ARTIKEL

Risico's verminderen in de huidige veranderende werkomgeving

Beheer databeveiligingsrisico’s op de moderne werkplek beheren

Download het rapport

Bescherm uw 'connected' kantoor

Bescherm uw IoT-connected kantooromgeving tegen opdoemende bedreigingen met het laatste rapport van Canon over beveiliging van de werkomgeving.

Download het rapport

Network security engineer

Is uw werkplek een veilige plek voor data?

De moderne kantoorwerkplek is misschien wel de omgeving waar uw bedrijfsgegevens het meeste risico lopen. Waarom? Dit komt doordat het een kruispunt is van mensen en informatie en een groot deel van die interactie meestal onbewaakt en ongereguleerd plaatsvindt.

Of het nu per ongeluk of expres gebeurt, databeveiligingsrisico's vormen een reële uitdaging voor moderne bedrijven. Bij Canon hebben de business consultants jaarlijks honderden gesprekken met officemanagers en technologie-experts in heel Europa en weten ze dat de meeste werkplekken geen veilige omgevingen voor gegevens zijn.

De alomaanwezigheid van gevoelige en vertrouwelijke informatie die hoort bij moderne werkmethoden, betekent dat de dreiging van gegevensinbreuk en cyberhacks altijd aanwezig is, of u nu werkt op de financiële afdeling, in HR of op de administratie. Maar als het gaat om het kantoor waarin we werken, denken de meesten dat onze omgeving veilig is voor gevoelige informatie. We gaan ervan uit dat raamsloten werken, dat mensen met een identiteitsbewijs deze legitiem hebben verkregen, dat receptiemedewerkers altijd waakzaam zijn en dat alle bewakingscamera's die op parkeerterreinen en gangen zijn gericht, voldoende zijn om slechteriken buiten de deur te houden.

Beveiliging in de schaduw

Het is een feit dat dataverlies meestal optreedt wanneer mensen buiten kantoor met documenten onder hun armen rondlopen, USB-sticks vol klantgegevens in hun zak hebben, en laptops van en naar werk vervoeren in rugtassen met elektronische bestanden, spreadsheets en vertrouwelijke rapporten die op een desktop-pc zijn gemaakt. Al te vaak weten IT-afdelingen niet dat deze gegevens bestaan vanwege de 'schaduw'-infrastructuur en de toepassingen die worden gebruikt om ze te maken.

Deze documenten worden gemaakt en vervoerd buiten de parameters van de IT-afdeling om. Vaak gebeurt dit om de processen te omzeilen die zijn geïmplementeerd om gegevensbeveiliging te waarborgen. Hoewel deze stappen soms lastig lijken om te implementeren, zijn ze van cruciaal belang om informatie veilig op te slaan. Kranten staan vol verhalen over grootschalige hacks en aanvallen, maar het is vaak zo dat een zoekgeraakte laptop of verloren document net zoveel reputatie- en financiële schade aan een bedrijf kan toebrengen als de schadelijke aanvallen waar we allemaal zoveel over lezen.

Security team meeting

Mobiele office security

De toenemende mobiliteit waarmee huidige werknemers te maken hebben, komt de voortdurende strijd tegen het voorkomen van datalekken niet ten goede. De uitdaging voor grote en kleine organisaties is het in evenwicht brengen van de duidelijke efficiëntievoordelen van volledig mobiel personeel met de beveiliging die nodig is om vertrouwelijke gegevens te beschermen. Beveiligingsprofessionals zijn het erover eens dat moderne werkmethoden mensen in staat hebben gesteld om locaties veel eenvoudiger te bezoeken waar ze niet horen te zijn.

Het in evenwicht brengen van een modern kantoor met de goede databeveiliging is een voortdurende uitdaging voor zowel beveiligingsprofessionals als organisaties. De datavolumes en workflows die tegenwoordig bestaan, maken het bijhouden van informatie steeds complexer, terwijl de gevolgen van inbreuk in de informatiebeveiliging steeds belangrijker zijn.

Zijn de eindpunten in uw werkomgeving beschermd tegen moderne beveiligingsrisico's? Voer de informatiebeveiligingstest in 6 stappen uit om uw kwetsbaarheidsniveaus te controleren.

Ontdek hoe Canon u kan helpen om een veiliger 'connected' kantoor te realiseren

Gerelateerde oplossingen

Ontdek meer

Wilt u uw kantoor beschermen tegen databeveiligingsrisico’s?

CONTACT OPNEMEN