Canon Ambassador Yasmin Albatoul noemt deze winnende foto van de Foodelia's 2020 International Food Photography Awards een van haar lievelingsfoto's. 'Ik ben zelf geen liefhebber van mandarijnen, maar ik wilde dat iedereen die deze foto zag, meteen zin kreeg in een mandarijntje,' zegt ze. 'De donkere sfeer geeft het een warm gevoel. Het doet denken aan koude avonden met mandarijntjes, een gebruik in Algerije.' Gefotografeerd met een Canon EOS 5D Mark IV met een Canon EF 50mm f/1.8 STM-lens, ingesteld op 1/200 sec, f/7.1 en ISO100. © Yasmin Albatoul
Foodfotograaf Yasmin Albatoul combineert natuurlijke beelden met surrealistische elementen om alledaagse culinaire taferelen om te toveren tot ware kunstwerken. Haar foto's tonen vaak eten dat wordt bereid of ergens in wordt geschonken: soms zweeft het zelfs in de lucht. Haar foto's komen spontaan en luchtig over, hoewel er aan elk detail veel aandacht wordt besteed.
Nadat ze in 2017 haar professionele fotografiediploma had behaald, en aangemoedigd door haar groeiende schare volgers op Instagram, besloot Yasmin van haar hobby haar carrière te maken. En hoe! Ze heeft sindsdien meerdere prijzen gewonnen en samengewerkt met internationale merken. Ze werkt tegenwoordig vanuit haar eigen studio: de keuken van haar woning in Batna, Algerije. Hier legt ze uit hoeveel werk er schuilgaat achter haar ongelofelijke foto's en geeft ze een blik achter de schermen van dit competitieve wereldje.