteren, dus voordat een enkel concept in de ontwerpfase komt, is het zorgvuldig uitgewerkt voor inclusiviteit.
We gaan dieper in op onderzoek en proberen inzicht te krijgen in de manier waarop een breed scala aan gebruikers met een apparaat kan communiceren. Dit betekent dat je met mensen van verschillende achtergronden en met verschillende vaardigheden moet overleggen over hoe zij een apparaat gebruiken. Voor de imageFORCE C7165 vertaalde dit zich in een aantal fysieke aanpassingen om het apparaat gebruiksvriendelijker te maken, zoals een ondersteunde manier om de documentinvoer te openen en te sluiten en hem zo te ontwerpen dat deze gemakkelijk kan worden opgetild door elke gebruiker. De papierladen kunnen met een zachte tik worden geopend en gesloten en de aan-uitschakelaars en bedieningspanelen zijn zo geplaatst dat ze toegankelijk zijn voor iedereen.
Deze dingen lijken allemaal voor de hand liggend, maar het zijn de kleinste details die vaak de grootste impact hebben. Er is zelfs over de LED-indicatoren nagedacht, dus ze zijn niet te fel, maar wel duidelijk leesbaar. En elke interface is ontworpen om eenvoudig, intuïtief en volledig toegankelijk te zijn voor alle zintuiglijke profielen en een groot aantal talen. En deze voorbeelden vertegenwoordigen slechts een fractie van het werk dat er daadwerkelijk is gedaan om van dit apparaat een succesverhaal te maken op het gebied van inclusiviteit. Maar het geeft je wel een idee van onze nauwgezette aandacht voor de details.
Als we echter een moment in een onvoorstelbaar gebied willen stappen, in combinatie met al dit werk om maximale toegankelijkheid te bereiken, doorloopt hetzelfde product een vergelijkbaar proces van ontwerpinnovatie en -onderzoek om ook de invloed op het milieu te minimaliseren. Elke millimeter wordt onderzocht om te begrijpen hoe de componenten, functie, vorm en grootte ervan kunnen worden aangepast om de energiezuinigheid te optimaliseren, materialen beter te gebruiken en ervoor te zorgen dat onderdelen in de toekomst opnieuw kunnen worden gebruikt, gerepareerd of gerecycled.
Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee we te maken krijgen bij toekomstige producten is namelijk wat er met deze producten gebeurt als ze niet meer nodig zijn. We ontwerpen onze producten natuurlijk op zo'n manier dat ze lang meegaan, wat betekent dat ze bestand zijn tegen de stoten en hobbels van het leven, maar dat ze ook kunnen worden gerepareerd wanneer dat nodig is. Elk potentieel product ondergaat een 'levenscyclusbeoordeling', waarbij we elk mogelijk componentmateriaal bekijken en, met behulp van real-world-gegevens van onze leveranciers, alle mogelijke CO2-effecten analyseren. En als het lijkt alsof een product niet aan onze normen voor milieuprestaties voldoet? Dan eindigt het verhaal daar. Dan wordt het gewoon niet gemaakt.
Het zijn de kleinste details die vaak de grootste impact hebben."
De imageRUNNER ADVANCE DX C5860i is het perfecte voorbeeld hiervan. In vergelijking met zijn voorganger is hij 25% lichter. Hoe? Omdat bij het onderzoeken van het buitenframe bleek dat er geen reden was om het niet dunner te maken en dat de verandering geen verschil zou maken in de werking van het apparaat. Het zou wel verschil maken op het gebied van de gebruikte grondstoffen en de manier waarop deze worden verzonden, waardoor de totale CO2-impact wordt verminderd. Dezelfde machine was ook uitgerust met een nieuw type motor die de elektrische stroom regelt, wat zorgt voor een verdere verlaging van de CO2-uitstoot van 13%.
Sommigen noemen dat misschien een 'cyclus van continue innovatie', maar dat doet geen recht aan het werk van de wetenschappers, engineers, technici, specialisten en bredere teams die elk Canon-product en -apparaat tot in detail bestuderen. Vervolgens passen ze de nieuwste kennis en het nieuwste onderzoek toe om verder te ontwerpen dan praktische verbeteringen. Samen maken de collectieve mogelijkheden van hun microspecialisaties een groot verschil. In de loop van tien jaar realiseerde Canon-kantoorapparatuur een cumulatieve energiebesparing van 7,047 GWh, wat gelijk staat aan ongeveer 3.184.000 ton CO2. Volgens de Greenhouse Gas Calculator van de Environmental Protection Agency in de Verenigde Staten is dat hetzelfde als het elektriciteitsverbruik van 628.382 woningen gedurende een jaar. Zo zie je maar weer, details zijn belangrijk.
Meer informatie over duurzaamheid bij Canon.
Gerelateerd
-
De paradox van plastic
Wat plastic betreft nemen we een evenwichtig standpunt in, gebruiken we alleen wat nodig is en investeren we in nieuwe, innovatieve manieren om circulariteit en verantwoordelijkheid te realiseren.
-
Inclusief door design voor een wereld zonder zicht
Toen Anna Tylor, voorzitter van de Raad van Toezicht van RNIB, het woord nam op de openingsavond van World Unseen, was het duidelijk dat succes voortkomt uit gedeelde waarden.
-
Betere technologie voor iedereen: hoe Wamda Saeid Elsirogi een uniforme visie op duurzaamheid in Europa biedt
Wamda Saeid Elsirogi vertegenwoordigt twee organisaties met één doel: goede afspraken voor zowel mensen als de planeet in de nieuwste duurzaamheidswetgeving op het gebied van technologie.
-
Baanbrekende inkten voor schermen van de volgende generatie
Als het om R&D gaat, is Canon geen onbekende als het gaat om wereldprimeurs. De nieuwste doorbraak is te vinden in de vorm van nanogrote inktstippen met een enorm potentieel.