GUIDE

Wilt u uw printproductie duurzamer maken?

Lees meer over de voordelen voor het milieu van Canon's productie-inkjettechnologie

Waterfall going into stream with rocks

Canon helpt u graag uw duurzaamheidsdoelen te bereiken met inkjet – de productieprinttechnologie voor nu en de toekomst

Bij Canon ondersteunt de filosofie van Kyosei – een Japans woord dat 'samen leven en werken voor het algemeen belang' betekent – alles wat Canon als organisatie doet en vormt de basis van haar visie op duurzaamheid in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Deze visie omvat niet alleen het bereiken van Canon's eigen duurzaamheidsdoelen, maar ook het ondersteunen van haar klanten om hun doelen te bereiken door Canon's voortdurende ontwikkeling van innovatieve producten en services.

Hoewel digitaal printen van nature veel duurzaamheidsvoordelen biedt, zoals minder afval en chemicaliënvrije productie, en duurzamere bedrijfsmodellen, tilt Canon die voordelen naar een hoger niveau met haar productie-inkjettechnologie. Duurzaamheid is vanaf het allereerste begin een belangrijk aandachtspunt geweest bij de ontwikkeling van een Canon-inkjetpers – door gebruik te maken van duurzame en/of gerecyclede materialen en energiezuinige productieprocessen, en door gevaarlijke stoffen waar mogelijk te elimineren.

Tijdens hun gebruiksduur leveren Canon-inkjetpersen een groot aantal milieuvoordelen op dankzij het gebruik van piëzo-printkoppen met een zeer lange levensduur en pigmentinkt op waterbasis, die geen ozonuitstoot en een verwaarloosbare uitstoot van vluchtige organische stoffen produceren en daarnaast goed te verwijderen zijn. Het lage energieverbruik van Canon's inkjetpersen voldoet ook aan de eisen van Nordic Swan, waardoor klanten de Nordic Swan Ecolabel 041-certificering kunnen verkrijgen.

Als gevolg van Canon's inzet om de economische levensduur van haar inkjetpersen te maximaliseren, kunnen deze ook eenvoudig opnieuw worden gebruikt en kan minstens 80% van de onderdelen worden gerecycled binnen de recyclingprocessen die standaard zijn in de branche.

Als u hierdoor geïnteresseerd bent geworden en meer wilt weten over hoe Canon's inkjetpersen uw organisatie kunnen helpen haar duurzaamheidsdoelen te behalen, downloadt u Canon's gids Canon Production Printing – Een duurzame partner.

06_Br_Sustainability_EMEA_3.2 Ratio.jpg

GUIDE

Hoogwaardige prints met minder afval en minder uitstoot

Ontdek hoe de inkjettechnologie van Canon kan helpen uw impact op het milieu te verminderen

Gerelateerde producten en oplossingen

Ontdek meer

Als u graag meer wilt weten