PRIME

Handleiding voor Canon 35mm prime-objectieven

Bepaal aan de hand van verschillende opties welk Canon 35mm prime-objectief het beste bij je past, of je nu een contentcreator bent die net de eerste stappen zet of een cinematograaf met een gevestigde naam bent.
Een filmmaker met een Canon Sumire prime-objectief.

Zoomobjectieven mogen dan enorm veelzijdig zijn en gemak bieden, prime-objectieven hebben zo hun eigen pluspunten: pure beelden, mede mogelijk gemaakt door de eenvoud van het ontwerp. Prime-objectieven hebben een vaste brandpuntsafstand, waardoor fotografen uiterst nauwkeurig te werk kunnen gaan.

Het Canon-assortiment van 35mm prime-objectieven is ontworpen om gebruikers unieke voordelen te bieden, afhankelijk van of je video-opnamen, hybride opnamen, macrofoto's of portretten maakt. Lees verder en ontdek welk objectief het beste bij jouw creatieve visie past.

Canon RF 35mm F1.4L VCM: de perfecte match voor foto's en video's

Als je hybride content maakt, is het natuurlijk ideaal als je met één camera en objectief videocontent van hoge kwaliteit en ook nog eens verbluffend scherpe foto's kunt maken. Dat is precies wat het lichtgewicht en compacte objectief Canon RF 35mm F1.4L VCM te bieden heeft.

Dankzij dit objectief kun je naadloos schakelen tussen foto's en bewegende beelden, met slechts minimale aberraties, vertekening of overstraling. De RF 35mm F1.4L VCM is in de eerste plaats ontworpen voor videografie. Het objectief is voorzien van een irisring die, in combinatie met het nieuwe optische ontwerp, focus breathing minimaliseert en een strakkere bediening van het diafragma mogelijk maakt.

RF 35mm F1.4L VCM

Canon RF 35mm F1.4L VCM

Dit prime-objectief is ideaal voor zowel foto's als video's en biedt uitzonderlijke prestaties bij weinig licht.

Dankzij de combinatie van de Nano USM-eenheid en de VCM-eenheid (Voice Coil Motor) profiteer je van nagenoeg geruisloze, high-speed automatische scherpstelling. Ideaal dus wanneer je interviews of schuwe wilde dieren filmt.

Bovendien is het objectief voorzien van Air Sphere Coating (een ultralage brekingsindexlaag) en een antireflecterende Super Spectra-coating. Dit minimaliseert reflecties en overstraling.

Gebruikers kunnen dankzij het grote diafragma van f/1.4 een geringe scherptediepte bereiken, ook bij weinig licht goede opnamen maken en een artistiek, rookachtig bokeh-effect creëren. Andere eigenschappen zijn onder andere de weerbestendige constructie, die ook bij de zwaarste opnameomstandigheden duurzaam en betrouwbaar is. Dit betekent dat je er altijd op kunt vertrouwen dat je met de RF 35mm F1.4L VCM de gewenste beelden en opnamen krijgt, in wat voor situatie je ook opnamen maakt, zoals een video van een bruiloft in de avond, een interview met sfeervolle belichting of een landschap in het holst van de nacht.

Persoon die midden in de nacht op een slechtverlichte weg naast een koe en een hond staat, gefotografeerd door Noriaki Fukushima met een Canon RF 35mm F1.4L VCM RF-objectief. De foto benadrukt de prestaties van het objectief bij weinig licht en de resolutie van de details.

Een nachtelijke straatfoto, gefotografeerd door Noriaki Fukushima met een Canon RF 35mm F1.4L VCM-objectief, waardoor het vermogen wordt benadrukt om met het objectief levendige details en kleuren vast te leggen, zelfs bij weinig licht.

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM: een indrukwekkend macro-objectief

Macrofotografie nodigt ons uit om naar complexe structuren, delicate patronen en levendige kleuren te kijken van onderwerpen die we met het blote oog vaak niet zien. Wanneer je de details ontgrendelt van een voorwerp waar we vaak overheen kijken, leer je vanuit een heel nieuw perspectief naar voorwerpen te kijken.

De Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM is geoptimaliseerd voor de eisen van moderne EOS R System-systeemcamera's en biedt zo fotografen van vandaag en morgen alles wat ze nodig hebben. Dankzij het compacte en lichtgewicht ontwerp is het veel gemakkelijker om te manoeuvreren, waardoor filmen een stuk minder stressvol wordt. De belangrijkste eigenschap is echter de opvallende macromogelijkheid, waarmee fotografen een stap in de wereld van close-upfotografie kunnen zetten, met een hoge mate van nauwkeurigheid en vergroting.

