De productie opvoeren met Canon UVgel

Weerbestendige afbeeldingen in een mum van tijd met de Colorado 1640

Duurzame afbeeldingen voor alle seizoenen

Teletransfer


Met de Colorado 1640 hebben we de doorlooptijden verkort en kunnen we materialen leveren die direct kunnen worden geïnstalleerd, terwijl we tegelijkertijd de algemene kwaliteit van de afbeeldingen verhogen.

Miguel Angel Rosa, Manager, Teletransfer

Opening van nieuwe deuren met Canon UVgel

Teletransfer levert grafische kleuren voor de 600 bussen in Barcelona waar de gemeente gebruik van maakt. In 1992 opgericht als reclamebureau, begon Teletransfer vier jaar later met een eigen digitale printservice, met als doel hun klanten een meer concurrerende propositie aan te bieden.

Het bedrijf begreep dat buitenreclame op voertuigen veel uitdagingen op het gebied van productie met zich meebrengt. Afbeeldingen moeten weerbestendig zijn, ze moeten vanaf dag één tot aan de verwijdering de heldere kleuren behouden en daarnaast snel worden geproduceerd om te voldoen aan de verwachtingen van adverteerders voor een snelle levering.

Met een toenemende vraag naar zelfklevende afbeeldingen was Teletransfer in 2017 op zoek naar een nieuwe digitale printoplossing en koos voor de Colorado 1640 roll-to-roll printer op basis van Canon UVgel-technologie.

a

De productie versnellen

Teletransfer werkte eerder met technologieën voor ecologische oplosmiddelen. Deze afbeeldingen moesten worden gelamineerd om de omgevingsinvloeden in Barcelona te weerstaan, zoals nat weer, felle zon, slijtage en luchtvervuiling.

De tijd die de inkt nodig had om te drogen voor het lamineren, had een aanzienlijke invloed op de doorlooptijd. Canon UVgel-afbeeldingen zijn daarentegen direct droog en duurzaam genoeg om zonder lamineren te gebruiken. Het commerciële effect voor Teletransfer was onmiddellijk merkbaar: lagere laminatiekosten en geen productievertragingen.

Voor Teletransfer ligt de focus op snelle levering en een van de belangrijkste voordelen van de Colorado 1640 is de hoge productiviteit. Het bedrijf kan een rol van 67 meter zelfklevende media in iets meer dan een uur printen: het vinyl is klaar voor installatie zodra het uit de printer komt. Tegelijkertijd verlaagt Canon UVgel de printkosten per vierkante meter, waardoor er nog minder kosten worden gemaakt.

a

Klaar voor elk klimaat

De stadsbussen in Barcelona worden elke dag schoongemaakt, waardoor de kwaliteit van de geprinte afbeeldingen van Teletransfer minder werd. De Canon UVgel-afbeeldingen zijn bestand tegen het verwijderen van zelfs de hardnekkigste vlekken, zoals graffiti. Hierdoor kon Teletransfer het aantal kleurveranderingen op de bussen door algemene slijtage verminderen, waardoor de productie en de kostenefficiëntie aanzienlijk zijn verbeterd.

Elke busafbeelding die op de Colorado 1640 wordt geproduceerd, is geschikt voor het beoogde doel en de Canon UVgel-technologie garandeert een constante kwaliteit over een lange periode. De afbeeldingen zijn zeer duurzaam, met een uitstekende lichtvastheid en weerbestendigheid, en de geprinte afbeeldingen blijven maandenlang licht en helder, zelfs in de veeleisende omgeving van de stad.

Met de Colorado 1640-printer kan Teletransfer betrouwbare en consistent hoogwaardige kleurenafbeeldingen printen voor alle bussen, terwijl de productie wordt gestroomlijnd, waardoor het bedrijf aanzienlijk op kosten kan besparen. Dit heeft het bedrijf het vertrouwen gegeven om het aanbod uit te breiden en diverse projecten uit te voeren voor grafische toepassingen zowel binnen als buiten in Barcelona en het aangrenzende gebied El Maresme.Alles aan Canon UVgel-technologie vind ik leuk. Iets waar ik bijzonder van onder de indruk ben, is het kleurbereik dat de technologie levert; ik heb nog nooit zulke levendige kleuren gezien.

Diego Rosa, Technisch Directeur, Teletransfer

Ontdek meer