Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGGEN

De beste Canon-camera's om mee te vloggen

Vloggen is een geweldige manier om anderen je echt te leren kennen - en om een vlog te maken, heb je een vlogcamera nodig. Of je nu een influencer wilt worden met duizenden volgers, of er gewoon plezier in hebt om je hobby of vakantie-avonturen op video vast te leggen, er zijn talloze manieren om creatief te zijn en met een vlog je echte ik te laten zien. Het klopt dat er al veel vloggers zijn, maar sympathieke, creatieve personen met een krachtige boodschap zullen altijd een manier vinden om gehoord te worden.

Wat betreft je glimlach en de juiste boodschap, daar ga je zelf over. Maar als het gaat om de beste Canon-camera's om mee te vloggen, zorgen deze drie ervoor dat je met plezier en gemak je ideeën tot leven brengt, terwijl je de videokwaliteit en creatieve controle krijgt die je nodig hebt om een gepolijste vlog te maken. Alle drie de vlogcamera's van Canon hebben ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth, zodat je je video's en foto's direct kunt delen door ze wireless naar je smartphone of tablet over te zetten en ze naar social media te uploaden.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Een ideale Canon-studiovlogcamera voor beginners

Sensor: 24,1 Megapixel APS-C
Scherm: 8 cm variangle touchscreen
AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF met gezichts- en onderwerptracking en oogdetectie
Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
Lenssysteem: compatibel met EF- en EF-S-lenzen
Audio: microfooningang

Deze lichte en draagbare DSLR combineert krachtige prestaties met indrukwekkende specificaties. Dankzij het volledig kantel- en draaibare variangle scherm vind je de perfecte hoek wanneer je jezelf thuis of in de studio filmt. En met de handige stapsgewijze gebruikersinterface leer je de verschillende functies kennen en hoe je verschillende effecten kunt creëren. De Canon EOS 250D is de perfecte camera voor de vlogger die de overstap wil maken van een smartphone naar iets dat meer controle geeft over het creatieve proces.

Dual Pixel CMOS AF met gezichts- en oogdetectie zorgt ervoor dat je nooit buiten beeld komt wanneer je rechtstreeks tegen de camera praat en je door de ruimte beweegt. Gebruik je de camera zonder statief om omgevings- en sfeerbeelden (zgn. B-roll) te maken, dan merk je dat de Canon EOS 250D gebalanceerd en comfortabel in je hand ligt. Van de drie hier getoonde modellen is dit de grotere camera. Deze zorgt voor een stevige grip waardoor je vloeiende, stabiele beelden kunt maken.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Naast al deze handige functies kun je met een EOS-systeemcamera kiezen uit een groot aantal accessoires, zodat je over nog meer creatieve flexibiliteit beschikt. Compatibiliteit met EF- en EF-S-lenzen houdt in dat je genoeg opties hebt bij het kiezen van brandpuntsafstanden en de mogelijkheid hebt om prachtige geringe scherptediepte te creëren. Voor een betere geluidskwaliteit is er een 3,5 mm stereominiplug voor het aansluiten van een externe microfoon.

De Canon EOS 250D is een solide allrounder en de ideale camera voor influencers zoals Sanne van het YouTube-kanaal Books and Quills. Zij maakt gebruik van Canon's brede assortiment lenzen om vloeiende, kleine scherptediepte-effecten te bereiken die haar video's een professionele uitstraling geven.

Gerelateerde artikelen
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGEN

Laura Bingham: de Essequibo River veroveren

Avonturier Laura Bingham leidde 's werelds eerste afdaling van de Essequibo River en vlogde haar ervaring met een PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGGEN

Deel je passie en persoonlijkheid: ontdek hoe je start met vloggen

Het starten van een vlog is leuk en waardevol. Volg gewoon de vlogtips van Canon en leer hoe je prachtige beelden kunt vastleggen om te delen met je volgers.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Een veelzijdige Canon-systeemcamera die is ontworpen voor zowel binnen als buiten

Sensor: 24,1 Megapixel APS-C
Scherm: 8 cm variangle touchscreen
AF-systeem: Dual Pixel CMOS AF met gezichts- en onderwerptracking
Max. videoresolutie: 4K (3840 x 2160)
Lenssysteem: speciaal ontworpen kleine, lichte EF-M-lenzen en compatibiliteit van EF- en EF-S-lenzen met een Canon-vattingadapter EF-EOS M.
Audio: microfooningang

De Canon EOS M50 is ontwikkeld met video in het achterhoofd, en vloggen in het bijzonder. Om te beginnen biedt de Canon EOS M50 tot 143 autofocuspunten (afhankelijk van de gebruikte lens) met Dual Pixel AF met gezichts- en onderwerptracking. Handmatig selecteerbare scherpstelling in het hele frame betekent dat je bij het maken van B-roll-actiebeelden met je vinger over het touchscreen kunt vegen om het AF-punt te verplaatsen of een professioneel pull-focuseffect te creëren.