Een Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objectief.

Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Dit prime-objectief is ideaal voor macrofotografie en gaat een leven lang mee.

Met een minimale focusafstand van slechts 0,17 m en een maximale vergroting van 0,5x biedt dit objectief fotografen de mogelijkheid om complexe details en structuren vast te leggen met ongekende scherpte. Met dit objectief kun je dankzij de stille, soepele STM-motor met automatische scherpstelling snel en nauwkeurig scherpstellen, waardoor het geschikt is voor zowel foto- als videografie.

De Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM is bovendien voorzien van Canon's innovatieve technologie voor optische beeldstabilisatie (IS). Deze technologie biedt maximaal 5 stops aan stabilisatiecorrectie en 7 stops als je dit objectief gebruikt op EOS R System-camera's met IBIS.

Vrouw in een gele jurk en een slinger van bloemen, gefotografeerd met de Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM.

Met de Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM worden minutieuze details van dit model vastgelegd.

Canon EF 35mm f/1.4L II USM: perfect voor portretten

Bij portretfotografie is het van cruciaal belang om het juiste objectief te kiezen, zodat je de essentie van een onderwerp perfect kunt vastleggen, met de juiste diepte, helderheid en emotie. Zelfs met een ouder werkpaardje uit het Canon-assortiment is dit objectief, door deze met een EOS R-adapter op een EOS R System-camera te bevestigen, nog steeds een solide keuze voor portretfotografen.

De basis van het Canon EF 35mm f/1.4L II USM-objectief wordt gevormd door een snel, helder f/1.4-diafragma dat een verbluffende achtergrondvervaging en het rokerige bokeh-effect van prime-objectieven biedt. Zo maak je van portretten bijna visuele poëzie. Door dit grote diafragma kunnen fotografen niet alleen hun onderwerp perfect isoleren, maar ook fotograferen bij moeilijke lichtomstandigheden. Zo krijgen ze zelfs bij weinig licht scherpe, levendige foto's. De EF 35mm biedt bovendien professionele kwaliteit en weerbestendigheid, zodat je dit objectief zelfs in moeilijke omstandigheden kunt gebruiken.

Een Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objectief.

Canon EF 35mm f/1.4L II USM

Het Canon EF 35mm f/1.4L II USM-objectief staat bekend om de uitzonderlijke optische kwaliteit waardoor je prachtige foto's maakt met slechts minimale vertekening en met ongeëvenaarde kleurweergave – perfect voor portretfotografie.

Een andere kenmerkende eigenschap van het EF 35mm f/1.4L II USM-objectief is de verrassende optische kwaliteit, die de lat hoog legt voor uitmuntende portretfotografie. Dit objectief heeft een geavanceerd optisch ontwerp met twee asferische elementen en één UD-element voor scherpte in het hele beeld, minimale vertekening en ongeëvenaarde kleurweergave. Zo leg je elke nuance en elk detail vast met een adembenemende echtheid.

Met het juiste objectief voor portretfotografie zou je de essentie van het menselijk wezen moeten kunnen vastleggen, met natuurgetrouwe kleuren en diepte. Daarom is dit objectief ook al een hele tijd in gebruik, vanwege de indrukwekkende eigenschappen en de mogelijkheid om foto's van hoge kwaliteit te maken. Door dit soort eigenschappen is dit een ideaal objectief voor iemand die alleen foto's wil maken. Als je echter zowel video's als foto's wilt maken, is de RF 35mm F1.4L VCM op de lange termijn misschien een betere investering, want dan heb je maar één objectief nodig. Met name de combinatie van Nano USM en VCM zorgt ervoor dat je veel soepelere en stillere video-opnamen kunt maken en gevoelige momenten kunt vastleggen zonder deze te verstoren.

Foto van de kust, gefotografeerd met de Canon EF 35mm f/1.4L II USM.

De Canon EF 35mm f/1.4L II USM is multifunctioneel; je kunt er ook prachtige landschapsfoto's en stadsgezichten mee fotograferen.

De cinematografische opties van de Canon 35mm

In de wereld van cinematografie vertelt elk frame een heel verhaal.

Het assortiment Canon Cinema-objectieven bestaat uit krachtpatsers voor cinematografie en biedt uitzonderlijke beeldkwaliteit en veelzijdige bioscoopmogelijkheden, waardoor creators hun verhaal in 4K optische prestaties kunnen vertellen.