De Canon EOS M50 is ideaal voor het filmen bij weinig licht. Wanneer je opnamen maakt in 4K, biedt de camera een gevoeligheid tot ISO 6400. Dit wil zeggen dat je kunt rekenen op heldere beelden met nauwkeurige kleuren, of je nu 's avonds filmt in je slaapkamer met een lamp aan of door de straten van een grote stad wandelt in de felle middagzon. Als je geen 4K-opnamen hoeft te maken, kun je bij het filmen in HD-kwaliteit dat ISO-bereik vergroten van 100 tot maar liefst 25.600. Je kunt dan zelfs filmen bij maanlicht terwijl je gezicht nog steeds goed te zien is!

Met het volledig kantel- en draaibare variangle scherm kun je het scherm snel omdraaien en direct wat opnamen van jezelf maken wanneer je langs de marktkraampjes loopt of over de Appalachian Trail wandelt. Met het fantastische AF-systeem van de Canon EOS M50 wordt een vierkant over je gezicht geplaatst om aan te geven dat je scherp in beeld bent. De Movie Digital IS in de camera zorgt daarnaast voor stabiele beelden, zelfs wanneer je opnamen uit de hand maakt.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

Voor creatieve flexibiliteit kun je EF- en EF-S-lenzen gebruiken met een Canon-vattingadapter EF-EOS M, maar de compacte, speciaal ontworpen Canon EF-M-lenzen zijn al perfect voor het maken van vlogs.

En verder? Er is ook nog een ingebouwde stereomicrofoon en een 3,5 mm stereominiplug voor het aansluiten van een externe microfoon. En wanneer de Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM is bevestigd, ligt de EOS M50 comfortabel in je hand. Dit betekent dat je jezelf op armlengte kunt filmen zonder vermoeid te raken, een techniek die je vaak zult zien in video's van influencers zoals Joel van Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Canon's vlogcamera in zakformaat, gewoon voor onderweg

Sensor: 20,1 Megapixel BSI 1.0
Scherm: 7,5 cm kantelbaar touchscreen
AF-systeem: continue AF met gezichts- en onderwerptracking, 31-punts AF; 4-stops IS met lensverschuiving, Intelligent IS met 5-assige Advanced Dynamic IS en Auto Level
Max. videoresolutie: Full HD (1920 x 1080) bij 60 fps
Filter: ingebouwd ND-filter

De Canon PowerShot G7 X Mark II is een compactcamera in zakformaat, met een grote sensor en een ingebouwde 24-100mm (equivalent) f/1.8-2.8 lens. Door het lage gewicht in combinatie met de grote sensor is dit model erg geliefd bij vloggers. Je kunt hem in je zak stoppen en overal mee naartoe nemen - alles wat je op je pad tegenkomt, kan hiermee worden vastgelegd. De ingebouwde lens is supersnel, zodat je nooit meer een moment hoeft te missen. En dankzij het kantelbare scherm ben je zelf onderweg in een handomdraai in beeld.

De Canon PowerShot G7 X Mark II presteert uitstekend onder alle lichtomstandigheden, of het nu gaat om felle zon of een door lampen verlichte slaapkamer. Met deze camera kun je overal uit de voeten. Kijk zelf hoe helder de beelden zijn in de video's van Ellie van het YouTube-kanaal doyouknowellie, die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het filmen is.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

De Canon PowerShot G7 X Mark II biedt je een enorm bereik qua brandpuntsafstand en beeld. Bij een sportevenement kun je bijvoorbeeld de volledige scène in beeld krijgen en vervolgens inzoomen tot 100 mm van de brandpuntsafstand om de actie vast te leggen. Zoom vervolgens uit, klap het touchscreen omhoog, tik op het scherm en neem je reactie op!

De Canon PowerShot G7 X Mark II beschikt ook over een geweldige gezichtsdetectie- en trackingmodus. Dit betekent dat je je vrij kunt bewegen, je handen van puur enthousiasme in de lucht kunt steken en je reactie kunt laten zien op wat er gebeurt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je gezicht uit het scherptegebied valt.

Dankzij de 5-assige Advanced Dynamic IS, ontworpen om cameratrilling tegen te gaan, kun je ongelooflijk stabiele filmopnamen maken, zelfs bij volledig inzoomen en tijdens het pannen of wanneer je ergens naartoe loopt.

Geschreven door Jeff Meyer

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikelenGet Inspired is je belangrijkste bron van nuttige fotografietips, aankoopgidsen en leerrijke interviews - alles wat je nodig hebt om de beste camera of de beste printer te vinden, en breng je volgende creatieve idee tot leven.

Terug naar alle tips en technieken