Deze objectieven, die zijn ontworpen voor professionele opnamen waarbij een hoge productie essentieel is, presteren uitstekend bij weinig licht. Dit zorgt voor nauwkeurige creatieve controle over de scherptediepte en biedt een spectaculaire 4K-beeldkwaliteit in full-frame.

Een Canon Sumire Prime 35mm-objectief met gedetailleerde scherpstellings- en diafragmamarkeringen, ontworpen voor bioscooptoepassingen van hoge kwaliteit.

Canon CN-E35mm T1.5 FP X

Het Canon Sumire Prime 35mm-objectief is geïnspireerd op de delicate schoonheid van het Japanse viooltje en biedt uitzonderlijke optische prestaties en een schitterende beeldkwaliteit van bioscoopkwaliteit.

De CN-E35mm T1.5 L is bijvoorbeeld voorzien van pitch gears van 0,8 mm (de industriestandaard) voor nauwkeurige mechanische bediening, met accessoires zoals follow-focusunits. Het hele assortiment prime-objectieven van 14 tot 135 mm heeft dezelfde diameter en lengte aan de voorzijde, zodat je moeiteloos objectieven op de set kunt verwisselen. Daarmee is dit assortiment ideaal voor filmmakers voor wie betrouwbaarheid, prestaties en veelzijdigheid in elke opnameomgeving van groot belang zijn.

Dit is vooral belangrijk omdat de aard van het werk vaak betekent dat mensen in grote teams aan het werk zijn, en niet met slechts één camera of objectief (de scherpstelling wordt hierbij geregeld door een focus-puller met een Steadicam of gimbal voor stabilisatie). Als je de eigen RF-vatting van de camera wilt gebruiken, kun je de Canon CN-R 35mm L F overwegen. Dit objectief verbetert de functies die zijn ontworpen voor grootschaligere videoproducties.

Bij videoproducties hebben de objectieven die bij een productie worden gebruikt invloed op de algemene look van de film. Het is dus belangrijk om het juiste objectief te kiezen. De uitgekiende coatings van de CN-R 35mm T1.5 L F, die je ook terugvindt op de andere bioscoopobjectieven van Canon, produceert over het algemeen warmere kleuren en prettige huidtinten wanneer er scènes met mensen worden opgenomen. Bovendien biedt dit objectief, dankzij de voor nauwkeurig ontworpen optica zoals meerdere zeer nauwkeurige glazen elementen en geavanceerde coatings, een haarscherpe beeldkwaliteit met ongeëvenaarde scherpte, contrast en kleurreproductie om elk detail en elke nuance vast te leggen.

Welk objectief past het beste bij je?

Canon RF 35mm F1.4L VCM

  • Een uitstekende hybride optie om zowel foto's als video's van hoge kwaliteit te maken
  • Ideaal voor fotografie bij weinig licht door het diafragma van f/1.4
  • Naadloze video-opnamen door de stille autofocus, het optische ontwerp en de speciale irisring
  • Zeer duurzaam objectief dankzij de weerbestendige constructie
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
  • Compact en lichtgewicht, altijd een voordeel voor opnamen onderweg
  • Ideaal objectief voor macro-opnamen dankzij de uitstekende zoomfunctie en nauwkeurigheid
  • Ook de flexibiliteit is een bonus voor extra gebruiksgemak
  • Meest betaalbare objectief in deze serie
Canon EF 35mm f/1.4L II USM
  • Dit model is een beproefd objectief waar je op kunt vertrouwen voor foto's van hoge kwaliteit
  • Perfect voor portretfotografie door de optische kwaliteit
  • Werkt met de EF-naar-RF-vattingadapter uitstekend op camera's met een RF-vatting
Canon 35mm Cinema-objectieven
  • De uitzonderlijke beeldkwaliteit is een belangrijk voordeel
  • Ideaal voor het maken van films en grootschalige producties. Ook geschikt voor gebruikers die een bioscooplook nastreven
  • Werkt het beste in professionele omgevingen, met extra tuimelschakelaars en regelaars

Niet alle prime-objectieven zijn hetzelfde. Als we de bovenstaande suggesties samenvatten, zien we dat voor verschillende doeleinden een ander objectief geschikt is, afhankelijk van je creatieve visie. Kunst is mooi omdat het gevarieerd is, zelfs binnen één creatieve stroming.

Mabinty Taylor-Kamara

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Klik hier voor inspirerende verhalen en het laatste nieuws van Canon Europe Pro